کنترل بیولوژیک آفات گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای
کنترل بیولوژیک آفات گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای
عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک درباره کنترل آفات در گلخانه‌ها به شرح فعالیت‌های دستیابی به دانش فنی تولید و کاربرد دشمنان طبیعی (حشرات شکارگر) در گلخانه‌های سبزی و صیفی پرداخت.

برنامه از مزرعه تا سفره با موضوع «کنترل بیولوژیک آفات گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای» با حضور سیدحسن ملکشی عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک موسسه از رادیو سلامت پخش شد.

به گزارش خبر گیاه پزشکی ایران از موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در رادیو سلامت درباره کنترل بیولوژیک آفات گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای، به دانش فنی تولید سن‌های شکارگر توسط محققین موسسه و انتقال آن به شرکت‌های دانش بنیان پرداخت.

ملکشی در این مصاحبه کنترل بیولوژیک را استفاده از دشمنان طبیعی در کنترل آفات گیاهی معرفی کرد، بطوریکه جمعیت آفات به زیر سطح زیان اقتصادی برسد.

وی افزود: در گذشته گوجه فرنگی تا سطح ۱۵۰ هزار هکتار نیز در فضای باز کشت می ­شد. اما به علت خشکسالی­‌های اخیر کشت یکسری از محصولات، از فضای باز به داخل گلخانه­‌ها منتقل شد. چرا که این امر باعث صرفه جویی در مصرف آب و انرژی شده و عملکرد محصول نیز به عللی چون تغدیه بهتر و کنترل بهتر آفات بسیار بالاتر می­رود.

عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک درباره کنترل آفات در گلخانه‌ها به شرح فعالیت‌های دستیابی به دانش فنی تولید و کاربرد دشمنان طبیعی (حشرات شکارگر) در گلخانه‌های سبزی و صیفی پرداخت. وی هدف از این پژوهش‌ها را توسعه کنترل بیولوژیک و کاهش کاربرد سموم شیمیایی توسط گلخانه داران در گلخانه‌های کشور به ویژه در گوجه فرنگی گلخانه‌ای بیان کرد.

ملکشی تاکید کرد: با این اقدام ضمن تامین عوامل کنترل بیولوژیک تولید داخل با کیفیت بهتر و جلوگیری از خروج ارز برای خرید و ورود عوامل کنترل بیولوژیک، محصولات گلخانه ای سالم و عاری از باقی مانده سموم شیمیایی برای مصرف داخل و صادرات تولید می شود.

ملکشی ادامه داد: دانش فنی تولید سن های شکارگر ماکرولوفوس و نزدیکوریس که در کنترل سفیدبالک و مینوز برگ گوجه فرنگی (توتا) بسیار موثر هستند در موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کسب و در اختیار سه شرکت دانش بنیان تولید عوامل کنترل بیولوژیک و تولید کننده محصولات گلخانه ای قرار گرفته است.

وی عنوان کرد: قبلا تهیه این شکارگران از خارج از کشور صورت می گرفت، که تا زمان ورود به کشور کیفیت و کارایی آنها کاهش می­ یافت، اما در حال حاضر سن‌های تولیدی در کشور کیفیت مطلوب و کارایی بالا داشته و مینوز و سفیدبالک را به خوبی کنترل می­کنند و در نتیجه نبازی به سمپاشی علیه این آفات و آلوده شدن محصول نمی باشد.

لینک برنامه: http://player.iranseda.ir/epg-player/?VALID=TRUE&e=152280250