دستورالعمل اجرایی مدیریت آفات و بیماری‌های چغندرقند
دستورالعمل اجرایی مدیریت آفات و بیماری‌های چغندرقند
دســـتورالعمـل اجرایی "مدیریت آفات و بیماری های چغندرقند" توســـط دفتر پیش‌آگاهی سازمـان حفـظ نباتـات تهیه و تـدوین و منتشر گردید.

دســـتورالعمـل اجرایی “مدیریت آفات و بیماری های چغندرقند” توســـط دفتر پیش‌آگاهی سازمـان حفـظ نباتـات تهیه و تـدوین و منتشر گردید.

چغندرقند میزبانی جذاب برای بسیاری از آفات و بیماری‌ها است که در اندام‌های هوایی و ناحیه غده خسارات سنگینی را ایجاد می­‌کنند. از آنجایی‌که این گیاه صنعتی نقش بسیار مهمی در تأمین شکر و در پی آن صنایع غذایی دارد، هرگونه خسارت به آن می‌تواند صدمات فراوانی را به چرخه اقتصادی وارد نماید بنابراین در بسیاری از کشورهای دنیا از این محصول همانند محصولات استراتژیک دیگر مانند ذرت و گندم در مقابل عوامل خسارت زای گیاهی به‌شدت محافظت می‌گردد.

با توجه به تنوع آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی و اقلیم‌­های مختلف کشت چغندرقند، این محصول از گذشته‌های دور با آسیب آفات و عوامل بیماریزای گیاهی و علف­‌های هرز بطور گسترده مواجه بوده است.

در همین راستا کاربرد آفت‌کش‌­ها در دهه‌­های اخیر با توجه به نابودی بسیاری از دشمنان طبیعی آفات و مقاوم شدن تعداد زیادی از آفات و ظهور و بروز آفات جدید و نهایتاً آسیب دیدگی محیط زیست بر شدت این مشکل افزوده است. عوامل خسارت‌زای چغندرقند در مزارع و انبارها علاوه بر کاهش کمیت به کیفیت و سلامت مواد غذایی نیز آسیب می‌رسانند.

با توجه به افزایش جمعیت و نیاز روزافزون به مواد غذایی و سهل نبودن توسعه منابع تولید، ایجاب می­‌کند که علاوه بر بهره وری بیشتر از منابع تولید، خسارت کمی و کیفی ناشی از عوامل خسارت زای گیاهی تا حد امکان کاهش داده شود.

مدیریت تلفیقی (IPM) رویکردی است برای دستیابی پایدار به مدیریت آفات، بیماری‌­ها و علف­‌های هرز از طریق ترکیب روش­‌های مبارزه شیمیایی، فیزیکی، بیولوژیکی و زراعی برای به حداقل رساندن خطرات اقتصادی، سلامتی عمومی و محیط زیست که در مقایسه با استفاده از یک استراتژی کنترل به تنهایی، بسیار موثرتر می باشد.

بنابراین IPM رویکردی موثر، مقرون به صرفه و ترکیبی پایدار از روش­‌های کنترل عوامل خسارت زا به شمار می رود که موفقیت آن مستلزم شناخت جامع فنولوژی گیاه چغندرقند، بیولوژی عوامل خسارت‌زا، اقلیم و تاثیر شیوه‌های مدیریت عوامل خسارت‌زا در این محصول می باشد.

در همین راستا با توجه به اهمیت موضوع، دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت آفات و بیماری‌های چغندرقند توســـط دفتر پیش آگاهی سازمـان حفـظ نباتـات تهیه و تـدوین گردیـده است.

دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت آفات و بیماری‌های چغندرقند را از اینجا دریافت کنید: