مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر لزوم ردیابی و کانون کوبی آفت کنه زنگ مرکبات تاکید کرد.
به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، عبدالرحمن زاغی با اشاره به مشاهده علایم خسارت کنه زنگ در برخی از باغات مرکبات به ویژه باغاتی که تاکنون سمپاشی عمومی انجام نشد، اظهار کرد: کنه زنگ از آفات مهم مرکبات است که در فصول گرم سال فعال بوده و علائم اولیه خسارت آفت بصورت تغییر رنگ پوست میوه از سبز به قهوه ای متمایل به سیاه که در نهایت حالت زنگار بخود می گیرد، است.
وی افزود: علایم خسارت آفت روی لیمو و گریپ فروت به رنگ خاکستری متمایل به نقره ای دیده می شود و از این جهت به آن کنه نقره ای نیز گفته می شود، این آفت علاوه بر خسارت کمی، بازارپسندی میوه را بشدت تحت تاثیر قرار می دهد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: در صورت مشاهده اولین علایم آلودگی و خسارت برای کنترل شیمیایی و کانون کوبی درختان آلوده با یکی از سموم توصیه شده آبامکتین (ورتیمک) به میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ سی سی، اسپیرودیکلوفن (انویدور) به میزان ۳۵۰ سی سی، بروموپروپیلات (نئورون) به میزان ۱.۵ لیتر، هگزی تیازوکس (نیسورون) به میزان ۰.۵ لیتر، بی فنازیت به میزان ۰.۵ لیتر در ۱۰۰۰ لیتر آب سمپاشی شود.
وی در پایان رعایت نکات ایمنی هنگام سمپاشی، مشاوره با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی و اطلاع رسانی به زنبورداران منطقه قیل از سمپاشی را ضروری دانست.