,آفات و بیماریهای گوجه فرنگی, بیماریهای باکتریایی گیاهان, بیماریهای سبزی و جالیز, بیماریهای گوجه فرنگی, شانكر باكتریایی گوجه فرنگی
دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری شانکر باکتریایی گوجه فرنگی توســـط دفتر پیش آگاهی سازمـان حفـظ نباتـات بـا همکـاری محققین موســسه تحقیقات گیاهپزشـکی تهیه و تـدوین شـد.
عامل بیماری شانکر باکتریایی گوجه فرنگی، Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis، باکتری گرم مثبت، غیرمتحرک و هوازی اجباری است. سلول باکتری میلهای شکل است اما در شرایط رشدی مختلف ممکن است به صورت کروی یا گرزی شکل نیز دیده شود. این باکتری یکی از مخرب ترین باکتریهای گوجه فرنگی در سراسر جهان با خسارت اقتصادی بالا و تهدیدی جدی برای تولید محصول گوجهفرنگی است. باکتری عامل بیماری، به لحاظ اهمیت اقتصادی در بین ۱۰ باکتری مهم بیمارگر گیاهی قرار دارد.
در اثر آلودگی شدید، کاهش عملکرد محصول گوجهفرنگی تا ۸۴% نیز گزارش شده است. بر اساس گزارش های موجود، عامل بیماری از پتانسیل بالایی برای ایجاد خسارت روی این محصول برخوردار می باشد.
.
“دستورالعمل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری شانکر باکتریایی گوجه فرنگی” را از اینجا دریافت کنید: