استاد پیشکسوت و برجسته گیاهپزشکی درگذشت + عکس

دکتر عباس شریفی تهرانی

چاپ

دکتر عباس شریفی تهرانی، عضو پیوسته و رییس گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و استاد بازنشسته دانشگاه تهران پس از تحمل یک دوره بیماری در سن ۸۷ سالگی دار فانی را وداع گفت.

دکتر عباس شریفی تهرانی در بیستم دی ماه سال ۱۳۱۶ در تهران دیده به جهان گشود. وی پس از پایان تحصیلات متوسطه در سال ۱۳۳۵، تحصیلات عالی خود را در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران آغاز و در سال ۱۳۴۱ مدرک فوق لیسانس پیوسته کشاورزی را از این دانشکده اخذ کرد و در سال ۱۳۴۲ خدمت خود را با سمت کارشناس علمی در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران آغاز نمود.

پس از آن برای ادامه تحصیلات به کشور فرانسه عزیمت کرد و پس از کسب مدرک فوق لیسانس (DEA) در رشته فیزیولوژی گیاهی کاربردی در سال ۱۳۴۶ و دکتری تخصصی بیماری شناسی گیاهی در سال ۱۳۴۹ از دانشگاه پاریس، به ایران بازگشت.

دکتر شریفی علاوه بر فعالیت‌های علمی، سمت‌های اجرایی متعدد در دانشگاه تهران، وزارت علوم و فرهنگسستان علوم برعهده داشت و در سال های اخیر رییس گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران بود. وی همچنین در سازمان‌ها و انجمن‌های علمی ملی و بین‌ المللی و تحریریه نشریات علمی متعددی عضویت و فعالیت داشت.

دکتر شریفی تهرانی به واسطه فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی ارزنده، عناوین و جوایز و تقدیرنامه‌های متعدد دریافت کرد که از بین آنها می توان به استاد نمونه دانشگاههای کشور در سال ۱۳۷۵ و چهره ماندگار کشور در سال ۱۳۸۲ اشاره کرد. قطب علمی تحقیقات کنترل بیولوژیک بیماریهای گیاهی به همت ایشان و در نتیجه سالها پژوهش علمی مستمر در زمینه کنترل بیولوژیک در گروه گیاهپزشکی دانشگاه تهران ایجاد گردید.

در طول سالهای فعالیت آموزشی و پژوهشی وی دانشجویان فراوانی از کلاس های او بهره مند شده و از راهنمایی و مشاوره های او در پایان نامه های ارشد و دکتری استفاده بردند.

اجرای طرح‌ های تحقیقاتی متعدد و استاد راهنمایی و مشاوره بیش از ۹۰ عنوان رساله دکتری و پایان نامه کارشناسی ارشد و همچنین انتشار بیش از ۲۰۰ مقاله علمی و تحقیقاتی در مجلات معتبر علمی داخل و خارج از کشور به همراه سخنرانی در مجامع علمی داخلی و بین‌ المللی و انتشار چند عنوان کتاب، گوشه‌ای از فعالیت‌های علمی استاد شریفی تهرانی بود.

پایگاه خبری گیاهپزشکی ایران این ضایعه دردناک را به خانواده ایشان و جامعه علمی گیاهپزشکی و کشاورزی کشور تسلیت گفته و برای روح ایشان علو درجات را ازدرگاه باریتعالی مسالت می نماید.

.

ویدیویی از دکتر عباس شریفی تهرانی: https://www.aparat.com/v/E8arb

.

عکس: دکتر عباس شریفی تهرانی (نفر پنجم از سمت چپ) در مراسم تقدیر از مهندسین برجسته کشاورزی و منابع طبیعی کشور در فرهنگستان علوم در ۱۸ اسفند ۱۴۰۰

.

منبع عکس: تارنمای فرهنگستان علوم

بیماری زنگ زرد گندم در کمین گندمزارهای چهارمحال و بختیاری + توصیه ها به کشاورزان

زنگ زرد

چاپ

۶۰ هزار هکتار از گندم زارهای استان چهارمحال و بختیاری در معرض تهدید بیماری زنگ زرد گندم قرار دارند .

حسین برزگر رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اعلام این خبر گفت: رطوبت بیش از ۷۰ درصد و دمای بالای ۵ درجه شرایط را برای طغیان بیماری زنگ زرد مهیا کرده است.که دارای سرایت پذیری بسیار بالاست به نحوی که این بیماری می‌تواند ظرف مدت کمتر از دوهفته تمامی گندمزارهای استان را درگیر کند و با آسیب به سه برگ انتهایی زیر سنبله عملکرد نهایی محصول گندم را به طرز چشمگیری کاهش دهد.

ی افزود: گیاهپزشکان مدیریت حفظ نباتات از ابتدای سال جاری با رصد و پایش مستمر مزارع گندم، علائم بُروز بیماری زنگ زرد را در طی یک هفته گذشته در مزارع گندم ارقام بومی و محلی و مزارعی که از بذور اصلاح شده استفاده نکرده اند مشاهده نمودند و مبارزه با این آفت آسیب زا را رسماً در استان شروع شده است .

حسین برزگر با هشدار جدی به کشاورزان گندم کار استان از آنها خواستند به محض مشاهده اولین علائم بیماری زنگ زرد گندم با کارشناسان جهاد کشاورزی در شهرستانها و مراکز خدمات کشاورزی ضمن مشورت نسبت به سمپاشی به قید فوریت اقدام نمایند.

برزگر خاطر نشان کرد در تمامی ۱۰۵ فروشگاه سم فروشی پیش بینی سموم مورد نیاز به حد کافی دیده شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: بیماری زنگ زرد گندم معمولا زودتر در بهار ظاهر میشود و علائم بیماری ابتدا برروی برگهای جوان به صورت جوش یا تاولهای زرد یا نارنجی به قطر نیم میلیمتر تشکیل میگردد و تاولها پس از بهم پیوستن به صورت خطوط یا نوارهایی در امتداد رگبرگ دو سطح برگ ظاهر میشوند.

وی گفت : بیماری زنگ زرد گندم غالبا از برگهای پایین شروع شده و سپس به برگهای بالایی شیوع پیدا میکند و علاوه بر برگها گاهی محور خوشه، غلافها، لگوم و گلومل آلوده میشوند و خوشه های آلوده دانه های بی اندازه کوچک و چروکیده تولید کرده ، چنین دانه هایی فاقد نشاسته و غیر قابل استفاده میگردد.

حسین برزگر ادامه داد : از کشاورزان میخواهیم برای سال زراعی آینده از بذور گواهی شده استفاده کنند. وی با بیان اینکه کنترل زراعی و بهداشت گیاهی از روشهای مهم کنترل این بیماری است، افزود: استفاده از بذور گواهی شده و اصلاح شده ، ارقام مقاوم، نیمه مقاوم متحمل و نیمه متحمل، تراکم مناسب بوته، رعایت زمان مناسب کاشت، استفاده از کود اوره به مقدار مناسب، استفاده از کود پتاس و مدیریت آبیاری و تغذیه، شناسایی و مدیریت علف های هرز خانواده گندمیان از روشهای مهم کنترل زراعی و بهداشت گیاهی این بیماری است.

برزگر مشورت مستمر با گیاهپزشکان مدیریت حفظ نباتات و کانون کوبی بیماری زنگ زرد گندم با استفاده از قارچ کش به محض مشاهده اولین علائم بیماری (اولین جوشهای زرد-نارنج) روی برگها در مزرعه، تعیین زمان دقیق سمپاشی با استفاده از سیستم های پیش آگاهی و بکارگیری اطلاعات و داده های هواشناسی را از روش های مهم برای کنترل شیمیایی این بیماری برشمرد. و سایپرکونازول (آلتو)، تبوکونازول(فولیکور)، فلوتریافول(ایمپکت)، پروپیکونازول(تیلت)، سایپرکونازول+پروپیکونازول، فلوزیلازول+کاربندازیم، آزوکسی استروبین+سایپروکونازول، اپوکسی کونازول+تیوفانات متیل و پروپیکونازول+فلوکساپیروکساد+پیراکلواستروبین را از قارچ کش های موثر برای کتترل زنگ زنگ زرد در مزارع گندم برشمرد.

وی تصریح کرد: بدلیل کاهش دوره حفاظت قارچکش تیلت (۷-۳ روز)در مواردی که شرایط مساعد بیماری زنگ تداوم دارد بهتر است از قارچ کش‌های با دوره حفاظت طولانی تر مانند فالکن، فولیکورو استفاده شود.

.

مشاهده ویدیو: https://www.aparat.com/v/ylhfX

زنگ زرد گندم در کمین کشاورزان چهارمحال و بختیاری

زنگ زرد

چاپ

مدیر کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در خصوص ابتلای گندمزار‌های استان به آفت زنگ زرد هشدار داد.

برزگر گفت: مهم‌ترین چالش کشاورزی استان در چند هفته آینده شیوع زنگ زرد گندم است.

وی ادامه داد: رطوبت بیش از ۷۰ درصد و دمای بالای پنج درجه شرایط را برای طغیان بیماری زنگ زرد مهیا کرده است بنابراین گندم کاران رصد و پایش مزارع خود را جدی گرفته و در صورت نخستین نشانه‌های این بیماری به سرعت نسبت به سمپاشی مزارع خود اقدام کنند.

