سه شنبه, ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
» مطالب » یادداشت ها

اثرات آلودگی ژنی محصولات تراریخته بر سلامتی

داود حیات غیب- یکی از دغدغه های همیشگی بشر، موضوع تامین منابع غذایی بوده است لذا با هدف تولید کمی و کیفی بهتر محصولات کشاورزی، انواع روشها را از جمله زراعت تناوبی،آبیاری بهینه و استفاده از کود حیوانات و ...  مورد آزمایش قرار داده است. ورود فناوری زیستی (بیوتکنولوژی) به دنیای کشاورزی، برخی از دانشمندان را به سمت  استفاده از روش هایی همچون مهندسی ژنتیک سوق داده است تا با بکار گیری این روش ها، ...

۱۰نکته درباره محصولات تراریخته ۲۰ سال پس از تجاری سازی آنها

  ** نکته نخست: سال 2015 بیستمین سال تجاری سازی موفق محصولات تراریخته بود از سال 1996 تا سال 2015، در مجموع دو میلیارد هکتار از اراضی جهان با موفقیت در 28 کشور سالیانه زیر کشت محصولات تراریخته رفته اند که رکورد بی سابقه ای است. این سطح معادل دو برابر مساحت کشور آمریکا (937 میلیون هکتار) است. همچنین این محصولات در 20 سال گذشته 150 میلیارد دلار آمریکا برای کشاورزان سود داشته اند. حداکثر 15 میلیون کشاورزی ...

محصولات تراریخت؛ آری یا نه؟

با کشف ساختار مولکول‌های دی‌ان‌ای (DNA) در دهه ٧٠ قرن بیستم میلادی، دوره زیست‌فناوری (بیوتکنولوژی) نوین نیز پایه‌گذاری شد. در زیست‌فناوری نوین بشر با شناخت ساختار و عملکرد ژن‌ها، تکنیک‌های نوینی برای تغییر و اصلاح آنها در موجودات زنده توسعه داد. موجودات زنده به‌دست‌آمده حاصل از تغییر ساختار ژنتیکی با روش‌های مهندسی ژنتیک، به‌اصطلاح موجودات اصلاح‌شده ژنتیکی یا به‌اختصار جی‌ام‌اُ (GMO) نامیده می‌شوند. با گسترش زیست‌فناوری و تکنیک‌های مهندسی ژنتیک، محصولات ...

چالش فناوری‌هراسی در محیط‌ زیست

از هنگام برداشت اولین محصول برنج تراریخته جهان توسط دکتر «محمدرضا عارف»، معاون اول رئیس‌جمهور در دولت هشتم در سال ١٣٨٣، مخالفت‌های جهت‌دار با این فناوری در ایران وارد مرحله جدیدی شد. به طور خلاصه، محصولات تراریخته با استفاده از پیشرفته‌ترین فناوری‌های ژنتیک برای بهبود کیفیت و قطع مصرف سموم شیمیایی تولید می‌شوند.  به‌این‌ترتیب علاوه بر دستیابی به محصول عاری از سم و ارزان‌تر، محیط‌ زیست سالم‌تری را هم به ارمغان می‌آورد؛ ...

بانوی رنگارنگ آفت نیست!

بانوی رنگارنگ آفت نیست!

۲۵ / ۰۲ / ۱۳۹۸

پروانه‌ای که این روزها در ساوه از استان مرکزی، مناطقی از جنوب و شرق استان تهران و شهرستان گرمسار از سمنان نیز به وفور قابل مشاهده است آفت نیست! این پروانه زیبا که دامنه میزبانی گیاهی بزرگی دارد معمولا آفت محصولات کشاورزی نیست به جز در مواردی که ... ادامه مطلب

گم‌گشتگی تکنولوژیک در سایه هژمونی کشاورزی هوشمند

تکنولوژی

۱۲ / ۰۲ / ۱۳۹۸

یادداشتی از: دکتر حسین شیرزاد، معاون وزیر جهاد کشاورزی نظام‌های بهره‌برداری ما در چه عصری از دوران‌های تاریخی کشاورزی به‌سر می‌برند؟ آیا از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن موسوم به تعالیم انقلاب سبز گذر کرده‌ایم؟ آیا چالش‌های کشاورزی مدرن در ایران، الزامات رسیدن به کشاورزی ... ادامه مطلب

با ملخ‌ها چگونه مبارزه کنیم؟

تکنولوژی

۰۲ / ۰۲ / ۱۳۹۸

ملخ‌ها دارند می‌آیند؛ پرشتاب، عظیم و به شدت گرسنه! اما آیا این نخستین‌بار است که شاهد هجوم ملخ‌ها به ایران هستیم؟ آیا یگانه راهِ مقابله با ملخ‌ها سمپاشی است؟ و آیا سمپاشی، خود خطرات بیشتری برای محیط‌زیست و زیگونگی منطقه نمی‌آفریند؟ بنابر شواهدی ... ادامه مطلب

