مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد از اولین مرحله رهاسازی زنبور تریکوگراما از نسل اول در بیش از ۴۰۰ هکتار شالیزاری این شهرستان خبر داد.
محمد هادیزاده با اشاره به مصرف سموم پرخطر و اثرات سوء و زیان بار آن بر روی محیط زیست، اظهار کرد: ایجاد مقاومت حشرات به حشرهکشها، طغیان مجدد آفات و مرگ و میر حشرات مفید مبارزه بیولوژیک و استفاده از مواد بیولوژیکی در کنترل آفات و بیماریها اهمیت و جایگاه خاصی پیدا کرده است.
هادیزاده با اشاره به اولین مرحله رهاسازی زنبور تریکوگراما از نسل اول در بیش از ۴۰۰ هکتار شالیزار این شهرستان، افزود: رهاسازی زنبور تریکوگراما در زمین های شالیزاری با توجه به نتایج تله های نوری، بازدید و نمونه برداری از مزارع بوده که در نسل اول مرحله اول در زمان ۵۰ درصد شفیرگی آفت و مرحله دوم ۵ روز پس از رهاسازی اول است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد تصریح کرد: زمان مناسب برای مبارزه بیولوژیک یا غیر شیمیایی با آفات در شالیزاری بایستی قبلاً با بررسی های به عمل آمده و با توجه به عدم تطابق بیولوژی آفت با فنولوژی گیاه تعیین می شود.
این مسئول گفت: کارت های نصب شده در هر هکتار به تعداد یکصد عدد که بر اساس نمونه برداریها و بررسی تلههای شکار پروانه تعیین زمان با اطلاع رسانی به کشاورزان اجرایی شد.
/
- منبع خبر : روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران