لزوم رعایت اصول فنی کاشت گندم و جو
لزوم رعایت اصول فنی کاشت گندم و جو

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: رعایت تناوب زراعی با سایر محصولات زراعی نظیر کلزا به عنوان اصلی‌ترین راهکار کاهش جمعیت و خسارت عوامل خسارتزای کاشت گندم و جو ضروری است. عبدالرحمن زاغی با اشاره به نزدیک شدن زمان کشت‌های پاییزه به ویژه کشت گندم و جو به ضرورت توجه به مسائل فنی و […]

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: رعایت تناوب زراعی با سایر محصولات زراعی نظیر کلزا به عنوان اصلی‌ترین راهکار کاهش جمعیت و خسارت عوامل خسارتزای کاشت گندم و جو ضروری است.

عبدالرحمن زاغی با اشاره به نزدیک شدن زمان کشت‌های پاییزه به ویژه کشت گندم و جو به ضرورت توجه به مسائل فنی و اقدامات پیشگیرانه برای کنترل بهینه عوامل خسارتزا تاکید کرد و گفت: رعایت تناوب زراعی با سایر محصولات زراعی نظیر کلزا به عنوان اصلی‌ترین راهکار کاهش جمعیت و خسارت عوامل خسارتزا ضروری است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه استفاده از بذور بوجاری و گواهی شده مرغوب و متحمل به بیماری‌ها در کاهش تراکم علف‌های هرز و پیشگیری از بیماری‌های شایع بسیار موثر است، به ضدعفونی بذور خود مصرفی با قارچ کش‌های توصیه شده برای پیشگیری از بیماری‌های بذر زاد تاکید کرد و افزود: کشت در زمان‌های مناسب توصیه شده از سوی کارشناسان مدیریت زراعت و محققان مرکز تحقیقات در افزایش مقاومت گیاه و عملکرد محصول موثر است.

زاغی با اشاره به اینکه بسترسازی مناسب و استفاده از ردیف کار‌ها برای کاشت یکنواخت و اصولی و رعایت میزان بذر مصرفی و تراکم بوته در هکتار ضروری است، به ایجاد راه دسترسی (عدم کاشت) در مزارع بزرگ برای ورود ادوات کشاورزی برای انجام عملیات زراعی و مکانیکی تاکید کرد.

وی با اشاره به کاشت جوی پشته و ایجاد زهکش‌های مناسب با فاصله‌های معین برای جلوگیری از استرس‌های محیطی ناشی از بارندگی‌های فصلی، تهویه مناسب و کاهش خسارت بیماری پاخوره، رعایت اصول تغذیه با نظر کارشناسان تغذیه برای افزایش مقاومت به بیماری‌ها و پیشگیری از ورس (خوابیدگی) را ضروری دانست و به بازدید مستمر کشاورزان از مزارع گندم و جو و ارائه نمونه‌های مشکوک به بیماری و حاوی آفت به کارشناسان حفظ نباتات مراکز جهاد کشاورزی دهستان‌ها و کلینیک‌های گیاهپزشکی برای اخذ مشاوره و راهنمایی‌های لازم و اقدامات کنترلی بموقع تاکید کرد.