کشاورزان مراقب آفت پشه گندم باشند + راه‌های مدیریت آفت
کشاورزان مراقب آفت پشه گندم باشند + راه‌های مدیریت آفت
خسارت این آفت در فصول بهار و پاییز با تغذیه لاروهای این آفت از گیاه میزبان به‌صورت توقف رشد، زردشدن جوانه مرکزی و از بین رفتن کامل گیاه نمایان می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با این هشدار که کشاورزان مراقب آفت پشه گندم باشند گفت: شناسایی دقیق آفت در وهله اول، یکی از اساسی‌ترین مراحل مدیریت آفت است.

یحیی آذرمی گفت: تخم‌های این آفت در سطح فوقانی برگ گذاشته می‌شود. آفت دارای سه سن لاروی بوده و شفیره‌های آفت دوکی‌شکل قهوه‌ای‌رنگ است که شبیه بذر کتان است.

این مقام مسئول اضافه کرد: حشرات کامل دو تا چهار میلی‌متر طول دارند و حشرات ماده در انتهای شکم دارای تخم ریزهای کوتاه انتهایی هستند. معمولاً ۱۸ تا ۲۱ روز بعد از خروج گیاهچه‌ها بایستی اقدام به بررسی گیاهان میزبان در مزارع کرد.

آذرمی ادامه داد: خسارت این آفت در فصول بهار و پاییز با تغذیه لاروهای این آفت از گیاه میزبان به‌صورت توقف رشد، زردشدن جوانه مرکزی و از بین رفتن کامل گیاه نمایان می‌شود و در مراحل بعدی با تغذیه لاروها از داخل ساقه باعث پژمردگی و نهایتاً کاهش عملکرد محصول در واحد سطح می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: مدیریت موفق این آفت قرنطینه ای در گرو استفاده از راهکارهای مدیریت تلفیقی آفات است. عدم کاشت زودهنگام غلات، رعایت تناوب زراعی، شخم عمیق بعد از برداشت محصول، استفاده از ارقام مقاوم و استفاده از ترکیبات شیمیایی به صورت ضدعفونی بذر و محلول پاشی از روش های مدیریت آفت پشه گندم است.