شهروندان تهرانی چند سالی است که همزمان با گرم شدن هوا، میزبان حشرات کوچک سفید رنگی هستند. امسال این عسلک ها کمی دیرتر به پایتخت رسیدند. امسال سومین سال است که تهران میزبان عسلک های سفید است. حشراتی که روزهای اول که همچون غباری اطراف درختان پایتخت بودند و ناشناس، نامهای مختلفی برآن نامیدند. از […]
شهروندان تهرانی چند سالی است که همزمان با گرم شدن هوا، میزبان حشرات کوچک سفید رنگی هستند. امسال این عسلک ها کمی دیرتر به پایتخت رسیدند.
امسال سومین سال است که تهران میزبان عسلک های سفید است. حشراتی که روزهای اول که همچون غباری اطراف درختان پایتخت بودند و ناشناس، نامهای مختلفی برآن نامیدند. از پشه سفید تا مگس و عسلک و … امسال نیز با گرم شدن هوا منتظر بازگشت آنها به پایتخت بودیم که با کمی تاخیر به شهر بازگشتند و به نظر می رسد مگس های سفید نیز مانند موشها به یکی از مشکلات دائمی پایتخت تبدیل شده اند.
اسماعیل کهرم کارشناس محیط زیست در خصوص افزایش مگس های سفید در روزهای پایانی تابستان به مهر گفت: تقویم حشرات بر اساس تقویم ما انسانها نیست که می گوییم این مگس های سفید اواخر خرداد می آمدند و اواخر تابستان می رفتند. آنها تقویم خاص خود را دارند که بر اساس شرایط جوی و رطوبت و دمای هوا است.
وی افزود: این حشرات در یک فاصله زمانی به دنیا می آیند، تخم گذاری می کنند و از دنیا می روند و دوباره این چرخه ادامه پیدا می کند این که گفته می شود این حشرات یک دوره ۵ ساله یا ۸ ساله دارند و بعد ناگهان ناپدید می شوند اثبات شده نیست.
کهرم ادامه داد: هنوز در خصوص نوع رفتارهای این مگس های سفید پژوهشی انجام نشده که مشخص شود تا چند سال این حشرات زنده می مانند و تا چه زمان ممکن است تهران با این مشکل روبرو باشد.
این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه من به عنوان یک شهروند تهرانی هنوز به مگس های سفید برخورد نکرده ام اما روزی ۵ موش می بینیم، گفت: بنابراین نمی توان این عسلک ها را یکی از مشکلات اساسی تهران و مایه ناراحتی شهروندان عنوان کرد. در حالی که موش ها هم جمعیتشان زیاد است و با مسقف شدن جوی های آب محل مناسب برای زندگی موش ها ایجاد کرده است.
وی در پاسخ به این گلایه برخی از رانندگان تاکسی زرد در خصوص جذب این مگس ها به خودروی آنها، در خصوص اینکه آیا مگس های سفید به رنگ زرد علاقه مند هستند، گفت: نمی توان این موضوع را تائید کرد زیرا پژوهشی در این خصوص انجام نشده است که با اطمینان بگوییم این مگس ها نسبت به رنگ زرد واکنش بیشتری نشان می دهند. باید در پژوهشی رفتار این حشرات نسبت به رنگ زرد با سایر رنگ ها بررسی شود و اگر رابطه معناداری بین جذب این مگس ها به رنگ زرد با باقی رنگها وجود داشته باشد، به این نکته پرداخت. در حال حاضر این اظهارنظر هیچ پشتوانه علمی ندارد.
حسین بازگیر رئیس اداره محیط زیست شهر تهران اما درباره علاقه مگس های سفید به تاکسی ها زرد به مهر می گوید: حشرات به برخی رنگ ها علاقه دارند و رنگ زرد یکی از رنگ های مورد علاقه حشرات است.
او با بیان اینکه این مگس ها در تمام سال وجود دارند اما در یک دوره زمانی با گرمای هوا جمعیتشان افزایش پیدا می کند، گفت: علت تاخیر در افزایش جمعیت مگس های سفید در تابستان امسال، اقداماتی بود که در زمستان انجام شد. در حال حاضر نیز پژوهش و مطالعات تحقیقاتی توسط بخش گیاه پزشکی جهاد کشاورزی انجام شده که امیدواریم بتواند راهکارهای مناسبی برای کاهش جمعیت مگس های سفید ارائه کند.
به گفته وی این مگس ها هر سال با سرد شدن هوا کاهش پیدا می کردند و امسال نیز با آغاز بارش های پاییزی از تهران می روند اما به دلیل پیش بینی های انجام شده، امسال طغیانشان با تاخیر انجام شد.
بازگیر از برگزاری جلسه کمیته مقابله با مگس های سفید خبر داد و گفت: در این جلسه که فردا (سه شنبه) برگزار می شود راهکاری کاهش این مگس ها بررسی می شود. در حال حاضر علاوه بر اینکه از طریق روشهای فیزیکی با این حشرات مبارزه میکنیم، به دنبال راهکارهای مفید دیگری نیز هستیم. مبارزه فیزیکی مانند برچسبهای زرد و آبشویه در حال حاضر تنها گزینهای است که میتوان از آن استفاده کرد، چراکه روشهای دیگر سلامت انسان را تهدید میکنند.
به نظر می آید این مگس های سفید به این زودی ها از تهران نروند و پایتخت نشینان باید به دنبال راهکاری برای زندگی مسالمت آمیز با این حشرات ریز کوچک باشند.
لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/8JYwK4