سال ۲۰۲۱: سال بین المللی میوه ها و سبزیجات

سال میوه ها و سبزیجات

چاپ

پس از آنکه سازمان ملل متحد سال ۲۰۲۰ را با نام “سال بین المللی سلامت گیاهان” نامگذاری کرد، این بار مجمع عمومی این سازمان سال ۲۰۲۱ را به نام “سال بین المللی میوه ها و سبزیجات” نامگذاری نمود .(IYFV: International Year of Fruits and Vegetables)

این نامگذاری با هدف ایجاد فرصتی برای افزایش آگاهی عمومی در مورد اهمیت این محصولات و نقش حیاتی آنها در سطح جهان و همچنین در جهت دستیابی به اهداف سازمان ملل متحد در زمینه توسعه پایدار انجام شده است.

در طول این سال به مردم در زمینه اهمیت میوه ها و سبزیجات در تغذیه، امنیت غذایی و سلامت انسان اطلاع رسانی خواهد شد. همچنین از اهداف این نامگذاری دستیابی به کاهش تلفات و ضایعات محصولات غذایی و ترویج پایداری و ایمنی زنجیره ارزش میوه ها و سبزیجات است.

به گفته آنتونیو گوترس دبیر کل سازمان ملل متحد، اقدامات سال میوه ها و سبزیجات در ۴ بخش دنبال خواهد شد: افزایش آگاهی، تولید و انتشار دانش، سیاست گذاری و افزایش توسعه ظرفیت ها و آموزش.

وی می گوید: با این نامگذاری ما نگاهی نزدیک تر به این بخش حیاتی خواهیم داشت و بر بکارگیری روش های جامع نگرانه تر در تولید و مصرف این محصولات که هم برای سلامت انسانها و هم محیط زیست مفید واقع شوند تاکید می نماییم.

کشت و تولید میوه ها و سبزیجات نفش مهمی در کیفیت بهتر زندگی کشاورزان و جوامع کشاورزی از طریق تولید درآمد و تامین امنیت غذایی آنها دارد.

میوه ها و سبزیجات منابع مهم فیبر، ویتامین ها و موادمعدنی بوده و برای یک رژیم غذایی سالم وجود آنها از اهمیت بالایی برخوردار بوده در کاهش ریسک بیماریها مفید هستند. با وجود اهمیت زیاد این مواد غذایی در رژیم غذایی، بسیاری از مردم به مقدار کافی میوه و سبزی مصرف نمی کنند.

.