مدیر کل جهاد کشاورزی استان با اشاره به سرایت پذیری بالای این بیماری گفت: زنگ زرد گندم می‌تواند در ۲ هفته تمام ۶۰ هزار هکتار گندمزار‌ استان را درگیر کند و عملکرد مزارع را به شدت کاهش دهد.

برزگر از شناسایی کانون‌های اولیه آفت زنگ زرد در گندمزار‌های لردگان و خانمیرزا خبر داد و گفت: از ابتدای سال گیاه‌پزشکان مدیریت حفظ نباتات استان گندمزار‌های استان رصد و پایش می‌کنند.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان با اشاره به حساسیت بالای ارقام بومی و محلی گندم نسبت به این بیمار گفت: در تمام ۱۰۵ داروخانه گیاهی استان سموم مورد نیاز به حد کافی وجود دارد.

.

مشاهده ویدیو: https://www.aparat.com/v/ylhfX

.

https://www.iribnews.ir/files/fa/news/1403/1/23/10998269_501.mp4

چهارمین ستاد عالی گیاهپزشکی گندم

چاپ

چهارمین ستاد عالی گیاهپزشکی گندم با دستور دکتر جلیلی مقدم سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور با محوریت بیماری های گندم علی الخصوص زنگ زرد در سالن سپهر سازمان حفظ نباتات کشور برگزار شد.

چهارمین ستاد عالی گیاهپزشکی گندم با حضور مهندس مرادی سرپرست معاونت کنترل آفات، مهندس صاحب نظر معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر آهنگران مدیر کل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارتزا، دکتر صبوری مدیر امور اداری، رفاه و پشتیبانی، دکتر جوادی پویا معاون مدیریت مبارزه با آفات عمومی و همگانی، مهندس یدایی معاون امور زراعی دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارتزا، مهندس جلالی نیا مشاور رئیس سازمان در امور استان ها، دکتر مرادی معاون دفتر پایش و تحلیل خطر و خانم مهندس حسینی رئیس گروه پدافند غیر عامل برگزار گردید.

به گزارش پایگاه خبری گیاهپزشکی ایران به نقل از روابط عمومی سازمان هدف از این جلسه بررسی وضعیت عوامل خسارت زای گندم علی الخصوص زنگ زرد گندم در کشور و برنامه ریزی جهت حضور مدیران و کارشناسان ستاد سازمان در استانها بود.

.

پایش مستمر مزارع توسط شبکه های مراقبت

مهندس مرادی سرپرست معاونت کنترل آفات با بیان اینکه به دلیل مناسب شدن شرایط آب و هوایی و بارندگی‌های مناسب در اسفند و فروردین ماه سال زراعی جاری، بیماری‌های گندم و سطح مبارزه با آن افزایش چشمگیری داشته اظهار داشت طی دو ماه اخیر با توجه به رصد و پایش مزارع گندم در کلیه استانهای کشور توسط همکاران ستادی و استانی سازمان که حتی در تعطیلات عید نوروز به طور مستمر در حال انجام است مزارع از لحاظ وجود عوامل خسارت زا علی الخصوص آفت سن غلات، بیماری زنگ زرد بررسی شده و توصیه های فنی لازم در راستای مبارزه با این عوامل به کشاورزان شده است.

سرپرست معاونت کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به این موضوع که در استان‌های مازندران، گلستان، اردبیل، کرمانشاه، لرستان، خراسان شمالی، کهگیلویه و بویراحمد، مناطقی از استانهای ایلام خوزستان و فارس شرایط برای بروز و مبارزه با این بیماری مهیا است گفت: خوشبختانه با توصیه های کارشناسان و تامین و تدارک به موقع سموم با کیفیت و ارسال به استان ها و سمپاشی به موقع خوشبختانه مشکلی از لحاظ کاهش عملکرد نداشتیم و در این جلسه برای حضور شش اکیپ از مدیران و کارشناسان ستاد سازمان در استانهای درگیر و بررسی وضعیت مزارع برنامه ریزی می شود.

وی ادامه داد: در مزارعی که از لحاظ کود دهی تغذیه نامناسبی داشته یا گندم با تراکم بالا کشت شده و یا از ارقام حساس و نیمه حساس در کشت استفاده شده با توجه به دما و رطوبت احتمال وقوع بیماری بیشتر از سایر مزارع است توصیه می شود پایش ها توسط شبکه های مراقبت به طور مستمر انجام شود.

سرپرست معاونت کنترل آفات در پایان به شعار سال ۱۴۰۳ که از سوی رهبر معظم انقلاب سال “جهش تولید با مشارکت مردم” نامگذاری شده اشاره کرد و افزود اگر بخواهیم شعار سال عملیّاتی بشود، باید با یاری و همکاری کلیه دست اندر کاران بخش کشاورزی معاونت زراعت، معاونت های بهبود تولیدات گیاهی در استانها و مدیران استانی و مشارکت مردم و کشاورزان در مبارزه بموقع با عوامل خسارت زا ، محصولی عاری از آفات و بیماری ها با تناژ و عملکرد بالا را تحویل سیلو ها دهیم.

.

افزایش سه برابری سطح مبارزه با عوامل خسارت زا نسبت به سال گذشته / کشت ارقام حساس عامل گسترش زنگ زرد

دکتر آهنگران مدیر کل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت زا بابیان اینکه در بحث ارزیابی بیماری های گیاهی علی الخصوص زنگ زرد با مطالعه و بررسی منابع علمی در دنیا مدل در سامانه پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات بارگذاری شده و محل هایی که دیتا لاگرها نصب شده‌اند به صورت آنلاین به سامانه پیش آگاهی ارسال می شود، گفت : داده ها در داخل مدل می‌نشینند و مدل به صورت اتومات هر زمان که شرایط فراهم شود پیامکی را به مدیر استان و همکاران ما به صورت هشدار ارسال می کند که نشان می دهد، شرایط آب و هوایی برای بروز زنگ زرد گندم فراهم است. این هشدار زمان دقیق مبارزه را نشان می دهد. یعنی چند روز بعد هشدار، علائم بیماری در مزرعه ای که سمپاشی نشده باشد، مشاهده می شود.

مدیر کل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت زای سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه زنگ زرد گندم یکی از این بیماری‌های مهم تلقی می‌شود که علت بروز آن شرایط آب و هوایی مساعد و رطوبت بالا، ‌وجود رقم حساس گندم در مزارع و وجود عوامل بیماری‌زاست تصریح کرد در بحث بیماری های گندم تا اواخر بهمن در استانهای کشور مشکلی خاصی نداشتیم ولی از آن زمان به بعد به دلیل مناسب شدن شرایط آب و هوایی و بارندگی‌های مناسب شرایط بروز این بیماری در برخی استان‌ها فراهم شد که ابتدا در استان‌های خوزستان، ایلام، گلستان و مازندران بود. بعد از آن هم در اواخر اسفند شرایط در استان‌های اردبیل،لرستان، فارس ، خراسان شمالی کهگیلویه و کرمانشاه نیز مساعد بروز بیماری شدند.

وی افزود بیماری‌های گندم و سطح مبارزه با آن افزایش چشمگیری داشته به طوری که تا کنون ۹۵۰ هزار هکتار مبارزه با بیماری‌های گندم انجام شده در حالی که در سال زراعی گذشته در مدت مشابه، کل مبارزه با بیماری گندم ۳۰۰ هزار هکتار بود که نشان دهنده افزایش ۳ برابری مبارزات نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته است که علت این افزایش در حقیقت شرایط مساعد بروز بیماری است با این حال مبارزات در استانها انجام شده و پایش ها ادامه دارد.

آهنگران یکی از مهم ترین عواملی که در شرایط آب و هوایی مناسب موجب ظهور و گسترش بیماری زنگ زرد را کشت ارقام حساس و نیمه حساس در کانون های آلودگی برشمرد و گفت حساسیت ارقام کشت شده در کانون های آلودگی سبب افزایش و تکرار مبارزات شده است به عنوان مثال در مزارع استان گلستان به دلیل کشت ارقام حساس تا ۳ بار مبارزه با بیماری زنگ زرد شده است.

مدیر کل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت زا بر استفاده از رقم‌های متحمل در مناطقی که سابقه بیماری وجود داردتاکید کرد و افزود: بهتر است کشاورزان از بذور گواهی شده استفاده کنند. بسیاری از بذرهایی که کشاورزان در کشور در حال حاضر استفاده می کنند از بذور خود مصرفی است.

وی ادامه داد در بعضی مناطق کشت بذر بیش از حد استاندارد در هر هکتار منجر به افزایش تراکم بوته شده که این امر نیز سبب فراهم شدن شرایط بروز و گسترش بیماری در مزرعه شده است.

آهنگران در پایان خاطر نشان کرد که در موقعیتی قرار داریم که با تلاش و کار مضاعف در راستای افزایش تولید گندم گام های موثری برداریم. مدیران حفظ نباتات بهمراه کارشناسان استانها مزارع را به صورت روزانه پایش می کنند و توصیه های لازم را در جهت مبارزه بموقع با عوامل خسارت زا علی الخصوص زنگ زرد ارائه می دهند. کشاورزان باید به توصیه‌هایی که کارشناسان حفظ نباتات اعلام می‌دارند، عمل کنند و در زمان مناسب مبارزه را انجام دهند.

