پنجشنبه, ۰۱ مهر ۱۴۰۰
»   مطالب, نشریه و دستورالعمل  »   دستورالعمل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لكه شكلاتی باقلا
۲۵ مرداد ۱۴۰۰ , ساعت ۱۷:۳۳

دستورالعمل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا

دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا توســـط دفتر پیش آگاهی سازمـان حفـظ نباتـات تهیه و تـدوین گردید.

دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا توســـط دفتر پیش آگاهی سازمـان حفـظ نباتـات تهیه و تـدوین گردید.

لکه شکلاتی باقلا مهم­ترین و مخرب­ترین بیماری باقلا می­ باشد که در تمام مناطق زیر کشت این گیاه مشاهده می ­شود. در شرایط آلودگی شدید، خسارت بیماری در ارقام متحمل ۳۴% و در ارقام حساس تا ۶۰% گزارش شده است.

قارچ عامل بیماری، پارازیت ضعیفی است که بیشتر به قسمت های مسن و ضعیف گیاه حمله می­ کند. بنابراین برگچه ­های جوان گیاه به این بیماری مقاوم هستند. به عبارت دیگر سن گیاه در زمان آلودگی، اهمیت زیادی دارد. زمانیکه­ گیاهان به وسیله بعضی از عوامل تنش زا، نظیر کمبود عناصر غذایی (پتاسیم و فسفر)، تغذیه آفات، آب گرفتگی یا تراکم بالای بوته ها، تحت استرس بوده و ضعیف شود، خسارت قارچ تشدید می­ شود. این بیماری در مراحل پایانی رشد بوته خسارت بیشتری ایجاد می­ کند.

باقلا، نخود، لوبیا، عدس و سویا از میزبانهای قارچ عامل بیماری هستند. اما بیشترین میزان خسارت روی بوته های باقلا مشاهده شده است.

.

“دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا” از اینجا دریافت کنید:

مطالب مرتبط

0 Comments

No Comment.

  • آخرین مطالب

  • برچسب ها