آفت سِنَک پنبه که آفت مزارع کشاورزی است در سرخس طغیان کرده و به محیط شهری و منازل مسکونی و اماکن تجاری شهر سرخس هجوم آورده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرخس گفت: فعالیت این آفت گیاهی از ابتدای فصل فعالیت مزارع پنبه، یونجه و البته علف های هرز آغاز می شود که به دلیل این که پارسال زمستان سردی را نداشتیم با پدیده گرمای کنونی این آفت به شکل طغیانی درآمده است.
محمد علی رهنما افزود: عمده فعالیت این آفت در مزارع پنبه اطراف شهر سرخس بوده و هر چند که با این حشره مقابله می شود حشره سنک به مدد جریان باد وارد محیط شهر، منازل و اماکن تجاری شده و مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است.
وی بیان کرد : این حشره نور دوست است و کانون فعالیت مشخصی ندارد و در همه محیط شهری سرخس پراکنده شده است از این رو توصیه می شود مردم از سموم مرسوم برای دفع حشرات و نیز توری و پشه بند استفاده کنند.
رهنما افزود: مقرر شد شهرداری نیز سم پاشی نقاط تجمع این آفت را در دستور کار قرار دهد اما تنها راهکار قعطی دفع این آفت سرد شدن هواست و امید است با فرارسیدن شهریور ماه و سردی هوا این آفت از زندگی مردم برچیده شود.
وی اضافه کرد: این حشره و آفت، برگ خوار است و اصولا گزنده نیست لذا خطری برای انسان ندارد و فقط در محیط زیست شهری سرخس به شکل همه گیر و طغیان کرده دیده می شود.
سمپاشی مناطق شهری در دستور کار شهرداری قرار گرفته است
سید مهدی سالم سرتحت، فرماندار سرخس گفت: مسئولان جهاد کشاورزی شهرستان سرخس اعلام کردند که هجوم گروهی حشره ” سِنّک ” نوعی آفت مزارع کشاوززی است که در این شهرستان طغیان کرده و مرتبط به مزارع پنبه و یونجه است و این حشره کاملا گیاهخوار و اصلا گزنده نیست لذا خطری برای انسان ندارد ولی هجوم بیسابقه این حشرات به محیط شهری و منازل مسکونی مردم را اذیت میکند.
سالم گفت: براساس نظرات و بررسیهای کارشناسان حفظ نباتات، هر ساله بهصورت اندک با این مشکل روبهرو هستند که با سمپاشی مزارع پنبه این حشره به مدد جریان باد به سمت شهر هجوم میآورد. این حشره نور را دوست دارد و کانون فعالیت مشخصی ندارد و در همه جای شهر پراکنده است.
وی افزود: امسال تعداد این حشرات زیاد شده است و یکی از دلایلش بهعلت گرمایش و تغییرات جوی در فصل زمستان است و در نتیجه این حشرات در سرما از بین نرفتند و در فصول بهار و تابستان آمار آنها افزایش پیدا کرده است.
فرماندار سرخس درباره تصمیمات گرفته شده گفت: براساس تشکیل کار گروهی که سازمان جهاد کشاورزی، شبکه بهداشت و درمان و شهرداری سرخس انجام دادند؛ قرار بر این شد تا جهاد کشاورزی نحوه مقابله داخل منازل و اطراف شهر سرخس را به مردم اطلاع رسانی کند و مزارع اطراف شهرستان با دقت بیشتری سمپاشی را انجام دهد.
وی اضافه کرد: کارشناسان حفظ نباتات در خصوص سمپاشی داخل شهر کمی با مشکل روبهرو هستند و باید با حساسیت، دقت و بررسی بالاتری انجام گردد؛ چون این سموم شیمیائی هستند برای بیماران پوستی و تنفسی؛ زنان باردار، کودکان و سالمندان اتفاق ناگواری صورت نگیرد.
فرماندار سرخس خاطرنشان کزد: لذا براساس جلساتی که امروز با کارشناسان بهداشت و درمان برگزار کردیم؛ مقرر شد شهرداری سرخس از امشب نیز سمپاشی را در نقاط تجمع این آفت را در دستور کار قرار دهد، اما تنها راهکار قطعی دفع این آفت سرد شدن هواست و امیدواریم با فرارسیدن شهریور ماه و سردی هوا این آفت از زندگی مردم برچیده شود.
فرماندار سرخس تأکید میکند: به دلیل اینکه این پشهها روزها در شهر نیستند و شبها به خاطر نور شهر به سمت سرخس حرکت میکنند، قرار شد مزارع پنبه و یونجه اطراف سرخس و چسبیده به شهر طی امروز و فردا توسط اداره جهاد کشاورزی به سرعت سمپاشی شود.
سالم به همراهی شبکه بهداشت و درمان شهرستان اشاره میکند و متذکر میشود: قرار شد نکات آموزشی در راستای مقابله با این پشه از سوی شبکه بهداشت و درمان به مردم ارائه شود.
سنک برای مردم بیخطر است
فرماندار سرخس اضافه میکند: در بحث اطلاعرسانی قرار شد کمیتهای درباره بیخطر بودن این پشه برای انسان اقدام به اطلاعرسانی مردمی کند تا از نگرانی افراد بابت این حجم از پشه کاسته شود. از مردم میخواهم در این زمینه به شایعات توجه نکنند.
سالم، آغاز عملیات مقابله با پشه سنک را ساعت ۱۸ روز سهشنبه (دیروز) اعلام میکند و میگوید: امیدواریم با شروع این اقدامات شاهد کاهش پشه سنک در سطح شهرستان باشیم.
او ادامه میدهد: کارشناسان شهرداری در راستای سمپاشی، سمی را پیشنهاد دادند که هماکنون برای سمپاشی فضای سبز شهرداری استفاده میشود و برای انسان خطری ندارد. قرار شد شهرداری با همکاری آستان قدس رضوی در تأمین تجهیزات از سهشنبه شب با حدود ۲۰ دستگاه سمپاش، نقاطی از شهر را که تعداد پشه بیشتری در آن وجود دارد، با همان سم مورد تأیید کارشناسان از ساعت ۲۳ به بعد که تردد انسانی کم است، سمپاشی کرده و با این حشره به مقابله بپردازند.