رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه ۹۵ درصد سموم کشاورزی وارداتی است، گفت: کشاورزان برای کشت گندم حتماً بذر را قبل از کشت ضدعفونی کنند و اگر به کیفیت سموم مصرفی گلایهای دارند، سم را معرفی تا با تولیدکننده آن برخورد کنیم. باغستانی در مورد آخرین وضعیت کنترل آفات به ویژه با آغاز […]
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه ۹۵ درصد سموم کشاورزی وارداتی است، گفت: کشاورزان برای کشت گندم حتماً بذر را قبل از کشت ضدعفونی کنند و اگر به کیفیت سموم مصرفی گلایهای دارند، سم را معرفی تا با تولیدکننده آن برخورد کنیم.
باغستانی در مورد آخرین وضعیت کنترل آفات به ویژه با آغاز کشت پاییزه گندم و سایر محصولات اظهار داشت: بحث اصلی ما تدارکات سموم برای ضدعفونی بذر است و به کشاورزان هم توصیه میکنیم هیچ بذری را بدون ضدعفونی کردن داخل خاک قرار ندهند.
وی در مورد کشت کلزا نیز اینگونه توضیح داد که اکنون مهمترین دغدغه ما تهیه علفکشهاست که اکنون به اندازه کافی تدارک دیده شده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات در پاسخ به اینکه کشاورزان از کیفیت پایین سمومی که دراختیارشان قرار میگیرد گلایه دارند، اظهار داشت: سال گذشته مبارزه با سن گندم را در ۲ میلیون هکتار و در ۴ میلیون هکتار مبارزه با علفهای هرز جو و گندم را داشتهایم و سنزدگی زیر نیم درصد بوده، در حالی که استاندارد جهانی تا ۲ درصد است که نشان میدهد سموم ما مشکلی ندارد.
وی تصریح کرد: برای مبارزه با علفهای هرز در مزرعه گندم تنها یکبار سمپاشی میکنیم.
باغستانی به کشاورزان توصیه کرد تا در مواردی که از کیفیت سموم مصرفی رضایت ندارند، قوطی سم به همراه شماره سریال آن را به سازمان حفظ نباتات ارائه دهند تا در صورت تأیید بیکیفیت بودن، با تولیدکننده برخورد شود.
به گفته رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، تنها ۵ درصد از سموم مصرفی ایرانی است و بقیه از کشورهایی چون چین و هند تأمین میشود.
وی در پاسخ به اینکه کشاورزان کیفیت سموم اروپایی از جمله سموم آلمانی را بسیار مناسب میدانند که در بازار موجود نیست، اینگونه توضیح داد و گفت: سموم آلمانی سموم بسیار باکیفیتی هستند که حق امتیاز آنها در اختیار خود شرکت تولیدکننده آلمانی است و مشابه داخلی آن نیز وجود ندارد و حتی تعرفه واردات آنها در حد ۵ درصد است که منعی برای ورود آن وجود ندارد.
باغستانی گفت: اما به دلیل گرانی این سموم، استقبال کمی از آن صورت میگیرد.
لینک کوتاه خبر: https://goo.gl/lDH5f0