آلودگی ۴۲ هزار هکتار جنگل‌های بلوط زاگرس به آفت برگ‌خوار / مبارزه با آفت در بیش از ۲۲ هزار هکتار + فیلم
آلودگی ۴۲ هزار هکتار جنگل‌های بلوط زاگرس به آفت برگ‌خوار / مبارزه با آفت در بیش از ۲۲ هزار هکتار + فیلم
دکتر عباسعلی نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای بررسی وضعیت جنگل‌های زاگرس و آفت برگ‌خوار درختان بلوط صبح امروز عازم یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد شد.

دکتر عباسعلی نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای بررسی وضعیت جنگل‌های زاگرس و آفت برگ‌خوار درختان بلوط صبح امروز عازم یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، دکتر نوبخت در بدو ورود با کمیته های تخصصی استان جلسه هم اندیشی برگزار کرده و سپس از مناطق جنگلی و مکان های الوده به آفات بازدید نموده است.

دکتر محمد جواد عسگری رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در این بازدید نوبخت را همراهی کرده است.

با توجه به حساسیت و پیچیدگی هایی که در موضوع مبارزه با آفت برگ خوار و جوانه خوار بلوط در بوم سازگان زاگرس وجود دارد این سفر به کهگیلویه و بویر احمد انجام شده است.

بر اساس این گزارش، سفر امروز رییس سازمان منابع طبیعی به یاسوج مصادف شد با سفر رییس مجلس شورای اسلامی به این استان، از این رو قرار است عصر امروز دکتر نوبخت در شورای اداری استان گزارشی از وضعیت موجود جنگل های زاگرس و چالش هایی که با آن مواجه است به آقای قالیباف ارائه نماید.

نقی شعبانیان معاون امور جنگل، مسعود جلالی مدیر کل دفتر حفاظت و عباس سمیعی مدیر کل دفتر روابط عمومی وامور بین الملل سازمان منابع طبیعی در این سفر نوبخت را همراهی می‌کنند.

بیش از ۲۲ هزار هکتار با آفت برگ‌خوار درختان بلوط مبارزه شد/ تاکید بر مشارکت مردم در پایش جنگل‌های زاگرسی

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: تاکنون در سطح نزدیک به ۲۲ هزار و ۴۰۰ هکتار از جنگل‌های زاگرس با آفت برگ‌خوار بلوط مبارزه شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، عباسعلی نوبخت امروز سه‌شنبه در حاشیه بازدید از جنگل‌های درگیر آفت برگ‌خوار بلوط در منطقه کوشک دشمن زیاره در شهرستان کهگیلویه به خبرنگار ما گفت: در مجموع در حوزه جنگل‌های زاگرس تا امروز حدود ۴۲ هزار هکتار تحت هجوم آفت برگ‌خوار درختان بلوط قرار گرفته‌اند.

وی افزود: بحرانی‌ترین و حادترین ناحیه آلوده مربوط به عرصه‌های جنگلی کهگیلویه و بویراحمد است به طوری که ۲۲ هزار هکتار از این عرصه‌ها درگیر آفت برگ‌خوار درختان بلوط شده‌اند.

نوبخت با بیان این که در سطح ۱۴ هزار و ۹۰۰ هکتار از عرصه‌های جنگلی استان کهگیلویه و بویراحمد محلول‌پاشی و اقدامات کنترلی انجام شده است، اظهار داشت: در عرصه‌های جنگلی استان فارس در سطح حدود ۶ هزار هکتار و استان خوزستان ۱۵۰۰ هکتار محلول‌پاشی و مبارزه با این آفت صورت گرفته است.

وی گفت: آفت برگ‌خوار درختان بلوط، یک آفت بومی است و از سال‌ها قبل در عرصه‌های جنگلی زاگرس بوده، اما این آفت تحت تاثیر تنش‌های اقلیمی، افزایش درجه حرارت و کاهش رطوبت طغیان کرده است.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: یکی از مشکلات در زمینه آفت برگ‌خوار بلوط این است که ظرف یک سال چند نسل زاد و ولد کرده و از این رو در زمان کمی سطح وسیعی را آلوده می‌کند.

وی ادامه داد: محل تغذیه این آفت، برگ درختان بلوط است و به باغات و یا گونه‌های دیگر سرایت نمی‌کند.

نوبخت پیشگیری از سرایت این آفت به سایر مناطق جنگلی را از اهداف و استراتژی اصلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان کرد و گفت: محدودیت‌هایی برای مبارزه با آفات در حوزه جنگلی و منابع طبیعی داریم و به دلیل وجود منابع آبی در جنگل‌های زاگرسی، حیوانات وحشی و دام‌های اهلی باید از محلول و ترکیبات کم‌خطر و سازگار با محیط زیست استفاده کرد.

وی افزود: در راستای استفاده از محلول یا ترکیب مناسب و تصمیم‌گیری‌ها از خرد جمعی و نظرات تخصصی کمیته گیاهپزشکی ستاد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و در ادارات کل منابع طبیعی استان‌ها و همچنین از تمام دستگاه‌های تخصصی در این امر از جمله سازمان حفظ نباتات کشور، موسسه تحقیقات جنگل و مرتع، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست استفاده می‌کنیم.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در عین حال اذعان داشت: تلاش می‌کنیم از تمام ظرفیت‌های استان کهگیلویه و بویراحمد مانند استانداری و بسیج برای مهار و کنترل آفت برگ‌خوار بلوط استفاده کنیم ضمن آن که قصد داریم یک برنامه عملیات مشترک در جنگل‌های مجاور دو استان کهگیلویه و بویراحمد و فارس برای مبارزه با این آفت اجرا کنیم.

وی از مردم خواست در پایش و اطلاع‌رسانی درباره کانون‌های آلوده به آفت برگ‌خوار کمک کنند.

این مقام مسوول تاکید کرد: با اقدامات کنترلی این سازمان، درختان بلوط آلوده، احیا می‌شوند و نگاه مردم این نباشد که این درختان بی‌برگ، خشک شده‌اند، بنابراین از قطع کردن این درختان پرهیز کنند.

تولید ترکیبات کم خطر با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان

نوبخت از همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید ترکیبات جدیدتر و موثرتر برای مبارزه با آفت برگ‌خوار درختان بلوط خبر داد و بیان داشت: ما کار مشترکی را با یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه ترکیبات کم خطر و سازگار با محیط زیست آغاز کرده‌ایم و تا پایان امسال به دستاورد جدیدی دست پیدا خواهیم کرد.

بنابراین گزارش، ظرف دو هفته اخیر دو گروه کارشناسی از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به منظور ارزیابی دقیق از سطح آلودگی جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد به این آفت و همچنین برنامه‌ریزی جامع‌تر و هماهنگی با استانداری برای اقدامات کنترلی به این استان اعزام شدند.

در نگهداری محیط زیست زاگرس کارنامه قابل قبولی نداریم

رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در بدو ورود به استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: دفع آفت پروانه سفید برگ ‌خوار بلوط زاگرس یکی از دغدغه‌های سفر به این استان است که حتما به آن توجه داریم.

وی ادامه داد: واقعیت این است که در دهه‌های گذشته مجموعه پوشش سبز زاگرس ضعیف شده است، همچنین هوای گرم، آتش سوزی‌ها و نبود امکانات اطفای حریق مشکلاتی را برای پوشش سبز گیاهی این منطقه ایجاد کرده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما در مجموع در نگهداری محیط زیست زاگرس کارنامه قابل قبولی نداریم.

.