در ادامه جلسه آقایان مهندس صاحب نظر معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر جوادی پویا معاون مدیریت مبارزه با آفات عمومی و همگانی و مهندس یدایی معاون دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت زا نیز گزارشی از اقدامات انجام گرفته در حوزه کاری خود را ارائه دادند.

.

در پایان مقرر گردید:

  • گزارشی تحلیلی و کامل از وضعیت عوامل خسارت زای گندم در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ در مقایسه با سال زراعی قبل توسط مدیران حفظ نباتات استانی ارائه شود.
  • از آنجایی که در سبد سموم کشور در خصوص مبارزه بیماری های گندم سمومی با ماندگاری بالا وجود دارد توصیه می شود در مناطقی که علائم اولیه بیماری مشاهده شده می بایستی در اسرع وقت منطقه و مزارع آلوده نیز بصورت عمومی و همگانی با سموم قارچ‌کش مناسب سم پاشی شود تا خسارتی به برگ پرچم وارد نگردد.
  • شش اکیپ از مدیران و کارشناسان ستادی سازمان حفظ نباتات کشور از مزارع استانهای گلستان، مازندران، خوزستان، ایلام، لرستان، اردبیل، کهگیلویه و بویر احمد و خراسان شمالی بازدید و وضعیت مزارع را بررسی نمایند

.

نصب ۳ هزار تله فرمونی در باغات سامان

نصب ۳ هزار تله فرمونی در باغات سامان

چاپ

طرح اخلال در جفت گیری آفت سرشاخه خوار هلو در باغات سامان اجرا شد.

مدیر جهاد کشاورزی سامان از اجرای طرح اخلال در جفت گیری در آفت کلیدی سرشاخه خوار هلو با نصب سه هزار فرمون در سطح چهار هکتار از اراضی طرح بوستان ایلبگی خبر داد.

حجت الله رئیسی افزود: در طرح اخلال، بدون انجام مبارزه شیمیایی علیه آفت، با توجه به اشباع محیط از فرمون جنسی این آفت و عدم تولید مثل آن در محل اجرای طرح از خسارت آن جلوگیری بعمل می‌آید.

رئیسی گفت: برای کنترل این آفت تعداد ۵۰۰ تا ۷۵۰ پخش کننده فرومون در هر هکتار مورد نیاز است و فرومون‌ها در ارتفاع ۱٫۵ تا ۲ متری سطح زمین به شاخه‌ها نصب می‌شوند.

وی گفت: توصیه می‌شود بر روی درختان حاشیه‌ای باغ تعداد بیشتری فرومون نسبت به درختان مرکزی نصب شود و جهت وزش باد نیز در نقشه نصب فرومون‌ها مورد توجه قرار گیرد. این آفت بر روی محصول هلو از آفات بسیار مهم بوده و نیز بر روی زردآلو، بادام، آلو، سیب و خرمالو نیز خسارت وارد میکند، زمان نصب فرومون‌ها پیش از ظهور حشرات بالغ نر در محیط است. همزمان با نصب فرومون ها، تغذیه و آبیاری مناسب درختان الزامی است، فرومون‌های اخلال در جفت یابی یک فصل زراعی ماندگاری دارند و نیازی به تعویض در طول فصل را ندارند.

سطح باغات هلو شهرستان سامان دوهزار و ۲۰۰ هکتار است.

پایش مستمر آفت سوسک سرخرطومی حنایی در نخیلات استان بوشهر

سرخرطومی حنایی

چاپ

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی از پایش مستمر و روزانه آفت قرنطینه‌ای سوسک سرخرطومی حنایی در نخیلات استان توسط کارشناسان خبر داد.

کبری توکلی اظهار داشت: ردیابی و پایش روزانه باغات نخیلات توسط کارشناسان پهنه و کارشناسان شبکه مراقبت در سراسر استان در حال انجام است و توصیه‌های فنی لازم به بهره برداران از طریق ارسال پیامک، فضای مجازی، صدا و سیما، صدور اطلاعیه‌های ترویجی، آموزش‌های انفرادی و کلاس‌های آموزشی ترویجی صورت گرفته است.

وی افزود: با توجه به مشاهده آفت قرنطینه‌ای سوسک سرخرطومی حنایی خرما در شهرستان دشتی و احتمال انتقال آلودگی به سایر مناطق استان هشدار‌های لازم در خصوص نحوه شناسایی و مبارزه توسط کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان صادر شده است.

توکلی ادامه داد: بازدید‌ها برای بررسی وضعیت سایر آفات چوبخوار نخیلات از جمله سوسک کرگدنی و شاخک بلند خرما نیز در حال انجام است.

وی از کشاورزان خواست ضمن پایش مداوم باغات خود و عمل به هشدار‌ها و توصیه‌های کارشناسان این سازمان، به هیچ وجه از پاجوش‌های تهیه شده از مناطق آلوده یا مشکوک برای واکاری یا نوسازی باغات خود استفاده نکنند و در صورت مشاهده علائم خسارت آفت در باغات با مشورت کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی نسبت به مدیریت اصولی کنترل آفت اقدام کنند.

مزارع سیب زمینی گلستان در معرض تهدید اپیدمی بیماری بادزدگی / کشاورزان دیر بجنبند مزارع نابود می شود

بلایت سیب زمینی

چاپ

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: اولین گزارش بیماری بادزدگی یا فیتوفترا روز هشتم فروردین در سطح پنج هکتار از مزارع سیب زمینی روستای مرزنکلاته گرگان اعلام شده است و اگر کشاورزان اقدامات لازم را انجام ندهند محصول نابود می‌شود.

کیانوش حق نما گفت: چنانچه بیماری کنترل نشود ظرف مدت ۱۰ روز مزرعه را از بین می برد.

● طبق یک دوره آماری ۱۳ ساله همیشه این بیماری اردیبهشت در مزارع بروز می‌کرد، اما امسال شرایط آب و هوایی استان سبب بروز زودهنگام این بیماری در مزارع شد.

● عدم رعایت تناوب زراعی توسط کشاورزان و استفاده از بذور بی کیفیت سبب استقرار این بیماری در استان شده، کشاورزان مجدد رقم های حساس و فاقد شناسنامه را کاشتند به دلیل زودرسی

● متاسفانه کشاورزان سیب زمینی کار همان رقمی را که در سال های گذشته درگیر بیماری شده بود را کشت کردند و برخی از آنان در زمین های آلوده این کشت را انجام دادند

● امسال پایش مزارع سیب زمینی و مبارزه با آفات به بخش خصوصی واگذار شده است.

● ۱۶ نمونه سم برای کنترل این بیماری در استان معرفی و پیشنهاد شده است و زارعان مبارزه را با توجه به شناسنامه سموم انجام دهند.

● سم پاشی بر اساس هر زمین انجام شود و زمین هایی که درگیر بیماری نیستند باید از سموم پیش گیرانه استفاده کنند و زمین هایی که آلودگی در آنها بروز کرده نیازمند استفاده از سموم سیستمیک است.

● کشاورزان مدیریت آبیاری را نیز مد نظر قرار دهند، استفاده از #آبیاری_بارانی سبب افزایش و انتقال بیماری می شود و باید از روش آبیاری زمینی استفاده شود

● کود سفید (ازت) شدت بیماری را افزایش داده و کودهای حاوی کلسیم و پتاسیم از شدت بیماری می کاهد.

● این بیماری بین سیب زمینی و گوجه فرنگی مشترک است.

.

بیماری سفیدک داخلی یا بادزدگی سیب‌زمینی از مهم‌ترین بیماری‌های سیب‌زمینی به ویژه در مناطق با آب و هوای مرطوب محسوب می‌شود که سرعت انتشار آن بالاست و ظرف چند روز می‌تواند تمام مزرعه را آلوده و نابود کند.

در برگ‌ها علائم ابتدا به صورت نقاط کوچک آب سوخته ظاهر شده و در شرایط مرطوب این لکه‌ها بزرگ‌تر شده و قهوه‌ای و بنفش‌رنگ می‌شوند و باعث سوختگی شاخ و برگ می‌شود.

در آلودگی شدید، تمام اندام‌های هوایی سیب‌زمینی در مزرعه سوخته و بوی نا مطبوعی در مزرعه استشمام می‌شود.

مهار آفت شب پره و احیای درختان شمشاد جنگل‌های هیرکانی

شب پره شمشاد

چاپ

آفت شب پره شمشاد که سال ۱۳۹۵ به حالت طغیان درآمد و از ۷۲ هزار هکتار رویشگاه حدود ۴۲ هزار هکتار رویشگاه متمرکز را تماما آلوده کرده بود تحت کنترل در آمده و شمشادهای جنگل هیرکانی دوباره احیا شده اند.

نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: نخستین بار این شب پره را در پارک بنفشه چالوس دیدیم و کمتر از ۲۰ روز در آستارا با فاصله ۴۰۰ کیلومتر و کمتر از یک ماه در استان گلستان دیده شد.

وی گفت: با ایجاد یک ذخیره گاه جنگلی ۱۵۶ هکتاری و بانک ژن بذر و تکثیر نهال، جنگل‌های شمشاد خزری، احیاء شد.

