فعالیت شرکت های دانش بنیان در دومین مرکز فناوری و نوآوری کشاورزی کشور در همدان + فیلم
فعالیت شرکت های دانش بنیان در دومین مرکز فناوری و نوآوری کشاورزی کشور در همدان + فیلم
یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در این مرکز به کار تولید عوامل کنترل بیولوژیک آفات و پرورش زنبورهای پارازیتوئید مشغول است.

دومین مرکز فناوری و نوآوری کشاورزی کشور با هدف حمایت از تولید دانش بنیان در همدان در حال تکمیل است و به شرکت‌های دانش بنیان واگذار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ دهکده فناوری کشاورزی استان همدان با ۸۵ هکتار مساحت در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در مرحله نخست ۵ هکتار در اختیار شرکت‌های دانش بنیان گذاشته است.

به گفته گودرزی مدیر این مرکز، ۲۲ شرکت فناور و دانش بنیان در حوزه های مختلف کشاورزی در این مرکز فعالیت دارند.

یکی از این شرکت های دانش بنیان مستقر در این مرکز به کار تولید عوامل کنترل بیولوژیک آفات و پرورش زنبورهای پارازیتوئید مشغول است.

نظری، مدیر این شرکت تولید کننده عوامل کنترل بیولوژیک آفات، کاهش آلاینده­‌های زیست‌محیطی را از مزایای به کاربردن زنبور پارازیتویید در مزارع می‌داند و می‌گوید: در محصولات تولید شده با این روش، سموم شیمیایی به حداقل رسیده و ارتقای سلامت جامعه را در پی داشته است.

او افزود: مهمترین مزایای این روش جلوگیری از مصرف بی رویه سموم شیمیایی است که می‌تواند عاملی برای افزایش عملکرد کمی و کیفی محصول و در نهایت تولید محصول سالم و ارگانیک در استان باشد.

زنبور‌های پارازیتوئید در حقیقت دشمنان طبیعی آفات کشاورزی هستند که برای ادامه حیات نیاز به تغذیه از لارو یا تخم آفت‌های کشاورزی دارند و بدین طریق با کنترل و کاهش جمعیت آفات خسارت زا در مزرعه به کشاورزان کمک می‌کنند.