سه شنبه, ۰۵ مهر ۱۴۰۱
»   علمی  »   تولید حسگر زیستی برای تشخیص زودهنگام آلودگی سیب زمینی به پوسیدگی
25 شهریور 1401 , ساعت 20:40

تولید حسگر زیستی برای تشخیص زودهنگام آلودگی سیب زمینی به پوسیدگی

گیاهان در واکنش به تنش های محیطی و بیماریها ترکیبات آلی فرار مختلفی را در محیط اطراف خود منتشر می کنند که می توانند برای تشخیص زودهنگام تنش ها و بیماریهای گیاهی مورد استفاده قرار گیرند.

 

پروژه تحقیقاتی مشترک دانشگاه هیبرو و موسسه تحقیقات کشاورزی اسرائیل منجر به توسعه بیوسنسور یا حسگر زیستی شده که قادر به شناسایی زودهنگام سیب زمینی های آلوده به پوسیدگی ناشی از عوامل میکروبی است.

گیاهان در واکنش به تنش های محیطی و بیماریها ترکیبات آلی فرار مختلفی را در محیط اطراف خود منتشر می کنند که می توانند برای تشخیص این تنش ها و بیماریهای گیاهی مورد استفاده قرار گیرند.

تکنولوژی که این دانشمندان توسعه داده اند بر مبنای مهندسی زیستی هوشمند و دانش اوپتیک است. وقتی حسگر در معرض آلودگی قرار می گیرد نور لومینسنت تولید می کند که آنالیز کمی آن بررسی ویژگیهای آلودگی را امکان پذیر کرده و شدت نور تولید شده میزان پوسیدگی و ترکیب آن را مشخص می کند.

این حسگر زیستی “بو کننده” از پنلی از چهار باکتری تولید شده با مهندسی ژنتیک تشکیل شده که با بو کردن ترکیبات متصاعد شده از سیب زمینی امکان تشخیص آلودگی در غده ها حتی غده های دارای ظاهر سالم و بدون علایم بیماری را فراهم می کند.

اسرائیل سالانه مقادیر زیادی سیب زمینی بذری از اروپا وارد می کند و صادرات سالانه سیب زمینی آن ۷۰۰ هزار تن است. تشخیص زودهنگام سیب زمینی های آلوده به پوسیدگی و جداسازی آنها از سیب زمینی های سالم اهمیت زیادی در جلوگیری از انتشار بیماری و وارد آمدن خسارت به کشاورزان و صنعت سیب زمینی دارد.

.

تولید حسگر زیستی که آلودگی سیب زمینی به پوسیدگی را تشخیص می دهد

مطالب مرتبط

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نسبت به کنترل گیاه انگلی سس در مزارع سیب زمینی این استان هشدار داد و خواستار اقدامات مراقبتی زارعان برای مقابله با خسارت گسترده و ...
کانادا صادرات سیب زمینی خود به ایالات متحده را به دلیل کشف آلودگی قارچی متوقف کرد. بنا بر اعلام سازمان نظارت و بازرسی غذایی کانادا (CFIA)، به دنبال دریافت اخطار ...
ازبکستان اعلام کرد صدها تن سیب زمینی ایران را به خاطر وجود آلودگی برگشت داده است. مقامات آژانس حفاظت نباتات و قرنطینه گیاهی ازبکستان اعلام کردند که ۳ هزار و ...
دســـتورالعمـل اجرایی مـدیریت تلفیقی پژمردگی باکتریایی (پوسیدگی قهوه ای) سیب زمینی توســـط دفتر پیش آگاهی سازمـان حفـظ نباتـات بـا همکـاری محققین موســسه تحقیقات گیاهپزشـکی تهیه و تـدوین گردید. باکتری Ralstonia ...
0 Comments

No Comment.

  • آخرین مطالب

  • برچسب ها