بالا رفتن جمعیت آفت عسلک در مزارع پنبه و سویا گلستان

عسلک پنبه

چاپ

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان اعلام کرد: با توجه به بالا رفتن جمعیت آفت عسلک پنبه در مزارع پنبه و سویا، مبارزه شیمیایی با آن الزامی است.

اسماعیل متکی افزود: طی روزهای اخیر پوره عسلک در پشت برگها مشاهده شده است.

این آفت از خانواده جوربالان است. از میزبان های این آفت می‌توان به پنبه، جالیز و سویا اشاره کرد. حشره بالغ با بالهای سفید در پشت برگ مستقر شده و از راه تغذیه و مکیدن شیره گیاهی سبب ضعیف شدن بوته ها می شود. این آفت نه تنها از راه تغذیه و مکیدن شیره نباتی سبب ضعف بوته ها می‌شود بلکه با ترشحات خود چسبندگی الیاف را باعث می‌شود.

وی اظهار کرد: چسبندگی الیاف از مهمترین و خطرناکترین خسارت آفت محسوب می‌شود، زیرا کیفیت محصول و در نتیجه ارزش صادراتی آنرا به میزان قابل توجهی نقصان ایجاد می‌کند. حشرات کامل و نوزادهای آن خرطوم خود را در بافتهای پشت برگ، فروبرده و شیره گیاه را می مکند، در نتیجه مقدار آب بافتهای گیاه و مواد ازته آن کم می شود. در صورتی که حمله آفت شدید باشد جوانه ها و اعضاء میوه دهنده نبات، ضعیف و بتدریج زرد شده و می‌خشکند و در سطح برگهای آفت زده لکه های ارغوانی ظاهر می شود.

متکی تاکید کرد: جهت مبارزه شیمیایی با این آفت در ابتدا از سموم آدمیرال(پیری پروکسی فن) به میزان ۷۵۰ سی سی در هکتار استفاده شود. در صورت نیاز در نوبت های بعدی از ترکیبات سیستمیک موجود در بازار نظیر دیمتوات یا متاسیستوکس به میزان یک لیتر در هکتار استفاده شود.

 

لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/Co3Det