میوه‌ها و سبزیجات، آلوده به مخلوطی از آفت‌کش‌ها و با خطری دوچندان برای سلامت هستند
میوه‌ها و سبزیجات، آلوده به مخلوطی از آفت‌کش‌ها و با خطری دوچندان برای سلامت هستند
براساس تحقیق انجام شده در بریتانیا، میوه‌ها و سبزیجات حاوی بقایای همزمان چند آفت‌کش و آلوده به مخلوطی از چندین آفت‌کش هستند.

براساس تحقیق انجام شده در بریتانیا، میوه ها و سبزیجات حاوی بقایای همزمان چند آفت‌کش و آلوده به مخلوطی از چندین آفت‌کش هستند.

به گزارش خبر گیاه‌پزشکی ایران از The Guardian، در بریتانیا هر سال نمونه‌هایی از میوه‌ها و سبزیجات از بازار جمع‌آوری و از نظر بقایای آفت‌کش‌ها مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

براساس تحقیق انجام‌شده، ۱۲۲ آفت‌کش در ۱۲ محصول میوه و سبزی که جزو آلوده‌ترین محصولات هستند یافت شده است که ۶۱ درصد آنها جزو آفت‌کش‌های با سمیت بسیار بالا (HHP) طبقه‌بندی می‌شوند.

از بین این آفت‌کش‌ها، ۴۷ آفت‌کش دارای اثرات سرطان‌زایی بوده، ۱۵ آفت‌کش موجب اختلالات در دستگاه تولیدمثلی و عملکرد جنسی و باروری بوده، ۱۷ مورد هم جزو بازدارنده‌های کولین استراز بوده در عملکرد دستگاه عصبی و تنفسی ایجاد اختلال می کنند.

یک چهارم این آفت‌کش‌ها هم عامل اختلالات در سیستم غدد درون‌ریز بوده در سیستم هورمونی بدن موجب ناهنجاریهایی شده، علایم و عوارض متعددی از جمله اختلالات و نقص‌های مادرزادی و اختلالات رشد و نموی را سبب می‌شوند.

هر یک از میوه‌ها و سبزیجات آزمایش‌شده حداقل آلوده به بقایای دو آفت‌کش و برخی نمونه‌ها حاوی بقایای تا ۲۵ آفت‌کش بودند.

از بین نمونه‌های تست‌شده انگور، پرتقال و میوه های خشک‌شده (کشمش) از نظر آلودگی همزمان به چندین آفت‌کش بالاترین میزان آلودگی را داشتند.

در لیست سال قبل توت‌فرنگی، لیمو و سالاد بسته‌بندی شده در صدر لیست قرار داشتند که امسال جزو نمونه‌های تست‌شده نبودند.

اگرچه میزان باقیمانده این آفت‌کش‌ها در محدوده مجاز بود اما نگرانی‌هایی جدی در مورد تاثیر ترکیب باقیمانده همزمان چند آفت‌کش بر سلامت انسان وجود دارد.

در حال حاضر بیشتر تحقیقات سم‌شناسی بر روی اثرات انفرادی آفت‌کش‌ها بر سلامت انسان متمرکز هستند درحالیکه تحقیقات جدید نشان داده که بقایای آفت‌کش‌ها بصورت ترکیبی و همزمان خطرات بیشتری نسبت به بقایای انفرادی آفت‌کش‌ها دارد.

باوجوداینکه شستن میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند تا حدودی باعث حذف بقایای آفت‌کش‌ها شود اما بسیاری از آفت‌کش‌های جدید که از نوع سیستمیک هستند به بافت‌های گیاهی نفوذ می‌کنند و با شستن حذف نمی‌شوند.

ظاهرا تنها راه در امان ماندن از اثرات آلودگی آفت‌کش‌ها روی آوردن به مصرف محصولات ارگانیک است.