توصیه های جهاد کشاورزی برای محافظت از درختان باغی در مقابل یخبندان

برف

چاپ

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان برای محافظت از درختان باغی در مقابل یخبندان توصیه هایی ارائه کرد.

علیرضا شعبان نژاد در این ارتباط گفت: کشاورزان قبل از بروز تنش یخبندان میوه مرکبات و کیوی را برداشت کنند البته میوه، مرکبات و کیوی سرمای دو درجه زیر صفر را تحمل می کنند.
وی اظهار کرد: باغداران باید توجه کنند که برخی از ارقام همچون نارنگی پیج٬ یونسی و حتی پرتقال تامسون ناول نسبت به شکستگی شاخه ناشی از سنگینی برف حساس هستند که باید در قیم گذاری و مراقبت آنها توجه بیشتری داشته باشند.
شعبان نژاد تصریح کرد: به منظور جلوگیری از ترک خوردگی تنه درختان ٬ سفید کردن تنه درختان از محل طوقه با دوغاب آهک ( چهار کیلو در یک بشکه ۲۰۰ لیتری) یا کائولین دو درصد توصیه می شود.
وی ادامه داد: استفاده از پوشش دور تنه با کاه و کلش٬ فوم یا گونی (از ارتفاع ۱۵ سانتیمتری سطح زمین) نیز برای جلوگیری از ترک خوردگی تنه توصیه می شود.
وی خاطر نشان کرد: در زمان بروز تنش و بلافاصله بعد از یخبندان، هیچ گونه محلول پاشی تغذیه ای توصیه نمی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: همچنین در نهالستان هایی که اقدام به تولید نهال های گلدانی مرکبات (دارای قابلیت جابجایی) در فضای آزاد می کنند٬ در صورت پیش بینی بارش برف و بروز یخبندان، می توانند نهال ها را بصورت خوابیده روی زمین قرار داده تا زیر برف مدفون و تا زمان ذوب شدن برف در همان حالت باقی بمانند.
وی بیان کرد: در شب های یخبندان استفاده از منابع گرمایشی مناسب ( کاربرد پلار باغی٬ سوزاندن لاستیک و …) می تواند در کاهش خسارت ها موثر می باشد.
شعبان نژاد پیشنهاد کرد در زمانی که بروز یخبندان تشعشعی در شب وجود دارد (مواقعی که ستاره ها نمایان می شوند) ، از کنار زدن برف روی درختان ( در صورت نبود خطر شکستگی تاج) ممانعت شود.
سطح باغ های گیلان افزون بر ۱۱ هزار هکتار مرکبات، شش هزار هکتار کیوی و دو هزار هکتار گوجه سبز است.

لینک کوتاه خبر: https://goo.gl/EV9ddp