با تلاش یک جوان کارآفرین کرمانی، دومین مرکز پرورش قارچ های خوراکی شاه صدف یا ارینجی کشور در کرمان راه اندازی شده است.
آقای محی آبادی گفت: بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی به پیشنهاد و همکاری همسرم این کارگاه را راه اندازی کردیم.
وی افزود: قارچ ارینجی یا شاه صدف نوعی از قارچ های خوراکی است که دارای خواص دارویی نیز است و در مقایسه با قارچ های دکمه ای ماندگاری بیشتری دارد.
آقای حسیبی کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی گفت: قارچ ارینجی به علت آنکه سرشار از کربوهیدرات های فیبردار، ویتامین ها و مواد معدنی است و در مقابل مقدار کمی کالری و قند دارد و فاقد نشاسته است، یک ماده غذایی سالم محسوب می شود.
وی افزود: قارچ خوراکی دارویی ارینجی همچنین تقویت کننده سیستم ایمنی، بهبود دهنده سلامت استخوان و دستگاه گوارش، دارای خواص ضد سرطانی، ضدویروسی و نیز کاهنده چربی خون است.
طبق آمارهای رسمی سازمان خوارو بار و کشاورزی ملل متحد ایران با تولید حدود ۱۵۰ هزار تن قارچ رتبه هفتم جهان را در تولید این محصول دارد. البته اکثر قریب به اتفاق قارچ های پرورشی ایران در حال حاضر از نوع دکمه ای است و کشت قارچ ارینجی از دو سال قبل به همت جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در کشور شروع شد.