فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از افزایش بیش از ۲۵۶ درصدی سطح آتشسوزی در جنگلها و مراتع کشور در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبر گیاه پزشکی ایران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، علی ملکی آهنگران افزایش و تراکم پوشش گیاهی در سطح منابع طبیعی بر اثر افزایش بارندگیها از اسفند سال گذشته و خشک شدن آن و همچنین عوامل انسانی را از دلایل اصلی این آتشسوزیها عنوان کرد.
وی اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون ۶۴۲ فقره آتشسوزی در سطح ۱۱ هزار و ۵۴۶ هکتار از سطح جنگلها و مراتع کشور رخ داده است که بیشتر این آتشسوزیها مربوط به استانهای زاگرسی از جمله ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد میباشد.
ملکی آهنگران در همین حال گفت: ۸۵ درصد این آتشسوزیها در منابع طبیعی، سطحی بوده و فقط گیاهان زیر اشکوب درختان سوختهاند و ۱۵ درصد آتشسوزیها منجر به سوخته شدن درختانی همچون بلوط و بادام شده است.
وی درباره آتشسوزی در جنگلهای لرستان نیز تصریح کرد: از ابتدای تیر تا ۱۶ همین ماه، ۲۵۴ فقره آتشسوزی در سطح ۵۸۳۷ هکتار در این استان داشتهایم که علت بیشتر این حریقها عمدی بوده و در این راستا تاکنون ۲۰ نفر شناسایی، احضار و یا دستگیر شدهاند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور ادامه داد: برخی از این حریقها به علت اختلافات طایفهای، بخشی به دلیل انتقامجویی از طبیعت و بخشی دیگر به علت آتش زدن بقایا و کاه و کلش مزارع توسط کشاورزان بوده است که نتوانستند آن را کنترل کنند و دامنه آتش به جنگل کشیده شده است.
ضرورت تامین اعتبار و استفاده از فناوری نوین برای حفاظت از منابع طبیعی کشور
وی با تاکید بر آن که حفاظت از ۱۳۴ میلیون هکتار منابع طبیعی نیاز به تجهیزات، فناوریهای جدید و اعتبار لازم دارد، اذعان داشت: ما در برنامههای مقابله با حریق و حفاظت از منابع طبیعی ۴۱ پایگاه حریق در سطح کشور جانمایی کردهایم که به دلیل کمبود اعتبار توانستهایم تنها ۱۰ مورد آن راهاندازی کنیم.
ملکی آهنگران افزود: احداث هر پایگاه حریق اصلی به ۳۰ میلیارد تومان و هر پایگاه حریق منطقهای نیز به ۱۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی ادامه داد: برای ارتقای تجهیزات نیاز به ۶۰ دوربین داریم که در سطح منابع طبیعی نصب شود که از این تعداد تاکنون ۶۰ دوربین را خریداری کردهایم که به دلیل نبود اعتبار نتوانستیم آنها را نصب کنیم.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور، استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی مانند حسگرهای حساس به حرارت و دود را برای حفاظت از جنگلها و مراتع ضروری خواند و گفت: برای اطفای حریق و رصد و پایش منابع طبیعی به پهپاد و ریزپرنده نیاز است.
وی با اشاره به اجرای رزمایشهای مقابله با حریق برای نیروهای یگان حفاظت بیان داشت: از یک ماه پیش از نوروز، رزمایش مقابله با حریق در دستور کار قرار گرفت و تاکنون ۵۷۱ رزمایش در سطح کشور اجرا کردهایم تا نیروها به سطح آمادگی مطلوب برسند.
ملکی آهنگران با قدردانی از وزیر کشور و مدیرکل بحران کشور برای همکاری با این یگان حفاظت در اطفای حریق در منابع طبیعی گفت: این مجموعهها ۹ فروند بالگرد برای اطفای حریق و جابجایی نیروها در مناطق صعبالعبور در اختیار ما قرار دادند.