تغییر ۳۷۱ فروشگاه آفت‌کش به داروخانه گیاه‌پزشکی در فارس
تغییر ۳۷۱ فروشگاه آفت‌کش به داروخانه گیاه‌پزشکی در فارس
در راستای تغییر نام فروشگاه‌های آفت‌کش نباتی به داروخانه‌های گیاه‌پزشکی، استان فارس در این مسیر پیشرو بوده و تا به امروز ۳۷۱ فروشگاه را به داروخانه تغییر نام داده است که این آغازی برای اجرای طرح نسخه‌نویسی سموم در استان فارس است.

تعداد ۵۶۰ داروخانه گیاهپزشکی و فروشگاه آفت کش نباتی در فارس مجاز به فروش سم هستند.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس گفت: تعداد فروشگاه‌های آفت‌کش نباتی و داروخانه‌های گیاهپزشکی مجاز به فروش سم با تلاش‌های سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت حفظ نباتات استان به عدد ۵۶۰ رسید.

محمدجواد احمدی با تاکید بر اینکه مردم باید تمام محصولاتی که در داخل کشور تولید می‌شوند را با اطمینان خاطر بخرند و مصرف کنند افزود: در نظارت انجام شده از داروخانه‌های گیاهپزشکی و فروشگاه‌های سموم کشاورزی استان واحد متخلف شناسایی، تعدادی پلمب و اخطار تذکر توسط تیم نظارت و بازرسی برای فروشندگان صادر شده است.

وی با بیان اینکه در راستای اجرای ماده ۲ قانون افزایش بهره وری شناسایی و ساماندهی فروشگاه‌های های عرضه آفت کش نباتی در سطح استان اعمال شده است گفت: پس از شناسایی ۷۶۹ فروشگاه عرضه سموم نباتی و با انجام مراحل قانونی این فروشگاه‌ها ملزم به اجرای تعهدات قانونی لازم و اخذ مجوز بهره برداری از سوی نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی شده اند که امروز ۵۶۰ داروخانه و فروشگاه دارای پروانه تاسیس معتبر و مسئول فنی هستند.

محمد جواد احمدی اظهار داشت: حضور مسئول فنی دارای پروانه اشتغال معتبر از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در داروخانه‌های گیاهپزشکی و فروشندگی‌های سموم الزام و ضروری است که این امر موجب اشتغال کارشناسان عضو سازمان نیز شده است.

محمدجواد احمدی بیان کرد: با توجه با نامه سازمان حفظ نباتات کشور و دستور مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی در راستای تغییر نام فروشگاه‌های آفت‌کش نباتی به داروخانه‌های گیاه‌پزشکی، استان فارس در این مسیر پیشرو بوده و تا به امروز ۳۷۱ فروشگاه را به داروخانه تغییر نام داده است که این آغازی برای اجرای طرح نسخه‌نویسی سموم در استان فارس است.

رئیس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی فارس از جمله فواید اجرای طرح نسخه نویسی گیاه پزشکی را کمک به «تأمین و افزایش امنیت غذایی» عنوان کرد و افرود: بهره برداران بخش کشاورزی باید از اجرای این طرح استقبال کنند چرا که انجام آن منافعی را برایشان در پی دارد که از آن جمله می‌توان به پرهیز از به کارگیری سموم متفاوت و گاهاً بی‌تاثیر در از بین بردن آفات و بیماری‌های زراعی و باغی اشاره کرد.

احمدی از شهروندان خواست در صورت مشاهده موارد تخلف و فروشگاه‌های غیر مجاز، از طریق شماره تلفن‌های ۰۹۱۷۱۸۱۸۵۳۲/ ۰۹۱۷۱۲۰۸۴۶۸/۰۹۰۲۳۶۸۹۴۰۷ / ۰۹۱۹۷۴۳۳۸۴۱/ ۰۹۱۷۷۹۱۳۵۹۱ تماس حاصل نمایند یا به مدیریت جهاد کشاورزی اطلاع رسانی کنند.


گفتنی است ساماندهی فروشگاه‌های آفت کش نباتی و عرضه سموم در شهرستان‌ها و تاثیر آن‌ها بر سلامتی جامعه و محیط زیست یکی از مهمترین مسائل امروز جامعه می‌باشد و متقاضیان فروشندگی‌های سموم و داروخانه‌های گیاهپزشکی، قبل از اقدام به فروش سموم باید پروانه تاسیس و پروانه مسئول فنی معتبر را از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و دریافت نمایند.