ششمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی / معرفی ۱۳ اثر برتر و شایسته تقدیر و قدردانی از ۵۰ اثر ترویجی + فیلم
ششمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی / معرفی ۱۳ اثر برتر و شایسته تقدیر و قدردانی از ۵۰ اثر ترویجی + فیلم
مراسم بزرگداشت ششمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی ۲۷ آبان ماه با شعار کتاب، دانایی و توانایی کشاورزی و با هدف تقدیر از آثار برجسته در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.

همزمان با  سی و دومین هفته ملی کتاب، مراسم بزرگداشت ششمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی پیش از ظهر امروز ۲۷ آبان ماه با شعار “کتاب، دانایی، توانایی کشاورزی” در محل سالن شهید شاه حسینی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار و ناشران، کتاب‌ها، مجله‌های علمی، مجله‌های ترویجی کشاورزی و آثار ترویجی برتر در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی معرفی و از آنها تقدیر شد.

در ششمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی که با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان کتابخانه‌های ملی و جمع کثیری از محققان و فعالان این حوزه برگزار شد، ۱۳ اثر برتر و شایسته تقدیر معرفی و از پدیدآورندگان ۵۰ اثر ترویجی قدردانی شد.

در ابتدای این مراسم، حسین فرازمند دبیر همایش، ضمن اشاره یه اهمیت کتاب و نشریات در ترویج دانش در بخش کشاورزی، گزارشی از اقدامات ستاد رویداد هفته کتاب ارایه داده و درباره روند انتخاب آثار برگزیده مطالبی را بیان کرد.

دبیر ستاد ششمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی گفت: از ۱۳ اثر برگزیده در این دوره با رای داوران، پنج اثر برتر و هشت اثر شایسته تقدیر معرفی شده اند.

حسین فرازمند اظهارداشت: از ۲۰۷ اثر ارسالی مربوط به سال ۱۴۰۲ به دبیرخانه ستاد ششمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی، ۱۰۸ کتاب و ۹۹ اثر ترویجی شامل نشریه ترویجی، دستنامه و نرم افزار کاربردی بوده است.

وی افزود: از مجموع ۱۳ اثر برتر، چهار کتاب شامل یک کتاب برتر و سه کتاب شایسته تقدیر، یک نشریه ترویجی برتر و یک نشریه شایسته تقدیر، یک دستنامه ترویجی شایسته تقدیر انتخاب شدند.

فرازمند ادامه داد: یک ناشر برتر و یک ناشر شایسته تقدیر، یک مجله علمی بین المللی برتر و یک مجله علمی بین المللی شایسته تقدیر، یک مجله ترویجی برتر و یک مجله شایسته ترویج از دیگر آثار برگزیده هستند.

دبیر ستاد ششمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی گفت: در راستای برگزاری این دوره از هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی از ابتدای اردیبهشت امسال پورتال فراخوان آثار برتر در سازمان تات راه اندازی شد و آثار ارسالی در نهایت در هفت گروه تخصصی مورد ارزیابی داوران قرار گرفت.

رئیس مرکز علوم فناوری اطلاعات کشاورزی با بیان این که آثار ارسالی، سیر افزایشی داشته است، تصریح کرد: امسال میزان آثار ارسالی به دبیرخانه ستاد ششمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی، افزایش حدود ۲۸ درصدی را نشان می دهد.

وی ادامه داد: امسال با توجه به توسعه فناوری ها به حوزه کتاب های صوتی و پادکست ها ورود پیدا کردیم.

سهم ۳۰ درصدی سازمان تات در تولیدات علمی بخش کشاورزی

غلامرضا گل‌محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، در مراسم ششمین دوره هفته کتاب کشاورزی و منابع طبیعی بر اهمیت مطالعه در عصر فناوری و تأثیر آن بر پیشرفت‌های کشاورزی تاکید کرد و گفت: کتاب به عنوان یک ابزار کلیدی برای توسعه فکری و علمی، نقشی حیاتی در ارتقای کیفیت تصمیم‌گیری و مدیریت چالش‌های مربوط به کشاورزی ایفا می‌کند.

وی به نقش کتاب در توسعه جوامع اشاره کرد و افزود: یکی از ملاک‌های توسعه‌یافتگی یک جامعه، میزان مطالعه و جایگاه کتاب‌خوانی در آن است؛ چنان که سقراط می‌گوید: جامعه وقتی فرزانگی و سعادت میابد که خواندن و مطالعه، کار روزانه‌اش باشد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به سهم ۳۰ درصدی این سازمان در تولیدات علمی کشور در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: سازمان تات، در سال ۲۰۲۴ با چاپ بیش از ۲۶ درصد مجلات علمی معتبر، ثبت یک‌هزار و ۱۳۱مقاله در پایگاه اسکوپوس و ۶۰۲ مقاله در وب‌آو‌ساینس، به عنوان مرجع علمی در بخش کشاورزی مطرح است که این‌ها نمونه بارز تلاش محققان این سازمان در جهت ارتقای علمی و پژوهشی در کشور است.

معاون وزیرجهادکشاورزی ضمن اشاره به این که با ابرچالش‌هایی همچون بحران آب، خشکسالی و تغییرات اقلیمی مواجه هستیم، افزود: مطالعه آثار علمی و تحقیقاتی می‌تواند به ما کمک کند تا راهکارهای مؤثری برای مقابله با این چالش‌ها پیدا کنیم و آینده‌ای مطمئن از نظر تأمین غذای سالم و کافی برای جامعه‌مان داشته باشیم.

وی در همین راستا به رونمایی از ۸۹ رقم جدید گیاهی با ویژگی‌های مقاوم به تنش‌های محیطی در سازمان تات اشاره کرد و گفت: این رقم‌ها که حاصل تحقیق و پژوهش‌های مستمر در حوزه کشاورزی هستند می‌توانند به ما در سازگاری با شرایط نامساعد کمک کنند.

رئیس سازمان تات در ادامه به نقش مهم کتاب‌ها در ایجاد تحولات اجتماعی اشاره کرد و افزود: کتاب «بهار خاموش» نوشته «راسل کارسون» انقلابی عظیم در درک آثار سوء سموم شیمیایی بر محیط زیست به وجود آورد و باعث شد که کشورهای جهان به استفاده محتاطانه‌تر از ترکیبات شیمیایی بپردازند.

گل‌محمدی با اشاره به حضور پررنگ فناوری‌های نوین مانند اینترنت و تلفن همراه در زندگی روزمره افراد، تصریح کرد: این فناوری‌ها، گرچه اطلاعات زیادی را فراهم می‌آورد، اما هرگز نمی‌تواند جایگزین کتاب در پرورش تفکر عمیق و خردورزی شود.

وی با بیان این که سازمان تات دستاوردهای خود را از طریق کتاب‌ها، نشریات فنی، دستورالعمل‌ها و اپلیکیشن‌ها به‌صورت رایگان در اختیار عموم قرار داده است، افزود: با این‌حال، نیازمند اطلاع‌رسانی گسترده‌تر و نگارش کتاب‌هایی به زبان ساده و قابل‌فهم برای مخاطبان عام هستیم.

وی در پایان اهالی کتاب را سرمایه‌های اجتماعی کشور دانست و خاطرنشان کرد: ترویج فرهنگ کتاب و مطالعه به ویژه در جامعه کشاورزی، به عنوان یک ضرورت نیازمند توجه تمامی اقشار اجتماعی است تا بتوانیم همراه با تحولات فکری، به توسعه پایدار کشور دست یابیم.

گزارش ویدیویی از کشاورز پلاس