وی گفت: از رویشگا‌های مختلف بذر تهیه کردیم و به مرکز بذر کلوده و اکنون یک ذخیرگاه کامل داریم و در بیش از ۵۰ درصد جنگل‌های شمشاد شاهد تجدید حیات هستیم.

.

لینک گزارش ویدیویی: https://www.iribnews.ir/files/fa/news/1403/1/10/10953710_508.mp4

حذف مصرف هزاران تن قارچ‌کش شیمیایی با محصول جدید شرکت دانش بنیان

چاپ

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به تولید یک کود قارچ‌کش پروبیوتیک گیاهی شد که می‌تواند جایگزین چند هزار تن قارچ کش‌ شیمیایی شود.

مرادی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان این که از محصول جدید این شرکت چندی پیش در رویداد برترین‌های دانش‌بنیان کشاورزی رونمایی‌شد، گفت: این محصول، یک کود قارچ‌کش یا یک پروبیوتیک گیاهی است که در حوزه کشاورزی کاربرد دارد و می‌تواند جایگزین چند هزار تن قارچکش ‌های شیمیایی شود که هم مضر سلامت و هم مضر خاک است و اغلب به دلیل کیفیت نامناسب کارایی هم ندارند.

به گفته وی، این محصول حاوی فرمولاسیون ویژه‌ای از دو پروبیوتیک مهم گیاهی به نام Bacillus velezensis و Trichoderma است و با هدف بهبود تغذیه و رشد گیاهان و کاهش یا مدیریت خسارت قارچ‌های بیمارگر خاکزاد در محصولات زراعی، باغی و گلخانه‌ای تولید شده است و در تولید محصول سالم در گلخانه‌ها و مزارع کاربرد دارد، ضمن اینکه یک افزایش عملکرد ۱۰ تا ۱۵ درصدی در کشاورزی را هم به دنبال دارد.

مرادی با بیان اینکه میزان نیاز کشور به محصول چیزی حدود دو تا پنج هزار تن است، اظهار کرد: بازار فروش این محصول تا پایان ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۰۰ تن برآورد شده است.

وی تصریح کرد: ما در سه حوزه فعالیت می کنیم؛ پروبیوتیک های کشاورزی، دام و طیور و انسانی که پروبیوتیک های انسانی ما از دو بخش دارو و غذا تشکیل شده است و در هر یک از این سه حوزه بیش از ۶۰ محصول دانش بنیان داریم.

کشاورزان به توصیه‌های غیرکارشناسی توجه نکنند/ شیوع فوزاریوم صحت ندارد

چاپ

مدیرحفظ نباتات استان بوشهر از توصیه‌های غیرکارشناسی توسط افراد ناآگاه در مورد شیوع بیماری فوزاریوم در مزارع گندم استان خبر داد و گفت: کشاورزان به توصیه‌های غیرکارشناسی توجه نکنند.

احمد سبحانی اظهار داشت: در اواخر فصل برداشت گندم بعضی از کارشناس نما‌های غیرمتخصص توصیه‌هایی می‌کنند که باعث نگرانی و سردرگمی کشاورزان عزیز گندم کار شده است.

وی افزود: در حالی که در سال زراعی جاری با کاهش شدید بارندگی و کاهش دفعات آبیاری و شور شدن آب و خاک و تجمع املاح در مزارع مواجه بوده‌ایم و بعد از یک دوره دمای نسبی بالا در ماه‌های دی و بهمن با افت شدید دما در اوایل اسفند روبرو بوده‌ایم ریشک‌های انتهایی گندم و در بعضی مناطق بخش بالایی خوشه‌ها دچار سفیدی و عدم تلقیح شده‌اند.

سبحانی گفت: در بعضی از مناطق مانند بوشکان و دشت پلنگ نیز تغذیه پرندگان مهاجر از آخرین گره گندم باعث قطع ارتباط خوشه با ساقه و سفید شدن کلی یا جزئی خوشه شده است.

وی ادامه داد: بعضی از افراد غیرمتخصص علائم ایجاد شده را به فوزاریوم و یا سن گندم نسبت داده و باعث نگرانی کشاورزان و الزام آنان به خرید و مصرف سموم و کود‌های غیرمرتبط شده‌اند که باعث تحمیل هزینه‌های سنگین به کشاورزان گندم کار شده است.

سبحانی گفت: این در حالی است که مدیریت حفظ نباتات استان بوشهر و کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و مراکز در تمامی عرصه‌های تولید گندم حضور یافته و بررسی‌های لازم را انجام داده‌اند و هیچ آثاری از سن گندم و تریپس و فوزاریوم که می‌تواند علائم مشابهی را ایجاد کند نیافته‌اند.

وی یادآور شد: شرایط محیطی نیز برای بروز و فعالیت این عوامل خسارت زا در شرایط کنونی اصلاً فراهم نشده است و قبل از فراهم شدن شرایط محیطی برای هر عامل خسارت زا، مدیریت حفظ نباتات پیش آگاهی لازم را به کشاورزان عزیز اعلام می‌کند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: علائم سفید شدن ریشک‌ها و انتهای خوشه گندم در سال زراعی جاری به دلیل شرایط محیطی خاص، تغذیه پرندگان مهاجر، افت ناگهانی دما و تجمع املاح بوده و توصیه‌های لازم برای رفع این عارضه قبلاً اطلاع رسانی شده است.

وی افزود: از کشاورزان انتظار می‌رود هرگونه بروز علائم و یا خسارت را به کارشناسان مرتبط در مجموعه سازمان جهاد کشاورزی استان اطلاع رسانی کنند و توصیه‌های غیرکارشناسی توسط افراد غیرمتخصص را به کار نبندند.

هشدار برای کاهش خسارت سن زدگی گندم: اقدامات لازم برای کاهش خسارت سن‌زدگی گندم انجام شود

چاپ

جهادکشاورزی آذربایجان غربی هشدار داد: اقدامات لازم برای جلوگیری از وارد شدن خسارت به محصولات راهبردی و کاهش سن زدگی گندم انجام شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی گفت: کاهش بارندگی‌ها و افزایش نسبی میانگین دمای روزانه در پاییز و زمستان سال جاری به زیان گیاه گندم و شرایط مناسب برای آفات به ویژه سن گندم به عنوان مهمترین آفت گندم و جواستان خواهد بود.

علی دیانتی افزود: به منظور پیگیری و پیشرفت مطلوب عملیات مبارزه همگانی با سن غلات در سال زراعی جاری، ستاد مبارزه با سن غلات استان تشکیل شده است.

وی تاکید کرد: مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌ها با همراه نیرو‌های کارآمد و با تجربه و با در نظر گرفتن سطوح اجرایی، بسیج و سازماندهی امکانات در راستای کنترل بهینه و مؤثر آفت اقدام کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی گفت: برای آموزش کشاورزان به عنوان هسته‌های اصلی مبارزه و توسعه کمی و کیفی شبکه‌های مراقبت بخش خصوصی و تقویت شبکه‌های مراقبت دولتی به عنوان ناظر عملیات، قبل از شروع مبارزه برنامه‌ریزی و اقدامات لازم انجام گیرد.

دیانتی در ادامه خاطرنشان کرد: مبارزه به موقع در مزارع جو، به ویژه مزارع همجوار با گندم، در مراحل مبارزه با سن مادر و پوره به منظور کاهش جمعیت سن در سال آینده و جلوگیری از خسارت آن به مزارع گندم حتماً انجام شود و پیگیری و نظارت بر تهیه، تدارک و کیفیت سموم مورد نیاز برای مبارزه توسط عاملین فروش بخش خصوصی در شهرستان‌ها ضروری است.

کشاورزان در سمپاشی مزارع کلزا مراقب حشرات مفید باشند / فرصت کلیدی مبارزه با علف هرز مزارع گندم

شته کلزا

چاپ

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان به کشاورزان توصیه کرد در سمپاشی اراضی کلزا مراقب حشرات مفید باشند.

محمد رضایی با بیان اینکه امسال ۸۰۰ هکتار از مزارع به کشت کلزا اختصاص یافته است، گفت: شته کلزا یا شته کلم مهمترین آفت این محصول است که با مکیدن شیره گیاه؛ رشد آن را متوقف و عملکرد محصول را به حداقل می‌رساند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان با اعلام اینکه در سمپاشی مزارع کلزا باید؛ حفظ حشرات مفید گرده افشان همچون زنبور عسل را مدنظر داشت گفت: مبارزه با این آفت از سموم مورد تایید و ثبت در سامانه سازمان حفظ نباتات کشور استفاده کنند.

محمد رضایی گفت: در هوای سرد و پیش از حضور زنبور‌های عسل در عرصه مزارع می‌توانند از هر نوع سم که در سامانه سازمان حفظ نباتات ثبت شده استفاده کنند، اما با گرم شدن هوا و با بروز ساقه‌های گل دهنده و حضور زنبور‌ها باید از سموم پریمور یا پریمیکارب و بیسکایا؛ نیم کیلو در هکتار استفاده کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه فعالیت شته کلزا همیشه از حاشیه مزرعه آغاز می‌شود، گفت: کشاورزان با سمپاشی حاشیه مزارع و سمپاشی مزارع در مرحله رُوزِت کلزا میتوانند از تکثیر و هجوم این آفت جلوگیری کنند.

.