رویکرد متفاوت آلمان و ایران برای نجات شمشادها

تکنولوژی

۳۰ / ۰۵ / ۱۳۹۵

در روزهای اخیر نام شب‌پره آفت شمشاد با عنوان علمی Cydalima perspectalis به تیتر اول بسیاری از خبرگزاری‌های کشور تبدیل شده است. بسياري از مسئولان به‌نظريه‌پردازي پرداخته‌اند، ستاد بحران تشكيل داده‌اند، دست به‌كار شده‌اند و در همان نخستين قدم، آخرين و خطرناك‌ترين روش مبارزه را درپيش گرفته‌اند؛ يعني سمپاشي گسترده جنگل‌هاي ... ادامه مطلب

آیا سازمان حفظ نباتات در جلوگیری از ورود آفت برگخوار شمشاد به کشور دچار اهمال شده است؟

تکنولوژی

۳۰ / ۰۵ / ۱۳۹۵

روزنامه همشهری سه شنبه 12 مرداد 1395 با عنوان " خسارت ۳۰۰ ساله برای ۳۰ روز اهمال" مطلبی به قلم رئيس محترم دانشكده كشاورزي و منابع طبيعي واحد علوم وتحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي به چاپ رسانده است در این مطلب بیان گردیده اين آفت وارداتي از اواخر ارديبهشت‌ماه امسال بين شمشادهاي ... ادامه مطلب

لزوم به رسمیت شناخت مسئولیت مدنی آلایندگان محیط زیست

شاکرمی

۲۱ / ۰۵ / ۱۳۹۵

همه قوانین و مقررات درباره حمایت از آب و هوا، خاک سالم، جلوگیری از آلوده شدن آنها و کنترل آلاینده‌ها در واقع تامین کننده حق محیط زیست سالم و حمایت از حق حیات تلقی شود. محیط زیست یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های بشر و جهان مدرن در چند دهه گذشته تاکنون بوده ... ادامه مطلب

اثرات آلودگی ژنی محصولات تراریخته بر سلامتی

اثرات آلودگی ژنی محصولات تراریخته بر سلامتی

۱۰ / ۰۳ / ۱۳۹۵

داود حیات غیب- یکی از دغدغه های همیشگی بشر، موضوع تامین منابع غذایی بوده است لذا با هدف تولید کمی و کیفی بهتر محصولات کشاورزی، انواع روشها را از جمله زراعت تناوبی،آبیاری بهینه و استفاده از کود حیوانات و ...  مورد آزمایش قرار داده است. ورود فناوری زیستی (بیوتکنولوژی) به ... ادامه مطلب

۱۰نکته درباره محصولات تراریخته ۲۰ سال پس از تجاری سازی آنها

۱۰نکته درباره محصولات تراریخته ۲۰ سال پس از تجاری سازی آنها

۲۹ / ۰۲ / ۱۳۹۵

  ** نکته نخست: سال 2015 بیستمین سال تجاری سازی موفق محصولات تراریخته بود از سال 1996 تا سال 2015، در مجموع دو میلیارد هکتار از اراضی جهان با موفقیت در 28 کشور سالیانه زیر کشت محصولات تراریخته رفته اند که رکورد بی سابقه ای است. این سطح معادل دو برابر مساحت ... ادامه مطلب

محصولات تراریخت؛ آری یا نه؟

محصولات تراریخت؛ آری یا نه؟

۲۷ / ۰۲ / ۱۳۹۵

با کشف ساختار مولکول‌های دی‌ان‌ای (DNA) در دهه ٧٠ قرن بیستم میلادی، دوره زیست‌فناوری (بیوتکنولوژی) نوین نیز پایه‌گذاری شد. در زیست‌فناوری نوین بشر با شناخت ساختار و عملکرد ژن‌ها، تکنیک‌های نوینی برای تغییر و اصلاح آنها در موجودات زنده توسعه داد. موجودات زنده به‌دست‌آمده حاصل از تغییر ساختار ... ادامه مطلب

چالش فناوری‌هراسی در محیط‌ زیست

چالش فناوری‌هراسی در محیط‌ زیست

۲۴ / ۰۱ / ۱۳۹۵

از هنگام برداشت اولین محصول برنج تراریخته جهان توسط دکتر «محمدرضا عارف»، معاون اول رئیس‌جمهور در دولت هشتم در سال ١٣٨٣، مخالفت‌های جهت‌دار با این فناوری در ایران وارد مرحله جدیدی شد. به طور خلاصه، محصولات تراریخته با استفاده از پیشرفته‌ترین فناوری‌های ژنتیک برای بهبود کیفیت و قطع ... ادامه مطلب

  • آخرین مطالب