ساخت دستگاه دستی مبتنی بر هوش مصنوعی تشخیص‌دهنده باقیمانده آفت‌کش‌ها + فیلم
ساخت دستگاه دستی مبتنی بر هوش مصنوعی تشخیص‌دهنده باقیمانده آفت‌کش‌ها + فیلم
اختراع این دانشمند جوان با نام Pestiscand یک وسیله قابل حمل با دست مبتنی بر هوش مصنوعی است که قادر به تشخیص  بقایای آفت‌کش‌ها روی محصولات کشاورزی و مواد غذایی است.

سریش سوباش، دانش آموز ۱۴ ساله کلاس نهم (دوره راهنمایی) برنده جایزه دانشمند جوان سال در رقابت سالانه انتخاب دانشمندان جوان (3M Young Scientist Challenge) در ایالات متحده شد و جایزه ۲۵ هزار دلاری رقابت را از آن خود کرد.

به گزارش خبر گیاه‌پزشکی ایران، اختراع این دانشمند جوان با نام Pestiscand یک وسیله قابل حمل با دست مبتنی بر هوش مصنوعی است که قادر به تشخیص  بقایای آفت‌کش‌ها روی محصولات کشاورزی و مواد غذایی است.

این وسیله از روش اسپکتروفتومتری (طیف‌‌نورسنجی) بهره می برد و پرتوهای نور با طول موج‌های مختلف منعکس‌شده از سطح میوه ها و سبزیجات را اندازه‌گیری می کند. سپس یک مدل یادگیری ماشین (هوش مصنوعی) داده‌های ثبت شده را آنالیز کرده و وجود آفت‌کش‌ها را تعیین می کند.

پستیسکند (Pestiscand) از یک سنسور یا حسگر، یک صفحه نمایش، یک پردازنده و یک منبع انرژی تشکیل می شود. در آزمایشات، این وسیله با دقت بالاتر از ۸۵ درصد آفت‌کش‌های موجود روی اسفناج و گوجه فرنگی را تشخیص داد و از نظر سرعت عمل و کارایی مزیت خود را نشان داد.

پستیسکند قابل اتصال به تلفن همراه بوده و مردم عادی می توانند به کمک این وسیله  در منازل خود از سلامت مواد غذایی (میوه ها و سبزیجات) خود اطمینان حاصل کنند.

برندگان رتبه‌های دوم و سوم این رقابت جایزه دو هزار دلاری و رتبه‌های چهارم تا دهم جوایز یک هزار دلاری دریافت کردند.

شرکت‌کنندگان در این مسابقات مسیر طولانی را برای معرفی و ارایه ایده‌های مبتکرانه خود و شرکت در مسابقات و در نهایت انتخاب بعنوان دانشمندان جوان دارای ایده‌های برتر و نوآورانه برای حل مشکلات جهان طی کرده‌اند.