فرصت کلیدی مبارزه با علف هرز مزارع گندم

رضایی گفت: مبارزه بموقع با آفات بویژه در شرایط جوی و گرمای امسال، از ضرورت های کشاورزی در ایام پیشِ روست. با این کار، تولید محصولات کشاورزی بخصوص گندم و کلزا به عنوان محصولات راهبردی، افزایش خواهد یافت.

رضایی می گوید درصورت مقابله نکردن با این آفات، یک چهارم گندم از بین می رود که در هر هکتار، خسارتی ۱۷ میلیون تومانی به همراه دارد در حالی که هزینه سمپاشی آفت، یک و نیم میلیون تومان خواهد شد.

.

لینک ویدیو: https://www.iribnews.ir/files/fa/news/1402/12/25/10912223_893.mp4

بیست و پنجمین کنگره گیاهپزشکی ایران

بیست و پنجمین کنگره گیاهپزشکی ایران

چاپ

بیست و پنجمین کنگره گیاهپزشکی ایران از تاریخ ۱۷ تا ۲۰ شهریور ۱۴۰۳، به میزبانی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در تهران برگزار می شود.

کنگره گیاهپزشکی ایران از نخستین و قدیمی ترین کنگره های علمی کشور با بیش از نیم قرن قدمت است. این رویداد علمی و پژوهشی توسط اتحادیه انجمن های علوم گیاهپزشکی ایران و انجمن های علمی حشره شناسی، بیماری شناسی گیاهی، کنه شناسی، علوم علفهای هرز، قارچ شناسی، ویروس شناسی و نماتدشناسی و با حمایت دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی و سازمان‌های دولتی و بخش خصوصی هر دو سال یک بار در یکی از مراکز علمی کشور برگزار می شود.

ارتقای سطح دانش و تجربیات در زمینه گیاهپزشکی، معرفی و ارایه آخرین دستاوردها و پیشرفت های علمی و فناوری، برقراری ارتباطات علمی و صنعتی و ارایه راهکار برای حل مسائل و چالش های گیاه پزشکی کشور از اهداف این کنگره است.

.

محورهای اصلی کنگره بیست و پنجم:

شناسایی، حفاظت و بهره برداری از تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی

نقش گیاهپزشکی در دستیابی به امنیت غذایی

تغییر اقلیم و بروز عوامل خسارتزای نوظهور و مهاجم

تحولات آموزشی-پژوهشی گیاهپزشکی در ایران و جهان

بیوتکنولوژی و گیاهان تراریخت در برنامه‌های کلان گیاهپزشکی کشور

آینده‌نگری و آرایه‌های بکارگیری هوش مصنوعی و ابزار دقیق در حفاظت از گیاهان

راهبردهای نوین مدیریت عوامل خسارتزای گیاهی

نقشه‌ی راه گیاهپزشکی در تحولات بنیادین اقتصادی کشور

توسعه روشهای کنترل بیولوژیک

کاربرد روشهای غیر شیمیایی

توسعه سلامت و کیفیت محصولات کشاورزی

پایش پیش آگاهی و ردیابی عوامل خسارتزا

.

ریاست کنگره بیست و پنجم بر عهده دکتر سید ابراهیم صادقی و دبیری اجرایی بر عهده دکتر مریم عطاپور است.

پژوهشگران و علاقمندان تا ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۳ زمان دارند تا خلاصه مقالات خود برای شرکت در کنگره ارسال نمایند.

.

وبسایت کنگره: https://25ippc.areeo.ac.ir

.

محل برگزاری: تهران، بزرگراه آزادگان، احمدآباد مستوفی، خ. انقلاب، خ. شهید احسانی‌راد، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تلفن: ۰۲۱۵۶۲۷۶۰۲۰

.

مبارزه با آفت شته روسی در ۴۰ هزار هکتار از مزارع استان اردبیل

سمپاشی

چاپ

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: ۵۰ هزار هکتار از مزارع گندم و جو آلوده به آفت شته روسی در شمال استان نیاز به سمپاشی دارد که ۴۰ هزار هکتار آن تاکنون سمپاشی شده است.

احمد شهریار با اشاره به آلودگی حدود ۱۵۰ هزار هکتار از مزارع شمال استان به آفت شته روسی با شدت و ضعف متفاوت گفت: آلودگی در مزارع شهرستان گرمی و انگوت بیشتر است.

وی با بیان این که مبارزه با این آفت در ۴۰ هزار هکتار از مزارع گندم و جو منطقه مغان انجام شده افزود: ۱۰ هزار هکتار از مزارع منطقه نیز نیازمند سمپاشی فوری است که در صورت تاخیر در انجام عملیات سمپاشی و مبارزه شیمیایی، این مزارع دچار خسارت خواهند شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: در مجموع ۲۰ درصد مزارع شمال استان در چهار شهرستان گرمی، انگوت، بیله سوار و پارس آباد به عنوان کانون آفت شته روسی، درگیر این آفت شده است.

وی هزینه مبارزه با آفت شته روسی برای خرید سم و اجاره ماشین آلات سمپاشی در هر هکتار از مزارع آلوده را هشت میلیون ریال اعلام کرد و گفت: طبق برآورد اولیه، سمپاشی همه مزارع ۶۸۰ میلیارد ریال هزینه دارد که تامین این رقم در توان دولت نیست.

شهریار با بیان این که تنها مبارزه با آفت ملخ و موش بر عهده دولت است و مبارزه با سایر آفات باید توسط خود کشاورز انجام شود، اضافه کرد: کشاورزان زمانی که شرایط دمایی بالای ۱۰ درجه سانتیگراد در منطقه مهیا شد، حتما مزارع خود را سمپاشی کرده و به اطلاعیه‌های فنی کارشناسان جهاد کشاورزی توجه جدی بکنند.

وی اضافه کرد: با مشاهده این آفت در مزارع شمال استان از هفتم آذرماه امسال هشدار‌های لازم به کشاورزان داده شده و اطلاع رسانی دقیق و توصیه‌های فنی هم به کشاورزان داده شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: بالا بودن حدود چهار درجه‌ای متوسط دمای هوا در فصل پاییز امسال نسبت به میانگین دوره بلندمدت و کاهش دوره سرما و یخبندان در پاییز و زمستان موجب بروز و طغیان تعدادی از عوامل خسارت‌زا از جمله شته روسی و شته سبز گندم و پروانه پشت الماسی موسوم به بید کلم در زراعت‌های پاییزه گندم، جو و کلزا استان اردبیل شد.

وی اظهار کرد: شیوع این آفات در مزارع استان اردبیل طی سال‌های گذشته نیز سابقه داشته، اما به این شدت نبوده و این آفات اغلب در اوایل فصل بهار اتفاق افتاده و به شکل طبیعی و توسط کفشدوزک کنترل می‌شد ولی امسال به علت تغییر در شرایط آب و هوایی، کاهش بارندگی و افزایش دما، شیوع این آفات در فصل پاییز رخ داد.

شهریار اضافه کرد: با توجه به اطلاع رسانی انجام شده، کشاورزان خود اقدام به مبارزه به این آفات کرده اند و ایام یخبندان چند هفته اخیر نیز موجب کاهش شدت شیوع این آفات در مزارع استان شده است.

۱۵۰ هزار هکتار از مزارع استان اردبیل درگیر آفت شته روسی

چاپ

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و مزارع گندم و جو در شمال این استان با شدت و ضعف متفاوت درگیر آفت شته روسی شده است.

یحیی آذرمی با اشاره به مبارزه با این آفت در ۳۵ هزار هکتار از مزارع گندم و جو منطقه مغان در شمال استان اردبیل گفت: بالا بودن حدود چهار درجه‌ای متوسط دمای هوا در فصل پاییز نسبت به میانگین دوره بلندمدت و کاهش دوره سرما و یخبندان در پاییز و زمستان موجب بروز و طغیان تعدادی از عوامل خسارت‌زا از جمله شته روسی و شته سبز گندم و پروانه پشت الماسی موسوم به بید کلم در زراعت‌های پاییزه گندم، جو و کلزای استان اردبیل شد.

وی با بیان این که خود کشاورزان باید به مبارزه با این آفات بپردازند، اظهار کرد: با توجه به اطلاع‌رسانی انجام شده، کشاورزان خود اقدام به مبارزه به این آفات کرده‌اند و ایام یخبندان چند هفته اخیر نیز موجب کاهش شدت شیوع این آفات در مزارع استان شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: کارشناسان اجرایی جهاد کشاورزی استان با تشخیص به‌موقع شیوع این آفات با همکاری کشاورزان به‌خوبی توانستند با اجرای تدابیر پیشگیرانه مانع از طغیان این آفات در مزارع استان شوند.
وی اظهار کرد: در سال زراعی جاری مبارزه با جوندگان مضر از جمله موش نیز در سطح ۴۰ هزار هکتار از اراضی کشت غلات دیم و حتی آبی شمال استان اردبیل در منطقه مغان صورت گرفته است و سم مورد نیاز آن توسط جهاد کشاورزی تامین و در اختیار زارعان قرار گرفته است.

