تقدیر از برنامه ریزی به موقع استان کرمان در مبارزه با ملخ

درگاهی کرمان

چاپ

در نشست شورای مدیریت بحران استان کرمان، تازه‌ترین اقدامات در زمینه مبارزه با آفت ملخ صحرایی بررسی و از اقدامات به موقع استان در این زمینه تقدیر شد.

در این نشست آقای درگاهی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با تقدیر از تقدیر از برنامه ریزی به موقع استان کرمان در مبارزه با ملخبرنامه ریزی خوب نهادهای ذی ربط در استان کرمان برای مبارزه با آفت ملخ گفت: تا کنون ۱۶۴هزار هکتار از اراضی کشور برای مبارزه با ملخ سمپاشی شده است که حدود ۲۵درصد آن در استان کرمان قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته تقریبا دومیلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با ملخ ها به استان کرمان اختصاص یافت گفت: جنوب استان کرمان یکی از کانون های تجمع ملخ های صحرایی است که از سه سال قبل این آفت در آنجا مشاهده و همزمان کار سمپاشی آغاز شده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اعلام اینکه احتمالا تا آخر تیرماه امسال باید با این آفت همچنان مبارزه کنیم گفت: اگر وضعیت بدتر نشود پیش بینی ما مبارزه در سطح ۳۴۵هزار هکتار از اراضی شش استان کشور است که ۸۸هزار هکتار ان در استان کرمان قرار دارد.

در این نشست استاندار کرمان هم گفت: گرچه حجم هجوم ملخ ها به استان کرمان زیاد بود اما با تلاش نهادهای مختلف خسارت تقدیر از برنامه ریزی به موقع استان کرمان در مبارزه با ملخزیادی وارد نشده است.

فدایی افزود: قبل از تصویب و تخصیص اعتبارات از سوی کشور از خزانه استان اعتباری را در اختیار جهاد کشاورزی شمال و جنوب قرار دادیم تا کار سمپاشی به موقع آغاز شود.

استاندار کرمان همچنین گفت: برای توسعه کار سمپاشی زمینی باید پنجاه دستگاه خودروی کمک دار تهیه شود که از امکانات سایر ادارات و نهادهای نظامی آنرا تامین میکنیم .
به گفته کارشناسان؛ ملخ صحرایی یک آفت خطرناک کشاورزی است که کانون اصلی آن صحراهای شمال آفریقا است و به خاطر توان فوق العاده در پرواز می تواند خود را به سرعت به مناطق دیگر جهان برساند. این حشره قادر است روزانه ۲۰۰تا۴۰۰ کیلومتر پرواز کند.