سه شنبه, ۰۶ آبان ۱۳۹۹
»   اخبار, اخبار ایران, استان ها, مازندران  »   تلاش جهاد کشاورزی مازندران برای کاهش مصرف سموم
۲۳ شهریور ۱۳۹۵ , ساعت ۱۶:۲۶

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران عنوان کرد:

تلاش جهاد کشاورزی مازندران برای کاهش مصرف سموم

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه تمام تلاشمان این است که کود و سم بهینه و درست مصرف شود، توصیه کرد: کشاورزان توجه کنند زمانی که خسارت به اندازه بحران و غیرقابل جبران رسید باید اقدام به سم‌پاشی شود

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه تمام تلاشمان این است که کود و سم بهینه و درست مصرف شود، توصیه کرد: کشاورزان توجه کنند زمانی که خسارت به اندازه بحران و غیرقابل جبران رسید باید اقدام به سم‌پاشی شود.

مجید بهادری با اشاره به اینکه در کشت ارگانیک نباید از نهاده‌های شیمیایی همچون کود، سم و مواد هورمونی استفاده شود از راهکار آسان‌تری همچون کشت سالم نام برد و گفت: در تولید محصول سالم، کشت محصول ارگانیک آسان‌تر است چرا که در روش تولید سالم می‌توان از مواد شیمیایی بر طبق نظر کارشناس مصرف کرد مگر آنکه استاندارد آن در تولیدهای گیاهی رعایت شود. در برنج نیز می‌توان تولید سالم را نهادینه کرد و به جای استفاده از مواد شیمیایی از مواد بیولوژیک به کار برد.

بهادری با بیان اینکه کشاورزان تصور می‌کنند تولید محصولات با کود و سم انجام می‌شود، تصریح کرد: اگر کشاورزی بدانند آفت چه زمانی به گیاه حمله می‌کند بنابراین می‌توانند زنبور تریکوگراما را در مزرعه رها کنند و همچنین فرمون‌های اخلالگر جنسی و نیز از سموم زیستی مانند BT  را استفاده کرد.

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران، گفت: کارشناسان در خدمات جهاد کشاورزی مستقر هستند و کشاورزان می‌توانند به آنان مراجعه کنند و برنامه‌ مربوط به تولید محصول سالم را فرا گیرند.

این مسئول با اشاره به اینکه کسانی که گواهی‌های استاندارد دریافت می‌کنند می‌توانند تولیدات خود را در اندازه استاندارد و در مناطق خاص عرضه کنند، خاطرنشان کرد: این اطمینان به کشاورزان داده می‌شود که آنان می‌توانند برنج سالم و ارگانیک، بدون استفاده از کود و سم تولید کنند به شرط آنکه بر اساس نظر کارشناسان باشد. به عنوان مثال در بای کلای شهرستان  نکا ۱۰ هکتار زمین کشاورزی بدون استفاده از یک گرم کود و سم زیر کشت برنج رفت و میانگین عملکرد آن نیز در اندازه استاندارد بود.

وی با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست وظیفه همگان است، گفت: هر فردی موظف است در هر مقام و جایگاهی محیط زیست خود را حفظ کند چراکه مصرف بی‌رویه مواد سمی برای انسان و محیط زیست مضر است.

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه تمام تلاشمان این است که کود و سم بهینه و درست مصرف شود، توصیه کرد: کشاورزان توجه کنند زمانی که خسارت به اندازه بحران و غیر قابل جبران رسید باید اقدام به سم‌پاشی شود بنابراین باید با نگرش کشاورزی دانش محور به پیش برویم تا محصولات سالم‌تر را به جامعه عرضه کنیم.

 

لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/IIt9mI

خبرگزاری ایسنا

مطالب مرتبط

توجه: دیدگاههای مطرح شده در این گفتگو الزاما دیدگاههای "گیاه پزشکی ایران" نیست و صرفا جهت اطلاع رسانی منتشر می شود . کرمی، رئیس موسسه بنیاد ملی ...
توجه: دیدگاههای مطرح شده در این گفتگو الزاما دیدگاههای "گیاه پزشکی ایران" نیست و صرفا جهت اطلاع رسانی منتشر می شود . رئیس موسسه بنیاد ملی سبک ...
مدیرکل استاندارد یزد گفت: امسال با صدور پنج مورد مجوز برای محصولات سالم در مجموعه بخش کشاورزی استان در مجموع تعداد گواهی‌های صادره به ۱۱ مورد رسید.مدیر کل اداره استاندارد استان یزد از ...
رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهادکشاورزی استان گفت: متقاضیان تولید محصولات گواهی شده در سامانه «صدور نشان حد مجاز آلاینده‌ها» ثبت‌نام کنند. سهیل نصرتی با ...
  • آخرین مطالب

  • برچسب ها