پیش‌بینی طغیان کرم برگ‌خوار در پاییز / ضرورت تامین اعتبار مناسب برای مقابله با آفت + فیلم
پیش‌بینی طغیان کرم برگ‌خوار در پاییز / ضرورت تامین اعتبار مناسب برای مقابله با آفت + فیلم
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور خواهان حمایت قاطع و تامین اعتبار به موقع سازمان مدیریت بحران و سازمان پدافند غیرعامل برای مبارزه با آفت کرم برگ‌خوار پاییزه شد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: برای مقابله به موقع با آفت برگ‌خوار پاییزه در سال زراعی آینده اعتبار مناسب نیاز است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مریم جلیلی‌مقدم ضمن اشاره به شرایط تغییر اقلیم و هشدار افزایش ۲ تا ۲.۵ درجه دما از سوی پژوهشکده اقلیم شناسی ایران و سازمان فائو در پاییز اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی، طغیان کرم برگ‌خوار را در پاییز پیش‌بینی می‌کنیم و از این رو درخواست حمایت قاطع و تامین اعتبار به موقع از سازمان مدیریت بحران و سازمان پدافند غیرعامل برای مبارزه با این آفت را داریم.

وی افزود: پاییز سال زراعی گذشته (۱۴۰۳-۱۴۰۲) در پی هشدار سازمان فائو، با پایش و عملیات به موقع مقابله با کرم برگخوار پاییزه در استان‌های فارس، خوزستان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان و منطقه جنوب استان کرمان، کوچکترین خسارتی به گندم وارد نشد.

جلیلی مقدم با بیان این که بیش از ۳۰۰ گونه گیاهی زراعی به ویژه ذرت میزبان آفت برگ‌خوار پاییزه هستند، تصریح کرد: این آفت در هر زمانی می‌تواند نسل خود را ادامه دهد و در مزارعی همچون ذرت، گندم، پنبه، ارزن و سورگوم وارد شود و خسارت زیادی بر جای بگذارد.

وی با تاکید بر اهمیت جلوگیری از خسارت آفت تصریح کرد: زمان برای کنترل کرم برگخوار پاییزه مهم است به طوری که اگر در مرحله دو، سه و پنج برگی گیاه، این آفت شناسایی شود و عملیات مبارزه صورت گیرد، به راحتی قابل مهار است و می‌توان از خسارت به مزارع جلوگیری کرد؛ اما زمانی که گیاه رشد کند و به خوشه و سنبله برسد، با قوی‌ترین سموم و حتی در چند نوبت هم نمی‌توان بر آن غلبه کرد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: قدرت پرواز و گسترش این آفت، روزانه ۱۰۰ کیلومتر است و می‌تواند در هر روز دو هزار تخم بگذارد و از این رو اگر به موقع با آن مبارزه نشود، تمام دسترنج و محصولات کشاورزی را بین خواهد برد.

وی افزود: کرم برگخوار پاییزه، بومی آمریکای لاتین و آمریکای جنوبی است و ظرف حدود دو تا سه سال بیش از ۱۵۰ کشور را آلوده کرده و کل قاره آفریقا و بخشی از اروپا را فرا گرفته است.

جلیلی مقدم اضافه کرد: مزارع کشور‌های همسایه از جمله ترکیه، عراق، پاکستان، اردن، عمان، امارات، قطر، افغانستان و همچنین مصر، هند و چین نیز به این آفت آلوده شده‌اند.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در پایان خاطرنشان کرد: هشدار در مورد هجوم کرم برگخوار پاییزه به تمام استان‌های کشور اعلام شده است و بازدید‌های روزانه مزارع توسط کارشناسان حفظ نباتات انجام می‌گیرد.

گفتنی است آفت قرنطینه ای خطرناک کرم برگ‌خوار پاییزه در فصل پاییز سال گذشته (۱۴۰۲) برای اولین بار در منطقه ارزوئیه کرمان مشاهده شد که موجب خسارت شدید در مزارع ذرت گردید. آفت در مناطقی از استان‌های جنوبی کشور مشاهده و گزارش شده است.