رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در ۲ روز گذشته بیش از ۲۰۰ هکتار از مراتع منطقه بیبی حکیمه و روستای باباکلان گچساران در مبارزه با ملخهای صحرایی سمپاشی شده است. نشست مدیریت ستاد بحران شهرستان گچساران با حضور فرماندار، فرمانده ناحیه سپاه گچساران، مدیران کل جهادکشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و دیگر روسای […]
رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در ۲ روز گذشته بیش از ۲۰۰ هکتار از مراتع منطقه بیبی حکیمه و روستای باباکلان گچساران در مبارزه با ملخهای صحرایی سمپاشی شده است.
نشست مدیریت ستاد بحران شهرستان گچساران با حضور فرماندار، فرمانده ناحیه سپاه گچساران، مدیران کل جهادکشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و دیگر روسای ادارات با موضوع مقابله با ملخهای صحرایی در سالن کنفرانس فرمانداری گچساران برگزارشد.
در این نشست الیاس تاجالدین اظهار کرد: متاسفانه ملخ صحرایی از بهمن ماه سال گذشته از کشورهای حاشیه خلیج فارس و شبه جزیره عربستان وارد کشور شده است.
وی با بیان اینکه تا کنون این ملخهای صحرایی هفت استان کشور را فرا گرفته است، افزود: هماکنون استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر، فارس، جنوب خراسان جنوبی، خوزستان را فرا گرفته است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه اخیرا این ملخ ها در منطقه بی بی حکیمه شهرستان گچساران به صورت دستهای مشاهده شده است، گفت: به دلیل مرز دیلم و گناوه با شهرستان گچساران ملخها به صورت دستهای مشاهده شده است.
تاج الدینی با بیان اینکه این آفت فعلا در مراتع وجود دارند و در حال حاضر وارد مزارع وباغات نشده است، گفت: در حال حاضر ۳ اکیپ در منطقه بیبی حکیمه گچساران و روستای باباکلان در حال پایش منطقه هستند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ هزار هکتار از مراتع و اراضی این منطقه مورد پایش قرار گرفته است، اذعان کرد: در ۲ روز گذشته بیش از ۲۰۰ هکتار از مراتع منطقه بیبی حکیمه و روستای باباکلان گچساران در جهت مقابله با ملخهای صحرایی سمپاشی شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: عملیات سمپاشی با همکاری نیروهای بسیجی و جهادی در این منطقه صورت گرفته است.
تاج الدینی ادامه داد: شهرستان گچساران دارای ۲هزار هکتار باغ و بیش از ۲۰ هزار هکتار زراعت صیفیجات است که با وجود هجوم ملخها در منطقه این اراضی را تهدید میکند.
این مسوول ادامه داد: در حال حاضر هیچ نگرانی برای زراعت و باغات در این شهرستان وجود ندارد و تنها نگرانی این است که مراتع دچار مشکل شوند و این ملخها شروع به تخمگذاری کنند.
وی با در خواست همکاری ادارات و نهادها برای از بین بردن ملخهای صحرایی گفت: انتظار میرود مناطق آلوده به ملخ مورد پایش قرار گیرد.
تاج الدینی ابراز کرد: اگر امسال با این آفات مقابله نکنیم سال آینده دچار بحران خواهیم شد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه انتظار میرود که فرماندار شهرستان با دیگر فرمانداران استانهای همجوار در زمینه مقابله با آفات ملخ همکاری داشته باشند، خاطرنشان کرد: اگر ملخهای صحرایی در مناطق شناسایی شده شهرستان گچساران از بین برود و در دیگر استانها همچنان پابرجا باشد باز در این منطقه به دلیل قرار گرفتن در مرز دیلم و گناوه آلوده خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: توصیه می شود مردم در هر مکانی ملخ بالغ و یا پورههای این ملخها را مشاهده کردند به مرکز جهاد کشاورزی اطلاع دهند تا نیروهای این سازمان در مدت زمان کمتر در محل حضور یافته و در صورت نیاز به ردیابی و مبارزه این کار را انجام دهند.