ترافل سیاه قارچی بسیار گران است و در حراجیهای فرانسه و آلمان هر کیلوگرم آن بیش از هزار یورو خرید و فروش میشود.
ترافلها در سطح تا عمق ۳۰ سانتی متری خاک در ریشه درختان وجود دارند و قاچاقچیان با آسیب زدن به جنگل ترافلها را بدست میآورند.

ترافل ها قارچ هایی هستند که در ارتباط همزیستی با درختان زندگی میکنند؛ ترافل نه تنها نیاز به کاشت در ریشه درختان خاص مثل بلوط دارد، بلکه باید در شرایط خاص آب و هوایی رشد کند تا به محصول خوراکی تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برای حل این چالش، تیمی از محققان پژوهشکده فناوریهای زیستی گیاهان دارویی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری موفق به تولید کنترل شده نهال های تلقیح شده قارچ ترافل (با نام علمی Tuber sp) یا الماس سیاه جنگلهای هیرکانی شدند.
محققان در نهالستانهای دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی ساری یک برنامه تحقیقاتی مشترک را آغاز کردند و آنها نخستین گیاهان تلقیح شده را در چهار سال به دست آوردند.

محققان در سال ۱۳۹۹، موفق به برداشت موفقیت آمیز ترافل شدند و حتی شرایط پرورش این ترافل را هم در کارگاههای آموزشی در هزار جریب بهشهر برای روستاییان حاشیه جنگل معرفی کردند و به آنها آموزش دادند.
محققان میگویند: امکان سنجی کشت ترافل را در باغها و اراضی شیب دار مازندران بررسی کرده اند و می توان گیاهان تلقیح شده را در باغها کشت کرد.
این پژوهشگران تأیید میکنند که در جنگلهای مازندران، چهار نوع ترافل سیاه کشف شده است که ارزش غذایی ترافلهای جنگلهای مازندران برابر با ترافلهای اروپایی است و در برخی انواع ارزشهای آنتی اکسیدانی ترافلهای هیرکانی از ترافلهای اروپایی بیشتر است.
به گفته این محققان تقاضا برای ترافل بسیار زیاد است در حالی که که تولیدی ترافلهای وحشی در جنگلها به دلیل تغییرات آب و هوایی و مدیریت جنگل در حال کاهش است. بنابراین کشت ترافل میتواند برای کشاورزان سودآور باشد و به حفظ جنگلها کمک کند.
معاون امور جنگل سازمانها جنگلها میگوید: در حال حاضر اقداماتی برای کشت ترافل در باغها برداشته شده است، سازمان جنگلها حاضر است نهال های جنگلی برای تلقیح به محققان عرضه کند.
نوبخت میگوید: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری کشور با کشت نهالهای تلقیح شده با ترافل در باغها مخالفتی ندارد.
.