مصرف محصولات تراریخته بی خطر است

چاپ

به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از سایت ان پی آر، آکادمی ملی علوم آمریکا (NSA) که مهمترین مرجع علمی این کشور محسوب می شود با انتشار گزارشی مجددا بر بی خطر بودن مصرف محصولات تراریخته (GMO) تاکید کرد.

انتشار این گزارش همزمان است با بیستمین سالگرد کاشت محصولات تراریخته. بیست سال پیش کشت سویای تراریخته مقاوم شده به علف کش رانداپ و ذرت تراریخته مقاوم به آفت طوقه بر آغاز شد.

در طی این سال ها مجادله بر سر کاشت محصولات تراریخته آنچنان بطور فزاینده ای بالا گرفته است که آکادمی علوم هنوز موفق به کسب اطمینان مردم بر سر این موضوع نشده است. به طوری که گروه های مخالف محصولات تراریخته از جمله گروه FWW به تندی به انتشار این گزارش تاخته اند. این گروه اعضای کمیته را به ارتباط داشتن یا حمایت شدن از طرف شرکت های بیوتکنولوژی متهم می کنند.

گزارش مزبور سعی دارد تا به فهرست بلند و بالا از سوالات و نگرانی های متعدد درباره محصولات تراریخته جواب بدهد و در پایان چنین جمع بندی می کند که هیچ مدرکی مبنی بر اینکه مصرف محصولات تراریخته خطرناک است وجود ندارد.

گزارش کمیته مربوطه همچنین اظهار می دارد که در مورد مزایای محصولات تراریخته از جمله افزایش عملکرد آنها بیش از حد اغراق شده است. چرا که افزایش تولید محصولات کشاورزی مدت ها قبل از تولید محصولات تراریخته و از حدود یک قرن پیش روند افزایشی داشته است. این محصولات موجب کاهش مصرف سموم شیمیایی شده اند ولی احتمال بروز مقاومت به آنها در آفات و بی اثر شدن شان در آینده هم وجود دارد.

بسیاری از دانشمندان از انتشار این گزارش استقبال کرده و آن را جامع ترین گزارش در مورد محصولات تراریخته دانسته اند. گزارش در وب سایت آکادمی جهت مطالعه عموم در دسترس قرار داده شده است.

لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/GpGtBv