مدیرکل دفتر آفتکشهای سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در دو ماهه اخیر در حوزه آفتکشهای آماده مصرف، تعداد ۱۴۲ مجوز با وزنی حدود هزار و ۸۷ تن و در ماده موثره تکنیکال هم حدود ۱۹۳ مجوز با وزن هزار و ۴۴۷ تن، صادر شده است.
علی رضایی احمد آبادی، مدیرکل دفتر آفتکشهای سازمان حفظ نباتات کشور گفت: مجوز واردات آفتکشها به دو صورت مجوز آفتکشهای آماده مصرف و ماده موثر تکنیکال توسط این سازمان صادر میشود.
او افزود: در حوزه آفتکشهای آماده مصرف در سال ۱۴۰۱ تعداد ۹۹۷ فقره مجوز واردات آماده مصرف به وزن معادل ۸ هزار و ۸۴۸ تن صادر شده است. همچنین در حوزه واردات ماده موثره تکنیکال به تعداد هزار و ۴۲۲ مجوز به وزنی حدود معادل ۱۰ هزار و ۶۶۶ تن صادر شده است که با این میزان ماده موثره حدود ۳۹ هزار و ۷۸۲ تن آفتکش آماده مصرف قابل تولید است.
مدیرکل دفتر آفتکشهای سازمان حفظ نباتات کشور افزود: در دو ماهه اخیر سال ۱۴۰۲ تا به امروز در حوزه آفتکشهای آماده مصرف تعداد ۱۴۲ مجوز با وزن حدود هزار و ۸۷ تن صادر شده است و در تکنیکال نیز در این بازه زمانی حدود ۱۹۳ مجوز با وزن هزار و ۴۴۷ تن آفتکش تولیدی، صادر شده است.
رضایی تصریح کرد: در خصوص واردات مجوزهایی که در سامانه جامع تجارت ثبت میشود از منظر اسناد بررسی و پس از تایید به بانک مرکزی فرستاده میشود و در نهایت با تامین ارز، سموم ثبت سفارش شده وارد کشور میشوند.
او افزود: امسال روند تولید در دو ماهه اخیر نسبتا مناسب بوده است. حدود ۳ هزار و ۴۷ تن آفتکش در کشور تولید شده که حدود ۶۱۳ مجوز در این زمینه صادر شده است. این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل که حدود ۲ هزار و ۷۷۱ تن آفتکش تولید شده، روند افزایشی داشته است.
مصرف سالانه بین ۳۰ تا ۳۵ هزار تن آفتکش در کشور / واردات سالانه هشت هزار تن آفتکش به کشور
مدیرکل دفتر آفتکشهای سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه ۷۵ تا ۸۰ درصد آفتکشهای به کار گرفته شده در بخش کشاورزی در داخل ساخته و آماده سازی میشوند، افزود: ظرفیت تولید داخل بیش از میزان مصرف است. سالانه بین ۳۰ تا ۳۵ هزار تن آفتکش در کشور مصرف میشود و عملا میزان مصرف حدود ۱۰ درصد ظرفیت تولید کارخانههای در حال بهرهبرداری است. به همین دلیل ما زمینه صادرات آفتکشها را در ۶ ماهه دوم سال با رفع ممنوعیتهای صادراتی ایجاد کردیم و به این ترتیب بستر مناسب برای تکمیل ظرفیت خالی کارخانهها فراهم شد.
رضایی با بیان اینکه بیشتر آفتکشها از کشورهای چین و هند وارد میشود و کل آفت کشهای وارداتی حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد میزان مصرف است، عنوان کرد: برای تولید تکنیکال حتما توجیه و مزیت اقتصادی لازم است و در زمینه فرمولاسیون، اما متاسفانه به دلیل اینکه ظرفیت محدود است، اکثر ظرفیت خالی مانده و نیاز است امکان صادرات آنها فراهم شود.
وی تصریح کرد: حدود هشت هزار تن آفتکش به کشور وارد میشود و ۲۷ هزار تن نیز در کشور تولید میشود.
مدیرکل دفتر آفتکشهای سازمان حفظ نباتات کشور گفت: حدود ۵۲ قلم آفتکش و هورمون گیاهی در سال ۱۴۰۱ به تفکیک ۱۵ قلم حشرهکش، ۱۱ قلم قارچکش، ۱۴ قلم علفکش، سه قلم کنه کش، یک قلم حلزونکش و حدود هشت هورمون گیاهی تثبیت شده است.