آذرمی اضافه کرد: شیوع این آفات در مزارع استان اردبیل طی سال‌های گذشته نیز سابقه داشته، اما به این شدت نبوده و این آفات اغلب در اوایل فصل بهار اتفاق افتاده و به شکل طبیعی و توسط کفشدوزک کنترل می‌شد ولی امسال به علت تغییر در شرایط آب و هوایی، کاهش بارندگی و افزایش دما، شیوع این آفات در فصل پاییز رخ داد.

نهضت مردمی در کنترل آفات نخیلات تشکیل شود/ ممنوعیت انتقال پاجوش آلوده راهکار اصلی مبارزه با آفت سرخرطومی خرما

چاپ

سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور، شکل‌گیری نهضت مردمی و ممنوعیت انتقال پاجوش‌ را راهکار اصلی مبارزه با آفت خطرناک سوسک سرخرطومی درختان نخل دانست و گفت: برخی مواقع اعتبار برای مبارزه نیاز نیست و مدیریت حرف اصلی را می‌زند.

به نقل از ایرنا، مریم جلیلی‌مقدم در همایش ملی مقابله با آفت سوسک حنایی سرخرطومی نخلستان‌ها با حضور مسوولان کشوری و استانی و با همراهی بخش خصوصی در شهرستان بم، اظهار داشت: آفت سرخرطومی حنایی خرما سال ۶۹ وارد ایران شد که امکان ریشه‌کنی کامل آن در هیچ کشوری وجود ندارد و تنها تلاش داریم تا خسارت این آفت به حد قابل تحمل رسیده و کنترل شود.

وی بیان کرد: سازمان حفظ نباتات برای کنترل این آفت نیاز به نهضت مردمی دارد در این راستا لازم است مردم پای کار بیایند و از ظرفیت بسیج نیز استفاده شود.

سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: یکی از مهمترین راه‌های انتقال این آفت جابه‌جایی پاجوش آلوده است، بنابراین طبق الزام قانون و دستورالعمل‌ها هرگونه جابه‌جایی نهال یا پاجوش باید طبق گواهی بهداشت باشد.

وی افزود: نمی‌توانیم کیوسک ۲۴ساعته بین جاده‌ای برای جلوگیری و نظارت بر جابه جایی پاجوش‌ها بگذاریم زیرا بین شهرها تنها یک راه برای تردد وجود ندارد و باید از ظرفیت راهداری‌ و استانداری استفاده کنیم.

جلیلی‌مقدم بر پایش مستمر نخلستان‌ها تاکید و خاطرنشان کرد: با توجه به قرار گرفتن در فصل سرما و کم شدن سرعت انتقال و شیوع این آفت، مسوولان مرتبط با توجه به احتمال شیوع آفت خرما، باید بر پایش مداوم و مستمر ادامه دهند.

.

بیشتر کارها نیاز به اعتبار ندارد و مدیریتی است

سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور بر اجرای مدیریت درست بر انجام کارها تاکید کرد و گفت: این که گفته شده اگر اعتبار نباشد هیچ کاری نمی‌توان انجام داد درست نیست، زیرا انجام بسیاری از کارها نیاز به اعتبار ندارد و مدیریتی است.

وی ادامه داد: آفتی که سه سال در منطقه حضور دارد جدیدالورود نیست، چقدر باید آزمون و خطا کنیم، با وجود کمبود اعتبار جای بخشش و سهل انگاری نیست.

جلیلی‌مقدم در عین حال توضیح داد: پیگیر اخذ اعتبارات برای مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی هستیم اما شیوه مدیریت و نظارت درست مورد تاکید است، کارشناسی که در اکیپ ردیابی می‌رود باید بداند چه کاری انجام داده یا نداده است.

وی تصریح کرد: اعتبار سرخرطومی باید برای ردیابی و کنترل آفت مصرف شود و ملاک ارزیابی مدیران ما نظارت، توجه و دقت در هزینه‌کرد اعتباراتی است که به استان‌ها اختصاص می‌یابد.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: بعد از گذشت ۲ سال از ورود آفت چرا باغدار ما از این آفت اطلاع ندارد؟ اگر باغدار پای کار نیاید اعتبار هر چقدر تزریق شود به جایی نمی‌رسد ولی با اعتبار محدود اگر باغدار پای کار بیاید نتیجه بهتری می‌گیریم.

.

.

حذف باغات قدیم و جایگزینی با ارقام جدید

در ادامه مدیر کل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: در دنیا حدود ۹.۵ میلیون تُن خرما تولید می شود که حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تُن از تولیدات جهانی به کشور ما اختصاص یافته است و اهمیت خرما فقط به خاطر ارزآوری و صادرات آن نیست بلکه به دلیل مسایل امنیتی اهمیت ویژه ای دارد.

دکتر زهرا جلیلی مقدم اظهارداشت: سطح زیرکشت نخیلات کشور ما حدود ۲۸۰ هزار هکتار است که قسمت اعظم آن به استان کرمان اختصاص یافته و این استان بزرگترین تولید کننده خرما در کشور به شمار می رود که از اهمیت ویژه ای برخوردار است .

وی ادامه داد:مبادلات جهانی خرما حدود یک میلیون و۷۰۰ هزار تُن است که ۳۶۰ هزار تُن آن مربوط به کشور ما و سهم قابل توجهی از آن مربوط به خرمای مضافتی است .

این مسئول افزود: سال گذشته حدود ۱۵۰ هزار تُن خرمای مضافتی صادر شده که قطب اصلی تولید این خرما استان کرمان است .

.

۲۵ درصد باغات عملکرد اقتصادی پایینی دارند

مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: در بحث اصلاح و احیای باغات عملکرد حدود ۲۵ درصد باغات ما از حد اقتصادی پایین تر است بنابراین حذف باغات قدیمی و جایگزینی با ارقام جدید و تجاری از جمله برنامه های معاونت باغبانی در دست اقدام است.

جلیلی مقدم اضافه کرد: مجوز یک مرکز تولید نهال کشت‌بافت را در استان کرمان گرفته ایم که به زودی شاهد تولید نهال کشت بافتی هستیم و باتوجه به اهمیت اصالت و سلامت نهال تحت پروتکل بین المللی نهال را تولید و وارد بازار می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مجوز اولین پایانه صادراتی در استان کرمان صادر شده است تصریح کرد:در ۲ سال گذشته بحث شناسنامه دار کردن باغات خرما در معاونت باغبانی وزارت جهاد شروع شده است.

این مسئول عنوان کرد: بسیاری ازکشورها استانداردهایی برای واردات محصول وضع می کنند که در محصول تولیدی باید قابلیت ردیابی کردن آن وجود داشته باشد مثل اینکه از کدام باغ تولید شده است .

.

وحدت رویه‌ای وجود ندارد

در ادامه همایش کریمی مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمان نیز گفت: در یکسال اخیر جای بخش خصوصی در کنار پدافند غیرعامل خالی بود و خوشحالیم که اکنون اتاق بازرگانی در این بحث ورود کرده است.

وی افزود: وضع ما در حال حاضر در مقابله با این آفت خوب نیست و وحدت رویه‌ای در مبارزه با این آفت نمی بینیم زیرا هر اقدامی که انجام شده هیچ کدام در مقابله با این آفت مناسب نبوده و آفت سریع‌تر از راهکارها بوده است.

وی خاطرنشان کرد: امنیت غذایی این بخش درگیر است و در بحث آفت‌ها، آفت کرم برگ خوار پاییزه و سرخرطومی حنایی بسیار با اهمیت هستند .

مدیرکل پافندغیرعامل استانداری کرمان بیان کرد: در یکسال گذشته دستورالعمل خاص و علمی هنوز در این موضوع دیده نشده و حتی تک روی هم صورت گرفته است ، به طوری که اگر در جهاد کشاورزی جنوب اتفاقی رخ دهد به مسئولان جهادشمال اطلاع نمی دهند یا برعکس.

کریمی افزود: هر شخصی کُلونی تشکیل داده و هزینه می کند و به نتایجی می رسد اما در اختیار یکدیگر قرار نمی دهند و دانشگاه ها هم به ما کمک نمی‌کنند زیرا وحدت رویه ای در ما نمی‌بینند.

وی عنوان کرد: اگر می‌خواهید کمک کنید روشی فراهم آورید و تحقیقات هدفمند را کنترل کنید زیرا سازمان هایی هستند که وارد این حوزه می شوند و طرح ارایه می دهند تا پول هایی که از سازمان حفظ نباتات و یا جاهای دیگر وارد این حوزه می شود را به بهانه دستگاه های نجومی بگیرند.

این مسئول اضافه کرد: در استان کرمان هیچ کس روی هیچ دستگاهی سرمایه گذاری نمی‌کند و فقط محصول را خریداری می کنیم زیرا به نسخه های عملیاتی نیاز داریم.

کریمی گفت: اگر سازمان حفظ نباتات کشور خودرویی برای امر پایش به شهرستان بم اختصاص دهد فرمانداری این شهرستان نیز خودرویی دیگر را اختصاص خواهد داد.

.

جهاد کشاورزی جدی تر در بحث آفت ورود کند

محمد برزنگ فرماندار بم نیز در این همایش ملی گفت: ما با آفت خشکیدگی خرما دست و پنجه نرم می کردیم تا اینکه آفت سوسک سرخرطومی آمد؛ این آفت نخل را از ریشه می زند و داخل آن را تهی می‌کند.

