به گزارش خبر گیاهپزشکی ایران از روابط عمومی جهادکشاورزی مازندران، چهارمین کاروان ترویجی کنترل مگس میوه مدیترانهای و مضرات آتش زدن بقایای گیاهی در شهرهای آمل، جویبار، سیمرغ و بهشهر برگزار شد.
برگزاری ۱۱ برنامه آموزشی ترویجی کشاورزی در آمل
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل از برگزاری ۱۱ برنامه آموزشی ترویجی همزمان با سراسر استان در قالب چهارمین کاروان ترویجی در این شهرستان خبر داد.
مهرداد فولاد گفت: برای اجرای چهارمین کاروان ترویجی و همزمان با سراسر استان، هشت برنامه آموزشی با محوریت کنترل مگس میوه مدیترانهای و مضرات آتش زدن بقایای گیاهی و سه برنامه آموزشی با محوریت دستیابی به پتانسیل عملکرد در مراکز جهاد کشاورزی هشتگانه شهرستان آمل برگزار شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل تصریح کرد: با توجه به اهمیت برنامههای ترویجی و نقش آن در ارتقاء ضریب نفوذ دانش در جامعه کشاورزان که در نهایت موجب افزایش عملکرد، کاهش هزینه تولید و در نهایت بالا رفتن بهرهوری می شود، پیگیری و اجرای برنامههای آموزشی ترویجی از اولویتهای این مدیریت است.
این مسوول افزود: با توجه به رصد و پایش جمعیت مگس میوه مدیترانهای در سال جاری که نشانگر بالا بودن حجم آفت بوده، اطلاعرسانی و آگاهیبخشی در این زمینه جهت جلوگیری از خسارت به باغات میوه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی خاطر نشان کرد: اطلاعرسانی در خصوص ممنوعیت و مضرات سوزاندن کاه و کلش در شالیزارها، از ابتدای فصل تابستان با نصب بنرهای ترویجی در مراکز، کارگزیهای خصوصی و تعاونی کود و بسیاری از روستاها با همراهی دهیاران و بخشداران شهرستان انجام شد که نقش موثری در کاهش آلودگی هوای شهر و روستاها در مقایسه با سالهای گذشته داشته و این روند همچنان تا پایان کشت دوم ادامه خواهد داشت.
چهارمین کاروان ترویجی کنترل مگس میوه و مضرات آتش زدن بقایای گیاهی در بهشهر
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر گفت: همگام با سراسر استان چهارمین کاروان ترویجی کنترل مگس میوه و مضرات آتش زدن بقایای گیاهی در این شهرستان برگزار شد
غلامرضا قنبری اظهار کرد: در راستای اجرای چهارمین کاروان ترویجی و همگام با سراسر استان با محوریت کنترل مگس میوه مدیترانه ای و مضرات آتش زدن بقایای گیاهی دو برنامه آموزشی در مراکز جهاد کشاورزی کوهستان و میانکاله شهرستان بهشهر برگزار شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر بیان کرد: فعالیتهای بخش آموزش و ترویج در واقع یک فعالیت اجتماعی و فرهنگی است؛ تسهیلگری در بخش کشاورزی یکی از این رهیافتهاست که در آن میتوان از مشارکت کشاورزان و بهره برداران استفاده کرد تا سرمایه های اجتماعی بخش کشاورزی را توسعه داد.
قنبری تصریح کرد: اطلاعرسانی، دانشافزایی و آگاهیبخشی درباره آشنایی با بیولوژی آفت مگس میوه مدیترانهای، اهمیت ردیابی و شکار آفت پیش از طغیان جمعیت آن و آشنایی با روشهای ردیابی، آشنایی با تلهها و مواد جلبکننده، آشنایی با روشهای کنترل آفت، مضرات آتش زدن کاه و کلش ، برقراری ارتباط با کشاورزان و پاسخگویی به سؤالات و ابهامات آنان و ارائه راهکارهای علمی و انتقال دانش از اهداف این کاروان ترویجی بود.
برگزاری چهارمین کاروان ترویجی کشاورزی در سیمرغ
مدیر جهاد کشاورزی سیمرغ از برگزاری چهارمین کاروان ترویجی با موضوع آتش زدن بقایای گیاهی (کاه و کلش) بعد از برداشت محصول در این شهرستان خبر داد.
محمد نقی طالبیان از برگزاری چهارمین کاروان ترویجی با موضوع عدم آتش زدن بقایای گیاهی (کاه و کلش) بعد از برداشت محصول، در روستاهای سالدوزکلا و سنگتاب شهرستان سیمرغ خبر داد.
مدیر جهاد کشاورزی سیمرغ افزود: آتش زدن بقایای گیاهی بعد از برداشت محصول باعث نابودی مواد آلی و میکرو ارگانیسم ها و موجودات زنده مفید در خاک، کاهش باروری و حاصلخیزی خاک، کاهش تحمل گیاه در برابر آفات و بیماری ها بدلیل کاهش مواد آلی خاک، از بین رفتن بافت خاک و کاهش نفوذ آب و افزایش فرسایش خاک و افزایش احتمال سرایت آتش،و بروز آلودگی هوا و محیط زیست می شود.
وی با اشاره به اینکه سازوکارهای درست از بقایای گیاهی می توان به عنوان بهترین کود استفاده کرده و یا باجمع آوری وبسته بندی آن به مصرف خوراک دام رساند، گفت: بر اساس ماده ۳۰ آیین نامه اجرایی قانون پسماند و ماده ۲۰ قانون هوای پاک آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت محصول اکیدا ممنوع بوده و جرم تلقی و برابر ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی متخلفین تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و به حبس یا جزای نقدی محکوم خواهند شد.
برگزاری چهارمین کاروان ترویجی کنترل مگس میوه در جویبار
مدیر جهاد کشاورزی جویبار از برگزاری چهارمین کاروان ترویجی کنترل آفت مگس میوه در این شهرستان خبر داد.
عبداله رحیمی اظهار کرد: در راستای برگزاری چهارمین کاروان ترویجی همگام با سراسر استان، کارگاه آموزشی ترویجی با محوریت کنترل آفت مگس میوه مدیترانه ای در روستای دونچال شهرستان جویبار برگزار شد.
وی افزود: آشنایی با سیکل زندگی آفت، راهکارهای شکار انبوه آفت از طریق تله مکفیل (۳۰ تا ۵۰ تله در هکتار)، طعمه پاشی با بیت اسپری، کاور اسپری با دیپترکس یا مالاتیون، رعایت بهداشت باغ و حذف علفهای هرز، جمعآوری و معدومسازی میوههای پای درختان و دفن در عمق ۵۰ سانتی متری خاک از اهم موضوعات مربوط به آفت مگس میوه مدیترانهای بود که در این کاروان ترویجی به باغداران آموزش داده شد.
این مسوول با بیان اینکه آفت مگس میوه مدیترانهای یکی از مهمترین آفات محصولات باغی، بهویژه مرکبات، در شمال کشور است که میتواند خسارات قابلتوجهی به باغها و محصولات کشاورزی وارد کند به باغداران عزیز توصیه کرد تا هشدارهای کارشناسی را جدی بگیرند و نسبت به تله گذاری و انجام طعمه پاشی و کاور اسپری در صورت لزوم اقدام تا متحمل خسارت نشوند.
مدیر جهاد کشاورزی جویبار تصریح کرد: در پایان اطلاعیههای ترویجی و قرص سراتینکس و سموم توصیه شده بین کشاورزان حاضر توزیع و به سؤالات آنها در خصوص این آفت و راههای مبارزه با آن پاسخ داده شد.