باغ‌داران هرچه سریعتر مرکبات‌ رسیده را برداشت کنند + فیلم
باغ‌داران هرچه سریعتر مرکبات‌ رسیده را برداشت کنند + فیلم

باغداران مازندرانی برای پیشگیری از طغیان مگس میوه مدیترانه‌ای هرچه سریعتر اقدام به برداشت مرکبات‌های رسیده و باقیمانده بر روی درختان کنند. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: تجربیات چندین ساله حضور و فعالیت آفت مگس میوه مدیترانه‌ای در باغات استان نشان می‌دهد میوه‌های باقیمانده سال قبل به ویژه نارنج […]

باغداران مازندرانی برای پیشگیری از طغیان مگس میوه مدیترانه‌ای هرچه سریعتر اقدام به برداشت مرکبات‌های رسیده و باقیمانده بر روی درختان کنند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: تجربیات چندین ساله حضور و فعالیت آفت مگس میوه مدیترانه‌ای در باغات استان نشان می‌دهد میوه‌های باقیمانده سال قبل به ویژه نارنج به عنوان اولین و مهمترین میزبان در اوایل فصل بهار بوده و کانون‌های اولیه آلودگی روی میوه‌های نارنج سال قبل شکل می‌گیرد.

عبدالرحمن زاغی افزود: باغداران هر چه سریعتر اقدام به برداشت میوه‌های رسیده و باقیمانده مرکبات به ویژه در حاشیه جاده‌ها و پیاده رو در شهر‌ها و شهرک‌ها کنند.

او تاکید کرد: باغداران مرکبات رسیده و میوه‌های ریخته شده پای درختان را پس از جمع آوری در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک دفن کنند.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: پاکسازی و برداشت کامل میوه‌های نارنج برای مدیریت مگس میوه مدیترانه‌ای در خانه سراها، ویلاسراها، شهرک‌های ساحلی، ادارات دولتی، پارک‌ها و فضای سبز شهری و روستایی که دارای درختان میزبان مگس میوه (مرکبات، هلو و شلیل، انجیر، خرمالو، سیب، گلابی، انار) است را مورد تاکید قرار داد.

زاغی با اشاره به حساسیت مراحل مختلف رشدی آفت، به ویژه شفیره آفت به سرما، پابیل کردن یا شخم سطحی سایه انداز درختان سیاه ریشه و مرکبات را برای از بین بردن شفیره‌های موجود در خاک و کاهش جمعیت انتقالی بسیار موثر دانست.

او گفت: باغداران در هر هکتار ۷۰ تا ۸۰ تله‌های جلب کننده حاوی مایع سراتراب و فرمون به منظور شکار انبوه مگس میوه مدیترانه‌ای در باغ نصب کنند.

.