مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بردسیر از کاهش چشمگیر جمعیت آفت مگس میوه مدیترانه ای در این شهرستان خبر داد .
به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، حیدرآبادی مدیر جهادکشاورزی شهرستان بردسیر اعلام کرد: در بازدیدی که با حضور مسئول دفتر و کارشناس مگسهای میوه وزارت جهاد کشاورزی و جمعی از مسئولین شهرستانی از باغات بخش گلزار شهرستان بردسیر بعمل آمد، وضعیت درختان میوه از لحاظ حضور آفت مگس میوه مدیترانه ای که در سال گذشته خساراتی را به باغداران واردکرد، مورد بررسی قرار گرفت.
وی اظهارداشت: با توجه به راهنماییها و هشدارهای کارشناسان جهادکشاورزی و همکاری باغداران در مبارزه زمستانه، شخم، یخ آب زمستانه، جمع آوری میوه های آلوده از روی شاخه های درختان و پای درخت در پایان برداشت محصول و مدفون نمودن میوه های آلوده در عمق ۵۰ سانتی متری خاک، خوشبختانه جمعیت آفت نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
مگس میوه مدیترانهای از آفات مخرب برای باغ های بردسیر با تنوع و پراکندگی به لحاظ نوع میوه و زمان برداشت محسوب شده و همواره از دغدغه های جدی باغداران استان نیز بوده است.
حیدرآبادی در رابطه با چرخه زندگی این آفت گفت: هر مگس ماده روزانه یک تا ۳۰ عدد تخم رها می کند و در شرایط مناسب این توان را دارد که در یک دوره زندگی تعدادش را به میانگین ۳۰۰ و حداکثر یک هزار عدد برساند.
وی با ذکر این نکته که گرما و خشکی هوا احتمال طغیان آفت مگس مدیترانهای که چنین آب و هوایی را می پسندد را دوچندان میکند، گفت: اگر میوه های رسیده به موقع برداشت شود و میوه های فاسد از پای درختان جمع آوری و در عمق ۴۰ تا ۵۰ سانتی متری زمین دفن شود تا ۷۰ درصد مقابله با آفت مگس میوه بدون هیچ گونه هزینه انجام می شود؛ روشی که طی یک دهه اخیر مورد توجه جدی باغدران قرار گرفته است و نتیجه آن کنترل نسبی این آفت مخرب بوده است. امیدواریم که تا پایان فصل برداشت تغییری در این روند ایجاد نشود.