هشدار خسارت کرم برگ‌خوار برنج در مزارع پارس‌آباد + توصیه‌ها
هشدار خسارت کرم برگ‌خوار برنج در مزارع پارس‌آباد + توصیه‌ها
به‌دلیل تغییرات بوجود آمده درشرایط آب و هوایی کشور کرم برگ‌خوار برنج در مزارع برنج شهرستان پارس‌آباد قابل مشاهده است.

مدیریت جهادکشاورزی پارس‌آباد در اطلاعیه ای اعلام کرد: به‌دلیل تغییرات بوجود آمده درشرایط آب و هوایی کشور کرم برگ‌خوار برنج در مزارع برنج شهرستان پارس‌آباد قابل مشاهده است.

به گزارش خبر گیاه پزشکی ایران، براساس این اطلاعیه مشخصات ظاهری کرم برگ‌خوار برنج در مزارع برنج به شرح زیر است: حشره نر به رنگ قهوه‌ای متمایل به قرمز، پروانه‌های ماده دارای رنگ روشن بوده و لکه‌های تیره رنگی در ابتدا، وسط و انتهای بال جلویی آن وجود دارد و رنگ عمومی لارو سن آخر، سبز روشن و دارای نوار‌های طولی در طرفین جانبی بدن است. این نوار‌ها در برخی از لارو‌های سن آخر ناپدید می‌شوند.

لارو این آفت پس از خروج از تخم ابتدا از پارانشیم بین رگبرگ‌ها، برگ‌ها و سپس از کناره برگ‌ها تغذیه می‌کند و در انبوهی بالای جمعیت آفت فقط رگبرگ اصلی باقی می‌ماند.

همچنین معمولا برای نسل اول و دوم این آفت نیازی به حشره کش نیست، چون کرم سبز برگ‌خوار به صورت شفیره در مرداد ماه به دیاپوز (توقف رشد) می‌رود، لذا برگ پرچم اغلب ارقام برنج از خسارت آن محفوظ مانده و دلیلی برای سمپاشی علیه آن موجود نیست.

برای نسل سوم کرم برگ‌خوار برنج در مزارع برنج نیز در صورتی که جمعیت آفت پایین باشد، نیازی به سمپاشی نیست ولی توصیه می‌شود بعدازظهر‌ها (۵ بعدازظهر به بعد و صبح‌ها ۷-۹ صبح) از سمپاش موتوری صد لیتری با فشار ۴۰-۳۰ بار فقط آب پاشی شود.

بر این‌ اساس هنگامی که هوا ابری یا بارندگی ملایم باشد، امکان طغیان کرم سبز برگخوار زیاد خواهد بود.

سن شکارگر، زنبورتریکوگراما، زنبور در کاهش جمعیت آفت موثر هستند.

چنانچه جمعیت لارو‌ها در واحد سطح زیاد باشد می‌توان از سموم فسفره مانند مالاتیون، سایپرمترین علیه این آفت استفاده کرد؛ محلول‌پاشی با سموم امولسیونه چنانچه با محلول پاشی علیه کرم ساقه‌خوار توأم باشد کفایت می‌کند.