مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب از باغداران خواست تا از انجام سمپاشیهای بی رویه در باغهای پسته خودداری کنند. رودسرابی گفت: پسیل پسته حشرهای است که با توجه به شرایط اقلیمی نامناسب برای حشره از جمله، زمستانهای سرد و دارای روزهای یخبندان زیاد و بهار معتدل به راحتی قابل کنترل است. رودسرابی افزود: در دو […]
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب از باغداران خواست تا از انجام سمپاشیهای بی رویه در باغهای پسته خودداری کنند.
رودسرابی گفت: پسیل پسته حشرهای است که با توجه به شرایط اقلیمی نامناسب برای حشره از جمله، زمستانهای سرد و دارای روزهای یخبندان زیاد و بهار معتدل به راحتی قابل کنترل است.
رودسرابی افزود: در دو سال گذشته با توجه به یخبندان و بارندگیهای زمستان، فروردین و اردیبهشت ماه، شاهد کاهش جمعیت پسیل در باغات پسته بودیم.
وی گفت: در سال جاری، با افزایش دما در مهر و آبان در سال قبل، جمعیت پسیل در آخر فصل افزایش یافت و از آنجا که یخبندانهای زمستان نیز با خشکسالی همراه بود، علی رغم اجرای عملیات شخم و یخ آب در باغات پسته، شاهد افزایش جمعیت آفت در ابتدای فصل بودیم. از طرفی نبود بارندگی در فروردین ماه نیز مزید علت شد و در برخی باغات در فروردین ماه تداخل نسل آفت به وجود آمد.
رودسرابی تصریح کرد: در ابتدای فصل برخی از کشاورزان اقدام به مبارزه شیمیایی کردند. ولی در بیشتر باغات با استفاده از مبارزات غیر شیمیایی مانند استفاده از صابونهای سم پاشی و ترکیبات گیاهی و آب شویی، آفت پسیل کنترل شد.
وی ادامه داد: رعایت نکات فنی از جمله استفاده از کارتهای زرد رنگ در اواسط اسفند ماه، نگهداری علفهای هرز باغات حداقل تا آخر خرداد ماه برای حفظ فون حشرات مفید سطح باغ، رعایت زمان مناسب و دز مصرفی سموم، استفاده نکردن از حشره کشهای با طیف وسیع حشره کشی، توجه به رعایت آستانه زیان اقتصادی و عدم سمپاشی در روز و ساعات گرم و آفتابی، نقش موثری در کنترل موفقیت آمیز این آفت دارد.