مرجعیت ملی تولید هستههای اولیه و سالم ارقام باغی به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محول شد.
به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی براساس موافقتنامه منعقد شده با معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، مسئولیت سالمسازی ارقام و پایههای محصولات باغی مورد نیاز در کشور را عهدهدار شد.
براساس این موافقتنامه همکاری که دوم آبان ماه به امضای محمد مهدی برومندی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و محسن مردی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی رسید، معاونت باغبانی متعهد شده فهرست ارقام و پایههای باغی مورد نیاز برای سالمسازی و تعداد مورد نیاز از هر یک را به پژوهشگاه اعلام و ضمن همکاری با پژوهشگاه در راستای اجرای موضوع توافقنامه، حمایتهای قانونی لازم از زنجیره تولید و تکثیر هسته های اولیه سالم محصولات باغی را انجام دهد.
براساس این موافقتنامه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز متعهد شده که پس از دریافت فهرست ارقام و پایههای باغی از معاونت باغبانی نسبت به سالمسازی ارقام سفارش داده شده در رده هستههای اولیه با روشها و اصول پذیرفته شده علمی و فنی و با مشارکت موسسات تحقیقاتی ذیل سازمان تات و سایر مراجع تحقیقاتی ذیصلاح، اقدام کند.
اخذ گواهی سلامت ارقام و پایههای سالم سازی شده از موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال و ارائه پایهها و ارقام سالمسازی شده به شرکتهای متقاضی دارای صلاحیت با همکاری معاونت، موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، موسسه تحقیقات علوم باغبانی و انجمن صنفی کشت بافت گیاهی کشور و صندوق حمایت از توسعه نهال از دیگر تعهدات پژوهشگاه در این موافقتنامه است.
همچنین در راستای اجرای موافقتنامه، کمیته مشترکی با حضور نمایندگان تام الاختیار معرفی شده از سوی معاونت باغبانی، موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تشکیل می شود.
گفتنی است در سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی، “توسعه ارقام باغی جدید و مناسب، ارتقاء نظام تامین پایه، پیوندک و نهال گواهی شده و نظارت بر نهالستانها، جلوگیری از تولید نهالهای غیراستاندارد و توسعه صادرات نهال”و نیز “سالمسازی هستههای اولیه ارقام تجاری باغی بومی، تامین ارقام و اندام تکثیری سالم و اصیل و احداث باغهای مادری” از جمله اقدامات ملی مرتبط با رکن “فراهمی غذا” برشمرده شده است.