مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: طرح کنترل بیولوژیک آفات با رها سازی زنبورهای تریکوگراما و براکون در مزارع گوجه فرنگی و باغات انار در حال اجراست. درخشان مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین افزود: طرح کنترل بیولوژیک آفات در سطح ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی […]
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: طرح کنترل بیولوژیک آفات با رها سازی زنبورهای تریکوگراما و براکون در مزارع گوجه فرنگی و باغات انار در حال اجراست.
درخشان مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین افزود: طرح کنترل بیولوژیک آفات در سطح ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی علیه آفات مهم هلیوتیس و مینوز و ۵۰ هکتار از باغات انار طارم سفلی علیه کرم گلوگاه انار اجرا شده است.
درخشان یادآور شد: اجرای کنترل آفات به روش مدیریت تلفیقی و توسعه آن در باغات و مزارع و گلخانهها از مهمترین اهداف و اولویتها است.
وی افزود: با استفاده از یک روش کنترلی هرگز نمیتوانیم کنترل پایداری در آفات داشته باشیم بنابراین در کنترل تلفیقی در مرحله اول اجرای روشهای پیشگیرانه و بعد روشهای غیرشیمیایی و در نهایت روشهای شیمیایی با کاربرد آفت کشهای کم خطر و سازگار با محیط زیست خواهد بود.
درخشان خاطرنشان کرد: با توجه به خطرات ناشی از مصرف بیرویه آفتکشها در محصولات کشاورزی بهویژه محصولاتی که مصرف تازه خوری دارند باهدف کاهش باقیمانده سموم و حفظ محیطزیست، حفظ دشمنان طبیعی آفات و حشرات مفید و همچنین جلوگیری از ایجاد مقاومت در آفات و افزایش کیفیت محصولات؛ کنترل بیولوژیک یکی از روشهای مهم و مؤثر است.
وی بابیان اینکه کنترل بیولوژیک طی سالهای اخیر موردتوجه کشاورزان قرارگرفته افزود: ۵۵ درصد هزینه اجرای کنترل با این روش بهصورت یارانهای از سوی سازمان حفظ نباتات پرداخت میشود که سهم استان قزوین پنج هزار و ۵۵۰ هکتار بااعتبار ۳۳ میلیارد ریال است.
به گفته وی؛ در سال ۱۴۰۱ نیز این طرح در سطح پنج هزار و ۵۰۰ هکتار در استان اجرا شد که با توجه به کارایی بالا و کاهش حداقل سه نوبت سمپاشی موردتوجه کشاورزان قرار گرفت.
وی از کشاورزان استان خواست، برای ثبتنام و گرفتن زنبورها به مراکز جهاد کشاورزی مربوطه مراجعه کنند.
.
