مدیرجهاد کشاورزی مراغه از اجرای طرح مبارزه با آفت کرم خراط در بیش از ۱۰۰ هکتار از اراضی و باغات زیرکشت گردوی در این شهرستان خبرداد و گفت: در این راستا ۱۰۰ عدد تله فرمونی و ۲.۵ تن خمیر در بین کشاورزان توزیع شده است. اسماعیل کریمی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: مبارزه بیولوژیک […]
مدیرجهاد کشاورزی مراغه از اجرای طرح مبارزه با آفت کرم خراط در بیش از ۱۰۰ هکتار از اراضی و باغات زیرکشت گردوی در این شهرستان خبرداد و گفت: در این راستا ۱۰۰ عدد تله فرمونی و ۲.۵ تن خمیر در بین کشاورزان توزیع شده است.
اسماعیل کریمی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: مبارزه بیولوژیک با این آفت و پیشگیری و جلوگیری از تکثیر و تولید مثل آفت کرم خراط در دستور کار جهاد کشاورزی قرار دارد.
وی گفت: تله های فرمونی برای شکار انبوه، بر روی درختان گردو نصب شده و آثار پیشگیرانه و موثر آن تا اواخر فصل تابستان باقی خواهد ماند.
وی اضافه کرد: همچنین برای مبارزه بهتر و موثر، خمیر سمی ویژه در سوراخ های تنه درختان گردو استفاده می شود.
کریمی گفت: آبیاری مناسب و به موقع، تغذیه اصولی و بهره گیری از شیوه های مبارزه بیولوژیک از راه های موثر در از بین بردن این آفت در درختان گردو است.
وی افزود: در راستای پیشگیری از گسترش این آفت و نیز مبارزه با آن، کلاس ها و دوره های آگاه سازی در کنار ارائه راهکارهای عملی و توزیع فرمون و خمیر در اراضی باغی این شهرستان توسط جهاد کشاورزی در حال اجراست.
«کرم خراط» حشره پروانه ای با بال های سفید و لک های گرد متمایل به آبی و لاروهای زرد رنگ با تعداد زیادی نقاط سیاه است که بیشتر تنه و ساقه درختان سیب، زیتون و گردو را از درون جویده و به محصولات خسارت می زند.
این کرم از تنه وارد درخت می شود و در صورتی که به شاخه برسد، مبارزه با آن تقریبا غیرممکن می شود.
حدود ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی مراغه زیرکشت درختان گردو قرار داشته و این شهرستان یکی از قطب های تولید این محصول در آذربایجان شرقی به شمار می رود.
مراغه قطب تولید محصولات باغی در آذربایجان شرقی بوده و ۲۵ درصد میوه استان در این شهرستان تولید می شود.
حدود ۲۱ هزار هکتار باغ در این شهرستان وجود دارد و هر سال بیش از ۳۰۰ هزار تن انواع میوه از آنها برداشت می شود.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۳ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.