در حالی که بیش از ۴ سال از صدور اولین پروانه استاندارد محصولات کشاورزی برای محصول خیار میگذرد اما متاسفانه نه تنها تاریخ آن علامت ها منقضی شد بلکه هیچ پروانه دیگری صادر نشده است. مدیرکل استاندارد فارس با بیان اینکه در حال حاضر هیچ پروانه استاندارد معتبری در فارس برای محصولات کشاورزی وجود ندارد، […]
در حالی که بیش از ۴ سال از صدور اولین پروانه استاندارد محصولات کشاورزی برای محصول خیار میگذرد اما متاسفانه نه تنها تاریخ آن علامت ها منقضی شد بلکه هیچ پروانه دیگری صادر نشده است.
مدیرکل استاندارد فارس با بیان اینکه در حال حاضر هیچ پروانه استاندارد معتبری در فارس برای محصولات کشاورزی وجود ندارد، گفت: استاندارد محصولات کشاورزی اجباری نیست و تشویقی است اما به محض آنکه پروانه استاندارد تشویقی صادر شود، رعایت کیفیت مطابق با ضوابط و آئین نامه ها الزامی است و کارشناسان استاندارد بر آن نظارت خواهند کرد و هیچ تفاوتی برای ما با استاندارد اجباری ندارد.
وی با بیان اینکه مهلت پروانه های استانداردی که چند سال پیش صادر شد به اتمام رسیده است، افزود: این پروانه ها دیگر اعتباری ندارد و چنانچه فردی متقاضی دریافت پروانه است باید مجدداً درخواست بدهد.
مدیرکل استاندارد فارس پیرامون دلایل عدم صدور پروانه استاندارد جدید در این استان، گفت: دلایل متعددی برای این چالش وجود دارد از جمله آنکه قوانین قبلی برای صدور این پروانه سختگیرانه بود و آزمایش هایی برای تعیین باقیمانده سموم الزامی شده بود که نیازی به آنها نبود.
رهنما کمبود آزمایشگاه های تعیین بقایای سموم در فارس را از دیگر مشکلات در این زمینه برشمرد و افزود: هر دو مشکل در حال مرتفع شدن است و تعدادی آزمایشگاه برای این منظور در حال تجهیز می باشد ضمن آنکه با بازنگری های صورت گرفته، تعداد آزمایش های مورد نیاز جهت تعیین باقیمانده سموم، کارشناسی شده تر خواهد بود و روند دریافت علامت استاندارد برای محصولات کشاورزی سهل تر شده است.
وی با بیان اینکه اداره کل استاندارد و سازمان جهاد کشاورزی عزم خود را برای صدور پروانه استاندارد جزم کرده اند، گفت: گوجه فرنگی، خیار و میوه های درختی در اولویت صدور پروانه استاندارد هستند و این مهم به زودی با برگزاری جلسات مختلف بین اداره کل استاندارد و سازمان جهاد کشاورزی کلید خواهد خورد.
مدیرکل استاندارد فارس تاکید کرد: البته صدور پروانه استاندارد به معنای ارگانیک بودن محصولات و نداشتن بقایای سموم نیست بلکه به معنای آن است که میزان سموم باقی مانده برروی محصولات از حد مجاز فراتر نیست.
وی با اعلام آمادگی برای حمایت و صدور مجوز جهت راه اندازی آزمایشگاههای تعیین بقایای سموم کشاورزی در فارس، گفت: به نظر میرسد بخش عمده ای از محصولات کشاورزی فارس مشمول دریافت علامت استاندارد بشوند.
لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/kQ8j5v