محصولات تراریخته اجتناب یا انتخاب؟

چاپ

درحالی که سالهاست در مورد سلامت یا مضر بودن محصولات اصلاح ژنتیکی شده ‘ تراریخته’ اختلاف نظر وجود دارد، یک مطالعه دو ساله که بر اساس بررسی مقالات ۳۰ سال گذشته است؛ نشان می دهد این محصولات هیچ ضرری برای بدن ندارند و به محیط زیست هم آسیب نمی زنند.
به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) از نیچر، مطالعات حاصل از ۹۰۰ مقاله چاپ شده در ۳۰ سال گذشته در نشریات معتبر نشان می دهد که محصولات تراریخته هیچ ضرری برای سلامتی و محیط زیست ندارد.
این گزارش ۴۰۰ صفحه ای به همت ۲۰ دانشمند و توسط آکادمی علوم، مهندسی پزشکی آمریکا گرآوری شده است و قصد دارد نحوه توسعه این محصولات را در آینده ترسیم کند.
اصلاح ژنتیکی محصولات در اوایل دهه ۱۹۸۰ میلادی برای بهبود طعم، کیفیت، ظاهر و افزایش ویتامین ها و مواد معدنی محصولات آغاز شد. بسیاری از این محصولات حاوی کدهای جدید DNA هستند و به دلیل هزینه زیاد، کشاورزان را با مشکل مواجه می کنند، از طرفی تا امروز تاثیر این محصولات بر سلامتی و محیط زیست، بحث برانگیز بود.
این مطالعه جدید نشان می دهد محصولات تراریخته علاوه بر اینکه برای سلامتی مضر نیستند؛ بلکه با کاهش مسمومیت ناشی از انواع حشره کش و افزایش سطح ویتامین، در حفظ سلامتی نقش دارند.
برخی از محصولات تراریخته خاصیت ضد حشرگی دارند، این خاصیت نه تنها تنوع گیاهان و حشرات را کاهش نمی دهد؛ بلکه سبب افزایش تنوع زیستی می شود. از طرفی این محصولات هیچ اثر مخربی روی حیوانات دیگر ندارند.
این مطالعه همچنین نشان می دهد این محصولات به استفاده کشاورزان است و آنان را متحمل ضرر نمی کند؛ بنابراین محققان آینده محصولات تراریخته را درخشان، پرسود و ایمن برآورد می کنند و معتقدند که باید مطالعات بیشتری برای گسترش این محصولات انجام شود.