شنبه, ۱۵ آذر ۱۳۹۹
»   اخبار, اخبار ایران, استان ها, خراسان رضوی  »   تولید و برداشت قارچ صدفی صورتی در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
۱ خرداد ۱۳۹۸ , ساعت ۸:۴۱

تولید و برداشت قارچ صدفی صورتی در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

در تولید این‌گونه قارچ تعدادی از دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی علاقه‌مند دانشکده کشاورزی همکاری داشتند که طی تلاش و مراقبت در یک دوره سه‌ماهه به ثمر نشست و محصول آن عرضه گردید.

به گزارش “خبر گیاه پزشکی ایران” به نقل از روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، با تلاش واحد ویژه باغبانی دانشکده کشاورزی این دانشگاه، نمونه‌های قارچ صدفی صورتی در گلخانه‌های این واحد خدمات تخصصی، تولید و برداشت شد.

در تولید این‌گونه قارچ تعدادی از دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی علاقه‌مند دانشکده کشاورزی همکاری داشتند که طی تلاش و مراقبت در یک دوره سه‌ماهه به ثمر نشست و محصول آن عرضه گردید.

به گفته مسئول پایلوت قارچ واحد ویژه خدمات تخصصی علوم باغبانی، ویژگی عمده این تلاش ارزنده، مشارکت دانشجویان در مهارت‌آموزی و حضور در دوره سه‌ماهه کسب تجربه به شکل تئوری و عملی است، به‌نحوی‌که در تهیه و فرآوری کمپوست، مایه‌زنی، تهیه اسپاون (بذر قارچ)، پاستوریزه‌کردن بستر تا مرحله برداشت محصول، دانشجویان باعلاقه و شوق، حضوری مؤثر داشته‌اند.

وی افزود: قرار است در راستای مهارت‌آموزی به دانشجویان، مدرسه فصلی قارچ راه‌اندازی و به ارائه آموزش‌های کاربردی مبادرت نماید. در این مدرسه، دانشجویان در هر مرحله و در هر فصل با پرورش و تولید یک‌گونه قارچ آشنا و مهارت اندوزی خواهند داشت.

مسئول پایلوت قارچ واحد ویژه خدمات تخصصی علوم باغبانی افزود، فقط چند استان حائز دانش و مهارت تخصصی و فنی کشت و پرورش آن هستند و در شهر مشهد نیز تاکنون به‌ندرت تولیدشده است.

قارچ صدفی صورتی یا سالمون (Plearotus-djamor) شامل مخلوطی از قارچ‌های صدفی صورتی‌رنگ است. گونه‌های قارچ صدفی صورتی‌رنگ معمول‌ترین قارچ‌های صدفی وحشی در تمام نواحی آب و هوایی گرمسیری دنیاست. قارچ صورتی دارای خاصیت دارویی و سرشار از ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان، مواد معدنی، ترکیبات داروئی و عناصر مهم می‌باشد که می‌تواند در فراورده‌های غذائی و درمانی مورداستفاده قرار گیرد.

مطالب مرتبط

عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور راه های کنترل بیماری های قارچ خوراکی به هنگام پرورش را تشریح کرد. حسین خباز جلفایی با بیان اینکه رمز موفقیت در پرورش ...
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به خطر مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های وحشی بومی، گفت: شهروندان از چیدن و مصرف قارچ‌های جنگلی و رویش گل‌های طبیعی پرهیز کنند....
با تلاش یک جوان کارآفرین کرمانی ، دومین مرکز پرورش قارچ های خوراکی شاه صدف یا ارینجی کشور در کرمان راه اندازی شده است. آقای محی آبادی گفت: بعد ...
مدیر کل مدیریت بحران استان قزوین هشدار داد مردم از مصرف قارچ‌های خودرو در طبیعت خودداری و این محصول را از مراکز مطمئن خریداری کنند. قدرت الله مهدیخانی گفت: چند ...
  • آخرین مطالب

  • برچسب ها