نشریه ترویجی مدیریت تلفیقی کرم خراط
نشریه ترویجی مدیریت تلفیقی کرم خراط
کرم خراط یکی از مهمترین آفات چوبخوار در کشور ما است. خسارت آفت از نیمه دوم دهه 70 خورشیدی به دلیل بروز خشکسالی های متوالی رو به گسترش نهاد.

کرم خراط یکی از مهمترین آفات چوب‌خوار در کشور ما است. خسارت آفت از نیمه دوم دهه ۷۰ خورشیدی به دلیل بروز خشکسالی های متوالی رو به گسترش نهاد.

خسارت آفت با نفوذ لاروهای سن یک آفت به سرشاخه های غیرخشبی شروع شده و با گذر زمان و افزایش سن، لارو ضمن تغذیه یا جابجایی به شاخه‌های اصلی و تنه وارد شده و با تغذیه از چوب و ناحیه لایه زاینده، خسارت جبران ناپذیری به میزبان خود وارد می کند.

از آنجا که میزبانان آفت در زمره گیاهان دایمی بوده و باغ‌داران برای رسیدن به باردهی اقتصادی، مدت طولانی را به انتظار گذرانده اند، بنابراین خسارت آفت دوچندان می شود.

آفت دارای میزبان‌های مهمی در میان درختان مثمر و غیرمثمر است. در میان درختان میوه، گردو مهمترین میزبان این آفت است. از دیگر میزبانان مثمر آن می‌توان به درختان دانه دار سیب، به و گلابی اشاره کرد.

دامنه خسارت آفت در حال حاضر استان‌های شرقی و مرکزی کشور را با شدت بیشتری در بر گرفته است. اگرچه دیگر نقاط کشور نیز متاسفانه از گزند خسارت آفت مصون نمانده‌اند.

جهت مدیریت آفت لازم است از روش‌های متفاوت به منظور کنترل مراحل مختلف زندگی آن استفاده شود، به طوری که این روش‌ها مکمل هم بوده و برآیند آنها می تواند به کنترل آفت بیانجامد.

مشخصات نشریه:

عنوان: نشریه ترویجی مدیریت تلفیقی کرم خراط

ناشر: موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
سال نشر: ۱۳۹۵
شماره نشریه: ۵۰۵۳۷

تاریخ نشریه: ۹۵/۸/۵

نشریه را از اینجا دریافت کنید: نشریه ترویجی کرم خراط