دستورالعمل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا
دستورالعمل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا
دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا توســـط دفتر پیش آگاهی سازمـان حفـظ نباتـات تهیه و تـدوین گردید.

دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا توســـط دفتر پیش آگاهی سازمـان حفـظ نباتـات تهیه و تـدوین گردید.

لکه شکلاتی باقلا مهم­ترین و مخرب­ترین بیماری باقلا می­ باشد که در تمام مناطق زیر کشت این گیاه مشاهده می ­شود. در شرایط آلودگی شدید، خسارت بیماری در ارقام متحمل ۳۴% و در ارقام حساس تا ۶۰% گزارش شده است.

قارچ عامل بیماری، پارازیت ضعیفی است که بیشتر به قسمت های مسن و ضعیف گیاه حمله می­ کند. بنابراین برگچه ­های جوان گیاه به این بیماری مقاوم هستند. به عبارت دیگر سن گیاه در زمان آلودگی، اهمیت زیادی دارد. زمانیکه­ گیاهان به وسیله بعضی از عوامل تنش زا، نظیر کمبود عناصر غذایی (پتاسیم و فسفر)، تغذیه آفات، آب گرفتگی یا تراکم بالای بوته ها، تحت استرس بوده و ضعیف شود، خسارت قارچ تشدید می­ شود. این بیماری در مراحل پایانی رشد بوته خسارت بیشتری ایجاد می­ کند.

باقلا، نخود، لوبیا، عدس و سویا از میزبانهای قارچ عامل بیماری هستند. اما بیشترین میزان خسارت روی بوته های باقلا مشاهده شده است.

.

“دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا” از اینجا دریافت کنید: