سازمان حفظ نباتات کشور با ارسال نامههایی به فروشگاه های آنلاین از جمله وبسایتهای دیجی کالا، دیوار، بازار کشاورزی، فارمرشاپ و … نسبت به تداوم فروش آفتکشها و سموم دفع آفات نباتی از طریق این وبسایتها هشدار داد.
در این نامه ها آمده است: پیرو نامه شماره نامه شماره ۱۲۲۶/۷۳۰ مورخ ۱۴۰۰/۱/۲۴ این سازمان در خصوص ممنوعیت فروش اینترنتی سموم دفع آفاتنباتی متأسفانه پیگیری های انجام شده و رصد این سازمان در خصوص این موضوع حاکی از تدوام انجام این اقدام غیرقانونی از سوی آن فروشگاه اینترنتی در فضای مجازی می باشد. لذا همان گونه که قبلا نیز طی نامه صدر الاشاره به اطلاع رسید، قانونگذار محترم ساز و کار و شرایط ویژه ای را برای خرید و فروش این نهاده کشاورزی وضع نموده است. مجددا تاکید می گردد، مطابق قانون و آیین نامه اجرایی قانون حفظ نباتات ( مصوب ۱۳۴۶) قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی ( مصوب ۱۳۸۹ ) و دستورالعمل نظام صدور مجوز و پروانه واحدهای گیاهپزشکی ( ابلاغی وزیر محترم جهاد کشاورزی در سال ۱۳۹۴ )، فروش آفت کش های کشاورزی در بسته بندی های بدون تغییر و دارای برچسب تصویب شده و صرفا از طریق فروشگاه آفت کش نباتی واجد پروانه و صلاحیت فنی و تنها با صدور نسخه گیاهپزشکی مجاز شناخته شده است. با توجه به موارد یاد شده و به منظور جلوگیری از ایجاد خسارت زیست محیطی و بهداشتی و به مخاطره افتادن امنیت غذایی در کشور، ضروری است در اسرع وقت فروش آفت کش های کشاورزی از طریق آن فروشگاه اینترنتی کاملا متوقف گردد. بدیهی است در غیر اینصورت مراتب از طریق مراجع ذیربط مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
همچنین بنابر اظهار مدیرکل دفتر آفت کش های سازمان حفظ نباتات کشور که خبر آن در بهمن ماه سال گذشته منتشر گردید، سازمان حفظ نباتات کشور از سال ۹۷ به شرکتهای بزرگ و فعال در فضای مجازی که دارای فروش اینترنتی بالایی هستند از طریق نامهنگاری اعلام کرده است که مطابق قانون و مقررات، مجاز به فروش آفت کش ها نیستند.
جواد نوروزیان همچنین افزود: این سازمان طی نامهای پیشنهاد جرمانگاری فروش سموم کشاورزی در فضای مجازی را به معاون دادستان کل کشور ارایه داده است و امیدواریم در آینده نزدیک این پیشنهاد مورد موافقت قرار بگیرد.
وی فروش اینترنتی سموم کشاورزی را برای حوزه تولید مخاطرهآمیز دانست و افزود: تردید در اصالت آفت کش ها، امکان فروش سموم تقلبی، بیکیفیت و تاریخ گذشته از طریق فضای مجازی وجود دارد که میتواند علاوه بر هدررفت سرمایه، موجب طغیان آفت در یک منطقه و یا کشور شود و به تولید، امنیت غذایی و سلامت جامعه آسیب وارد کند.
گفتنی است هیچ یک از فروشگاههای اینترنتی مذکور تاکنون به درخواست و هشدارهای سازمان حفظ نباتات کشور ترتیب اثر ندادهاند و فروش اینترنتی آفتکشهای کشاورزی توسط آنها ادامه دارد.