مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران بر لزوم پاکسازی و حذف علفهای هرز سایهانداز درختان برای پیشگیری و کاهش خسارت ناشی از آفت لیسک در باغات مرکبات تاکید کرد.
عبدالرحمن زاغی با اشاره به افزایش رطوبت خاک و ایجاد شرایط محیطی مساعد در فصل پائیز برای تفریخ تخم لیسکها، حلزونها و مشاهده علائم خسارت این آفت روی علفهای هرز حاشیه درختان، بر لزوم پاکسازی و حذف علفهای هرز سایهانداز درختان برای پیشگیری و کاهش خسارت ناشی از آفت لیسک در باغات مرکبات تاکید کرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه استفاده از قیم (توک) برای ایجاد فاصله حداقل نیم متری میوهها و شاخهها از سطح زمین و پاکسازی و حذف علفهای هرز سایهانداز درختان ضروری است، ادامه داد: از روشهای موثر پیشگیری از خسارت لیسکها، ریختن پوسته شالی یا خاکستر نرم در محدوده سایهانداز درختان به ویژه نهالها و درختان جوان است.
این مسئول با تاکید بر تسریع در برداشت میوههای رسیده به ویژه میوههای روی شاخههای نزدیک سطح زمین در کاهش خسارت آفت مذکور، افزود: در سطوح محدود مبارزه مکانیکی (جمع آوری شبانه لیسکها) و خارج کردن از باغ توصیه میشود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران به استفاده از ماکیان (غاز و اردک) در باغات محصور برای تغذیه از علفهای هرز و لیسکها اشاره کرد و گفت: استفاده از نوار مسی فعالشده در اطراف طوقه درختان جوان و باغچهها بعنوان دورکننده لیسکها موثر است.
وی با بیان اینکه در صورت افزایش تراکم آفت و مشاهده اولین آثار خسارت، باغداران نسبت به استفاده از طعمه مسموم متالدهاید به مقدار ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم در هکتار و فریکول (فسفات آهن) به مقدار ۵ گرم در مترمربع هنگام غروب آفتاب در سایهانداز درختان با هماهنگی و مشاوره با کارشناسان گیاهپزشکی اقدام کنند، بر لزوم رعایت نکات ایمنی نظیر استفاده از دستکش و ماسک هنگام طعمهپاشی تاکید کرد.