کشاورزان، مبارزه با آفت سن گندم را جدی بگیرند

سن غلات

چاپ

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خرم‌دره گفت: برای تولید گندم مرغوب، کشاورزان باید مبارزه با سن گندم به‌صورت کارشناسی شده و در زمان و مکان مناسب را جدی بگیرند.

علیرضا اسداللهی با اشاره به ریزش اولیه سن از مزرعه یک هکتاری گندم دیم روستای الوند در شهرستان خرم‌دره، اظهار کرد: در این مزرعه سه عدد سن نر مشاهده شد که حاکی از ریزش اولیه آفت مذکور است.

وی با اشاره به نحوه خسارت آفت سن گندم، گفت: این آفت در سه سن مادر، مرحله پوره و سن‌های بالغ نسل بهاره است که بیشترین ریزش سن‌های مادر در موقع پنجه‌زنی گندم است.

این مسئول در ادامه یادآور شد: تغذیه سن مادر از جوانه‌های مرکزی سبب زردی و پژمردگی گندم می‌شود.

وی تصریح کرد: مرحله دوم خسارت به وسیله پوره‌های سنین مختلف انجام می‌شود. پوره‌های سن اول و دوم تغذیه می‌کند و در مراحل بعدی پورگی برای تکمیل رشد خود از ساقه، برگ و محصوصاً از شیره سبز خوشه‌های گندم تغذیه می‌کنند.

اسداللهی با اشاره به مرحله سوم خسارت این آفت، تصریح کرد: این مرحله مربوط به حشرات بالغ نسل جدید است که برای ادامه رشد و توانایی پرواز به ارتفاعات کوهستانی و استراحت احتیاج به تغذیه کافی از دانه‌های خوشه گندم دارند.

وی با توصیه اکید به کشاورزان جهت مبارزه با سن مادر در زمان مناسب، تصریح کرد: زمان مبارزه با سن مادر وقتی است که بیشترین جمعیت سن‌های موجود در اماکن زمستان گذران محل خود را ترک و تخلیه کرده باشند و در مزارع گندم قبل از مرحله تخم‌ریزی باشند که این امر باید مورد توجه جدی کشاورزان قرار گیرد.

اسداللهی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه گندم یک محصول استراتژیک برای کشور محسوب می‌شود، از این‌رو مبارزه با این آفت در زمان مناسب و به‌صورت کارشناسی دارای اهمیت ویژه‌ای است.

لینک کوتاه خبر: https://goo.gl/XIPaJN