یک شرکت آمریکایی بزرگترین مزرعه عمودی توتفرنگی جهان را در کالیفرنیا راهاندازی کرده است. این مزرعه داخل یک ساختمان (indoor) در یک محیط کنترلشده، به منظور صرفهجویی در زمین و مصرف آب ایجاد شده است.
با افتتاح این مزرعه گام بزرگی به سوی تولید غذای بهتر، پایدارتر و مقرون به صرفه تر و بدون چالش های زیست محیطی برداشته شده است.
این مزرعه به گونه ای طراحی شده تا نزدیک به دو هزار تن توتفرنگی در سال را به صورت عمودی در برجهای ۹ متری در داخل ساختمان تولید کند.
این مزرعه از ۹۷ درصد زمین کمتر و تا ۹۰ درصد آب کمتر نسبت به کشاورزی سنتی استفاده میکند و در آن از آفتکشها استفاده نمی شود چراکه محیط کنترلشده و زنجیره تأمین کوتاهتر خطر آفات و بیماریهای گیاهی را کاهش میدهد.
با کنترل دما، نور و رطوبت در ۱۲ اتاق رشد، گردهافشانی گیاهان نیز به گونهای مهندسی شده است که کارآمدتر از زنبورها باشد که باعث یکنواختی بیشتر در میوهها و کاهش ضایعات خواهد شد.
این مزرعه نتیجه ۲۰۰ آزمایش تحقیقاتی توسط یک تیم جهانی از متخصصین از چندین دانشگاه و موسسه تحقیقاتی بین المللی (دانشگاه کوینزلند استرالیا، دانشگاه واگنینگن هلند، دانشگاه فلوریدا و …) در طول شش سال گذشته است تا کشت توتفرنگی با طعم تازه به صورت مداوم در داخل ساختمان در طول سال را امکان پذیر سازند.
در حالیکه حداکثر تولید توت فرنگی در گلخانه ۲ کیلوگرم است این تیم تحقیقاتی با تغییر محیط و فشار به گیاهان توانسته اند بازده تولید توتفرنگی را سه برابر کرده و به ۶ کیلوگرم در هر گیاه برسانند.
توتفرنگیهای این مزرعه در اوایل ۲۰۲۵ در قفسههای فروشگاههای مواد غذایی قرار خواهند گرفت.
