مدیرکل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی، از تحت پوشش قرار گرفتن بحران گرمازدگی و آفتاب سوختگی درختان از سال آینده در صندوق بیمه کشاورزی خبر داد.
به گزارش خبر گیاهپزشکی ایران از سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان، زهرا جلیلی مقدم از باغات لیمو ترش شهرستان رودان به منظور بررسی وضعیت تولید و تنش گرمایی در باغات و بررسی پروژه در حال احداث تولید محصولات گرمسیری استان هرمزگان بازدید کرد.
جلیلیمقدم در نشست ستاد بیمه استان هرمزگان که با حضور مدیران استانی به منظور بررسی وضعیت خسارت گرمازدگی و تنشهای محیطی در باغات استان هرمزگان تشکیل شد گفت: بنابر صحبتهای انجام شده با صندوق بیمه کشاورزی، از سال آینده بحران گرمازدگی و آفتاب سوختگی درختان مرکبات تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزی قرار میگیرد.
وی بر ایجاد سایبان در باغات برای جلوگیری از تنش گرمایی تاکید کرد و گفت: باغداری سنتی و معیشتی گذشته دیگر پاسخگو نیست و باید برای حفظ باغداری از روشهای نوین همانند ایجاد سایبان که در دنیا نیز بکار میرود، استفاده کنیم. ایجاد سایبان هرچند برای باغداران هزینهای را در بردارد اما باید همانند سایر کشورها به سمت و سوی روشهای نوین برای ادامه باغداری قدم برداریم.
وی گفت: ما هم در موضوع ایجاد سایبان برای باغات مرکبات قطعا در وزارت پیگیری های لازم را انجام می دهیم تا بتوانیم اعتبار ویژه را در این خصوص دریافت کنیم.
مدیرکل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری گفت: یکی از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی برای کمک به باغداران که توانسته قسمتی از آن را اجرایی کند پایه جدیدی است که از سال گذشته وارد کشور شده و در حال حاضر، دوره قرنطینهای را میگذراند.
وی ادامه داد: هرچند تعداد پایهای که وارد کشور شده تعداد اندکی است اما براساس گزارش محققان این پایه مقاوم به خاکهای قلیایی، مقاوم به خشکی و مقاوم به زوال مرکبات است که قرار است طرح الگویی و پایلوتی را در استانهای مختلفی که در جنوب کشور و مرکباتخیز هستند را باب احداث باغ الگویی با این پایه داشته باشیم که خوشبختانه در استان هرمزگان متقاضی احداث این باغ الگویی و حتی متقاضی واردات این پایه جدید را داریم که این اتفاق در این استان هم به زودی زود رقم خواهد خورد.
جلیلیمقدم بیان کرد: هنوز نتیجه بررسی سازگاری این پایه در داخل کشور انجام نشده است بنابراین توصیهای برای توسعه آن برای این لحظه نداریم و فقط برای اجرای طرح الگویی در سطح کم است که اگر بعد از ۴ سال آینده نتیجه طرح پایه الگویی مطلوب بود به توسعه آن اقدام کنیم.
وی افزود: موضوع دیگری که با بخش تحقیقات پیگیری کرده ایم موضوع دستورالعمل های مقابله با تنش گرمایی است که موضوع مانچو و استفاده از آنتی استرس ها و سایر موارد است که این آمادگی وجود دارد که دوره آموزشی مربوطه را برگزار کنیم.
مدیرکل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری خاطرنشان کرد: با شناختی که از مسوولان سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان داریم مطمئن هستیم که در سال آینده خیلی از دل نگرانی های مرکبات رفع و حل خواهد شد.