وی بیان کرد: نزدیک به ۶ میلیون نخل مضافتی داریم که ارزش آنها معادل۲۴۰ همت است و با شیوع این آفت دسترنج سه نسل از بین می رود .

فرماندار بم ادامه داد: اینکه بعد از گذشت ۳۰ سال هنوز جلسه بگذاریم که یک نسخه جهاد کشاورزی به ما بدهد باعث تاسف است و جهادکشاورزی باید جدی تر در بحث مبارزه با این آفت ورود کند .

برزنگ افزود: خشکیدگی خوشه خرما سال گذشته حدود ۵۰ درصد محصول ما را از بین برد و این آفت زندگی ۵۰۰ هزار نفر را در شرق استان کرمان دچار اختلال می کند.

.

کشاورزی تجدید ساختار شود

سید مهدی طبیب زاده رییس اتاق بازرگانی استان کرمان نیز گفت: کشاورزی به شکل فعلی و با تغییر اقلیم و کاهش منابع آبی ، طغیان افت ها ، افزایش رقابت جدی رقبا و مهم شدن بحث مانده سموم اصلا توان ادامه دادن ندارد.

وی بیان کرد: کشاورزی حتما باید تجدید ساختار شود و کشاورزی مدرن و برمبنای بهره وری باشد زیرا بهره وری مهم و آب بسیار ارزشمند است.

طبیب زاده عنوان کرد:طبق محاسبه هر مترمکعب آب که از خلیج فارس وارد کرمان می شود حداقل یک میلیون و ۵۰ هزار ریال هزینه دارد و اگر کشوری نتواند منابع مالی کشاورزی را تامین کند کشاورزی بدین شکل معنا پیدا نخواهد کرد .

.

اتاق بازرگانی به کمک جهاد می آید

طبیب زاده با اشاره به وجود یک افت که همیشه در نزدیکی ماه رمضان با آن مواجه هستیم گفت: هر سال نزدیک ماه رمضان تداخل غیرضروری در تعیین قیمت‌ها و محدودیت ها داریم و بخش خصوصی خودش به خوبی می تواند کار را انجام دهد زیرا زمانی که دخالت دولت نبود بین عرضه و تقاضا همیشه تعادل بوده است.

وی توضیح داد: اتاق بازرگانی به صورت جدی روی موضوع آفت سوسک سرخرطومی حنایی ورود کرده است و با توجه به اهمیت پایش دقیق ، سریع و وسیع به کمک سازمان جهاد کشاورزی خواهیم آمد.

.

امسال ممنوعیت صادرات خرما نداریم

در ادامه رییس انجمن ملی خرمای ایران نیز گفت: معیشت بیشتر استان های خرماخیز کشور که اکثریت آن ها مرزی هستند به خرما بستگی دارد و جزء جدایی ناپذیری از این فرهنگ شده است که حفظ و بقای آن برعهده بخش خصوصی و دولتی است.

محسن رشیدفرخی با اشاره به همکاری بخش خصوصی و دولتی افزود: امسال طبق قول معاونت باغبانی وزارت جهادکشاورزی ممنوعیت صادرات خرما یا هرگونه ممنوعیت دیگری در این ارتباط منتفی شده است زیرا نیمی از خرمای کشور در سردخانه ها قرار دارد.

وی اظهارداشت:یک میلیون و ۳۰۰ هزار تُن خرما در کشور وجود دارد که ۳۰ درصد آن باید صادر شود و مابقی برای مصرف داخلی استفاده می شود.

رییس انجمن خرمای ایران با اشاره با اینکه اولین مساله پیشگیری و مبارزه است افزود:متاسفانه قانونی درباره این موضوع نداریم که اگر کسی در حال جابه‌جایی پاجوش گرفته شد مجازات آن چیست؟

.

هر نخل ۴۰۰ میلیون ریال ارزش تجاری دارد

رییس اتاق بازرگانی شرق استان کرمان نیز در این همایش گفت: رقم خرمای مضافتی از رقم های مهم تجاری کشور برای صادرات است و جایگاه ویژه ای در حجم صادراتی ایران دارد که بیش از ۱۰۰ هزار تُن از این محصول سالانه صادر می شود و ارزآوری بسیار بالایی دارد.

حامد بدرآبادی بیان کرد: طبق گفته کارشناسان سالانه پنج مرحله پایش باید انجام گیرد که به عدد ۳۰۰ میلیارد ریالی در طول یکسال می رسیم.

رییس اتاق بازرگانی شرق استان کرمان اظهارداشت: هزینه ای که برای پایش و مبارزه و پیگیری با این آفت در سال ۱۴۰۲ اختصاص یافته مبلغ ۱۰ میلیارد ریال بوده است که جای تامل و تاسف دارد .

.

تنها ۱۲ هزار هکتار پایش شده است

وی تصریح کرد: از ۳۰ هزار هکتار سطح زیرکشت تنها ۱۲ هزار هکتار پایش شده است که همین پایش ۴۳ درصدی نیز باکیفیت و رعایت موازین و اصول و آگاهی صورت نگرفته زیرا افرادی درگیر این پایش بودند که خود تجربه کافی درخصوص این آفت نداشته اند.

بدرآبادی تاکیدکرد: بخش خصوصی پبشنهاد می دهد با توجه به اینکه بیشترین هزینه برای مبارزه با این آفت در بحث پایش بوده و در پیشگیری کاری انجام نشده است طی برنامه پنج ساله‌ای، دولت و حاکمیت در سال آینده ۸۰ درصد هزینه را در بحث پایش تامین کند و هرساله ۲۰ درصد از سهم دولت کاهش یابد .

رییس اتاق بازرگانی شرق استان کرمان افزود: برای یک برنامه پنج ساله هزینه چاپ تراکت ، بنر کاغذ رنگی و پیامک ، تولید تیزر چ، انیمیشن، محتوا و استفاده از فضای مجازی برای اطلاع رسانی و آموزش ۵۴ میلیارد و ۲۷۰ میلیون ریال برای هر سال آموزش نیاز داریم .

.

سوسک سرخرطومی حنایی خرما مهمترین و خطرناک‌ترین آفت نخیلات است که از تیر ماه سال ۱۴۰۰ در شهرستان‌های شرقی استان کرمان مشاهده و مبارزه با آن آغاز شده است.

سطح زیر کشت نخیلات شهرستان‌های شرقی استان کرمان (بم، نَرماشیر، فهرج، ریگان و گُنبکی) حدود ۳۰ هزار هکتار و بیش از ۹۹ درصد نخیلات شرق از رقم مَضافتی است.

اقتصاد مردم شرق استان کرمان وابسته به خرماست و همچنین باغ‌شهر جهانی بم، بدون شک مهمترین قطب تولیدکننده خرمای مضافتی و مرغوب در کشور به شمار می‌رود که اکنون بعد از گذشت حدود سال از ورود این آفت خطرناک، گسترش و شیوع آن همچنان ادامه دارد و راهکارها و پایش‌های مقابله با آفت راه به جایی نبرده‌اند.

همایش ملی سوسک سرخرطومی حنایی روز سه‌شنبه با حضور مسوولان کشوری و استانی در تالار پرستوی منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم برگزار شد تا بخش خصوصی و دولتی در کنار یکدیگر راهکاری برای مبارزه با این آفتی که نزدیک به ۳۴ سال در ایران و مناطق خرماخیز آن ساکن شده و اکنون شرق و جنوب استان کرمان را درگیر کرده است بیابند.

دیدار و گفتگوی سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور با مسئولین کشاورزی هند: از صادرات کیوی به هند تا واردات انبه و آفت کش های آماده مصرف و تکنیکال

دیدار و گفتگوی سرپرست سازمان حفظ نباتات كشور با مسئولین کشاورزی هند

چاپ

اولین نشست همکاری های کشاورزی ایران و هند با حضور مریم جلیلی مقدم سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور، خانی نوذری معاون توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزی و زهرا جلیلی مقدم مدیر کل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی در دهلی نو برگزار شد.

توسعه روابط تجاری کشاورزی دو کشور، همکاری های دو‌جانبه در زمینه محصولات باغبانی و تحقیقات مرتبط به آن به ویژه در خصوص گیاهان دارویی، میوه های گرمسیری، محصولات گلخانه ای، قارچ خوراکی، کشاورزی هوشمند، رفع موانع فنی پیش روی صادرات کیوی و بسترسازی تسهیل و توسعه صادرات خرما، سیب، زعفران و مسایل فنی کنترل آفات و بیماریها و کیفیت سموم، موانع گمرکی و تبادل اطلاعات و همکاری دوجانبه بخش های تحقیقاتی دو کشور از محورهای گفتگوهای طرفین در این نشست بود.

دیدار و گفتگوی سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور با مسئولین کشاورزی هند

جلیلی مقدم سرپرست سازمان حفظ نباتات که برای دیدار و گفتگو با همتایان هندی خود در دهلی نو به سر می برد در حاشیه اولین نشست همکاریهای کشاورزی ایران و هند در خصوص مهمترین محورهای مذاکرات با مسئولین بخش های مختلف وزارت کشاورزی هند اظهار داشت: در زمینه حفظ نباتات مذاکرات مفصلی برای رفع مشکلات فی مابین در خصوص صادرات کیوی به هند صورت گرفت و مقرر گردید با توجه معرفی فهرست جدیدتری از باغات، سردخانه ها و سورتینگ های مورد تایید وزارت جهاد کشاورزی ج.ا. ایران، طرف هندی این فهرست جدید را در اسرع وقت بررسی و تایید نماید تا روند صادرات محصول کیوی علاوه بر باغات و شرکت های رجیستر شده قبلی، با تعداد بیشتری از باغات و شرکت های صادر کننده افزایش یابد.

