۶۰ واحد کشت بافت، برای اصلاح باغ های غیراقتصادی آستین بالا زدند

نهال

چاپ

رییس گروه نهال و بهبود ارقام وزارت جهاد کشاورزی شمار واحدهای تولیدکننده محصولات کشت بافت را نزدیک به ۶۰ مورد اعلام کرد و گفت: می توان از ارقام بومی و تجاری با استفاده از فناوری کشت بافت به نهال سالم، اصیل و گواهی شده دست یافت.
به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از ایرنا صغری خوشکام افزود: امسال برای ایجاد تحول در دستیابی به نهال سالم و اصیل در کشور، تعداد قابل توجهی نهال گواهی شده از ارقام تجارتی درختان میوه مطابق استانداردهای بین المللی تولید و وارد باغ های تجاری کشور می شود.
وی گفت: در واحدهای کشت بافت، گل محمدی، خرما، گردو، موز و گل و گیاهان زینتی به صورت رقم و پایه های رویشی درختان میوه تولید می شود.
به گفته وی، با توجه به رویکرد معاونت امور باغبانی برای اصلاح باغ های غیراقتصادی از راه تولید نهال سالم و با اصالت ژنتیکی، دستور العملی به استان ها فرستاده شده که وسعت نهالستان های مرجع برای تولید نهال گواهی شده با زیرساخت های تجاری و بین المللی را یکصد هکتار تعیین کرده و دیگر دانش های فنی و زیرساخت های لازم برای آن پیش بینی شده است.
وی گفت: برای تولید نهال گواهی شده که پایه مادری آنها عاری از همه آفت ها و بیماری ها باشد، حمایت های دولتی و اعتبار مناسب نیاز است.
خوشکام افزود: این اعتبار برای ایجاد و توسعه زیرساخت ها، تامین ژرم پلاسم تجاری و به روز، ارزیابی دائم سلامت نهال و سایر موارد مرتبط با آن پیش بینی شده که به دلیل شرایط اقتصادی دولت فقط بخشی از آن تامین شده است.
به گزارش ایرنا، اکنون ۳۴۵ نهالستان دارای پروانه و تاییدیه موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال در سراسر کشور فعال است که به روش های سنتی و متداول امروزی تولید دارند.
بخش عمده نهالستان های مجوزدار در استان آذربایجان غربی و بیشترین حجم تولید نهال مربوط به استان های البرز و فارس است.
پارسال نزدیک ۴۵ میلیون اصله نهال مثمر شناسنامه دار در نهالستان های دارای مجوز تولید و بیش از ۸۴۵ هزار اصله نهال درختان مثمر به کشوهای منطقه صادر شد.
تا پایان برنامه ششم توسعه تولید ۳۲۰ میلیون اصله نهال مثمر شناسنامه دار و اندام های تکثیری پیش بینی شده است.
اصلاح باغ ها، کشت در زمین های شیبدار با بهره مندی از آبهای سبز و ساخت نهالستان های مرجع متشکل از ارقام تجاری با عملکرد بالا و متحمل به شرایط اقلیمی کشور از دیگر اهداف معاونت امور باغبانی در برنامه ششم توسعه است.
افزایش بهره وری و تولید بهینه و پایای بخش کشاورزی از برنامه های اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.

لینک کوتاه خبر: https://goo.gl/1j4W2D