وی در خصوص درخواست طرف هندی برای صادرات انبه به ایران نیز گفت: مقرر گردید طرف هندی ضمن تکمیل پرسشنامه های سازمان حفظ نباتات جمهوری اسلامی ایران برای تحلیل خطر آفات انبه، فهرست تاسیسات ضدعفونی آب گرم انبه را برای بازدید کارشناسان حفظ نباتات ارسال نماید تا برنامه ریزی های بعدی صورت پذیرد.

سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور در خصوص واردات آفت کشهای آماده مصرف و تکنیکال بیان کرد: مقرر گردید طرف هندی ضمن اطلاع رسانی در خصوص وضعیت کارخانجات و شرکت های تحت نظارت و مورد تایید وزارت کشاورزی هند، نظارت و کنترل بیشتری بر مقوله کیفیت آفت کش ها و رسیدگی بیشتر به خدمات پس از فروش و پیگیری های بعدی برای شرکت های متخلف داشته باشند.

دکتر جلیلی مقدم در خصوص استفاده از پهپادها در کشور هند گفت: با توجه به اینکه استفاده از پهپادها برای سمپاشی مزارع و باغات در هند از یک سال پیش آغاز شده، مقرر گردید نکات فنی در خصوص تکنیک های سمپاشی و نازل ها و برنامه های هوشمند استفاده از پهپاد های سمپاش تبادل اطلاعات بین دو کشور صورت گیرد.

.

افتتاح نخستین ایستگاه تحقیقات کیوی کشور در آستارا

افتتاح نخستین ایستگاه تحقیقات كیوی كشور در آستارا

چاپ

نخستین ایستگاه تحقیقات کیوی کشور در استان گیلان در محل ایستگاه تحقیقات کشاورزی عباس آباد شهرستان مرزی آستارا در شمال غربی این استان افتتاح شد.

محمدرضا عباسی مژدهی در مراسم افتتاح اولین ایستگاه تحقیقاتی کیوی کشور در محل ایستگاه تحقیقات کشاورزی عباس آباد شهرستان آستارا اظهار کرد: تأسیس ایستگاه تحقیقات کیوی از مصوبات سفر در دور اول سفر ریاست جمهور به استان گیلان بود و با توجه به اینکه کیوی یک محصول استراتژیک برای شهرستان مرزی آستارا و استان گیلان است خوشبختانه با سیر صعودی در سطح زیر کشت و صادرات برای کل استان مواجه بوده است.

وی افزود: با پتانسیل موجود نیاز به یک ایستگاه تحقیقاتی ویژه و انحصاری برای این محصول احساس می شد که با رایزنی‌هایی که از سال‌های گذشته انجام شده بود استارت کار زده شد و با اعتبارات ملی که وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برای این موضوع در نظر گرفت تأسیس ایستگاه را فازبندی کرده و فاز اول را به مساحت ۸۰۰۰ متر اجرا کردیم که کلکسیونی از ارقام مختلف کیوی است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان گفت: امیدواریم در فازهای بعدی این کار به همین شکل ادامه پیدا کند و محققین و همکاران ما و همچنین سایر همکاران در بخش‌های مختلف مرکز تحقیقات و سایر پژوهشکده‌های تحقیقاتی استان و کشور بر روی این محصول تحقیقات و مطالعات پژوهش‌های لازم را انجام خواهند داد تا آنچه را که نیاز است برای کیوی استان بتوانند فراهم کنند.

.

نسخه نویسی گیاهپزشکی الکترونیکی به‌ زودی در سراسر کشور اجرا می شود

سازمان حفظ نباتات

چاپ

مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی و کنترل عوامل خسارتزای سازمان حفظ نباتات کشور گفت: با همکاری مشترک سازمان حفظ نباتات و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، صدور نسخه گیاهپزشکی الکترونیکی از طریق سامانه فراهم شده است.

اکبر آهنگران در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: در حال حاضر صدور نسخه‌های گیاه پزشکی در کشور به صورت آزمایشی انجام می‌شود و به زودی رفع ایرادات به مرحله اجرا در سراسر کشور می‌رسد.

وی ادامه داد: در حال حاضر این سامانه در چهار استان قزوین، اصفهان، فارس و مازندران به صورت پایلوت در مراحل آزمایشی است تا ایرادات احتمالی آن رفع شود.

مدیرکل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارتزای سازمان حفظ نباتات تصریح کرد: به زودی با رفع اشکال و چالش‌ها، بهره برداری از سامانه به صورت کشوری انجام خواهد شد. بدین ترتیب فروش سموم دفع آفات در داروخانه های گیاهپزشکی طبق نسخه‌های صادره خواهد بود و این موضوع علاوه بر کنترل مطلوب عوامل خسارتزای گیاهی و جلوگیری از خسارت به محصول، در ارتقاء سلامت محصولات گیاهی نیز نقش دارد.

آهنگران ادامه داد: با توجه به اینکه تشخیص عامل خسارتزای گیاهی و تجویز آفتکش مناسب و موثر برای آن، نیاز به تخصص در این حوزه دارد، لذا صدور نسخه گیاهپزشکی صرفاً توسط دانش آموختگان گیاهپزشکی که البته دوره‌های آموزشی مربوطه را نیز تحت نظارت سازمان نظام مهندسی کشاورزی گذرانده باشند، مجاز خواهد بود.

فراخوان رویداد ملی فناوارانه آستک (مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی خرما) 

چاپ

آفت سرخرطومی حنایی خرما بعنوان یکی از مخرب ترین آفات و ازعوامل مهم تهدید کننده امنیت غذایی در سطح جهان می باشد ودر حال حاضر یکی از آفات قرنطینه ای در ایران به شمار می آید. طبق مطالعات صورت گرفته در سالهای اخیر بالاترین سطح حساسیت به این آفت مربوط به رقم خرمای مضافتی می باشد واستان کرمان نیز بعلت بالا بودن سطح زیر کشت نخیالت ومجاورت با مناطق مستعد آلودگی(استان فارس و سیستان و بلوچستان)در حال حاضر با گسترش سطح آلودگی و چالش های مبارزه با آفت سرخرطومی خرما مواجه است و الزامی است که برای مقابله آن، تدابیر جدی به کار گرفته شود.

در سالهای اخیر اقدامات زیادی از سوی ارگان های مختلف در این خصوص صورت گرفته و حتی کارشناسان سازمان فائو بمنظور چاره اندیشی در این حوزه، به استان کرمان اعزام شدند اما با توجه به شرایط منطقه ،روش های پیشنهادی قابلیت به کارگیری را نداشته وهمواره خسارات ناشی از این آفت روند افزایشی دارد،از آنجایی که تضمین تداوم تولید پایدار خرما دراستان کرمان به عنوان یکی ازتولیدکننده های برترخرمای جهان امری حیاتی و درخور توجه است از کلیه ذینفعان مرتبط و نهادهای بخش خصوصی و غیر خصوصی انتظار میرود در این امر مهم همکاری و تعامل لازم را داشته باشند.

رویداد استارت آپی آستک (مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی خرما) در اسفند ماه سال جاری در شهر کرمان و با هدف ارزیابی ایده های برتر و جذب سرمایه گذاردر این حوزه برگزار خواهد شد.

این رویداد با همکاری وحمایت نهادهای مختلفی همچون استانداری، فن بازار ملی ایران، پارک علم وفناوری،اتاق بازرگانی،بنیاد ملی نخبگان،مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، جهادکشاورزی ،دانشگاه ها و مراکز رشد استان…برگزار خواهد شد..

.

فراخوان رویداد ملی فناورانه آستک
مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی خرما


محورهای رویداد:
روش ها و ایده های فناورانه پیشگیری از بروز آفت
تکنیک ها و راهکارهای فناورانه شناسایی نخیلات آلوده
فناوری های نوین مبارزه با آفت

.
برگزارکننده های رویداد:
شرکت شهرک های صنعتی استان کرمان
شرکت هادیان توسعه فردا (کارگزار فن بازار)
اتاق بازرگانی کرمان
پدافند غیر عامل، مرکز تحقیقات، جهاد کشاورزی و سایر سازمان های ذیربط
دانشگاه ها، پارک ها و مراکز رشد و فناوری
صنایع حوزه کشاورزی

.
پیش رویداد آنلاین: ۱۴۰۲/۱۱/۲۵
مهلت ارسال طرح: ۱۴۰۲/۱۲/۰۸
برگزاری رویداد نهایی: ۱۴۰۲/۱۲/۱۶

.
حمایت از ایده های برتر:
جوایز نقدی
استقرار در مراکز رشد و شتابدهی
سرمایه گذاری
امکان اجرای پایلوت در نخیلات آلوده استان


کسب اطلاعات بیشتر ، ثبت نام و ارسال ایده ها:

https://www.astekevent.ir
astekevent@gmail.com

۰۳۴۳۲۲۴۴۸۶۷ – ۰۹۱۳۳۷۷۱۸۶۱

.